Constantin Ştefan, înaintea jocului Politehnica Timişoara – Steaua, de joi de la 17,30: „Am încredere în echipă!”

Violeţii lui Constantin Ştefan au parte mâine de Steaua, acasă, de la 17,30, după ce duminică seară a fost Dinamo Bucureşti - AS CH Politehnica Timişoara 31-25 (15-14), în etapa a II-a a Ligii Naţionale

Săptămână de foc pentru handbaliştii alb-violeţi, care, rămaşi fără punct câştigat după eşecul de duminică seară de la Bucureşti, cu Dinamo, au parte de dueluri cu alte codaşe cu startul ratat în Liga Naţională, şi anume Steaua, joi de la 17,30 în sala Constantin Jude, respectiv U Bucovina Suceava, duminică de la 11, în deplasare. Iată ce-a spus managerul sportiv polist Constantin Ştefan astăzi la 18,30, la finele ultimului antrenament înaintea jocului cu nou-promovata din Bucureşti…

Şi care nou-promovată a fost clar depăşită la ultimele sale două descinderi în sala „Constantin Jude”, ambele în anul 2011, mai întâi în aprilie, cu 28-20, iar apoi în toamnă, cu 28-15, ca un S.O.S. că roş-albaştrii urmau să ia calea ligii a doua. Lucrurile însă s-au schimbat destul de mult, mai ales după o vară a marilor remanieri, în ambele tabere.

Aşadar, după un duel cândva de tradiţie şi al marilor orgolii, cu Dinamo, urmează un altul din aceeaşi categorie, cu roş-albaştrii Stelei, iar timişorenii n-au avut foarte mult timp la dispoziţie după revenirea de la jocul cădere de cortină peste runda a doua a Ligii Naţionale. Astfel, luni seară, puţin după întoarcerea pe Bega, au efectuat un prim antrenament, urmat marţi de alte două, plus cel de miercuri după-amiază, dar preponderent tactice şi de menţinere, partida din runda intermediară de joi constituind pentru alb-violeţi şi… antrenamentul înaintea meciului de duminică dimineaţă, din sala suceveană LPS, în condiţiile în care AS CH Politehnica va fi nevoită să facă deplasarea spre Bucovina încă de vineri.

Zile dificile aşadar pentru alb-violeţi, fractura la picior cu 3 săptămâni de imobilizare a portarului Tudor Stănescu, cu care se începea sezonul, lunea precedentă, acasă cu reşiţenii, complicând pe undeva socotelile timişorenilor. Dacă Stănescu s-a accidentat într-un antrenament înaintea deplasării la Dinamo, în schimb Constantin Ştefan a confirmat că interul Iulian Halcă ar putea figura în planurile sale deja la ora duelului de mâine seară, cu Steaua, ca o mult aşteptată intrare în normalitate.

Iar piese noi pe semicerc ar fi mai mult decât binevenite, Ştefan admiţând astăzi că „lucrurile sunt încă nepuse la punct la o echipă nouă, cu jucători noi, dispunând de un număr relativ limitat de componenţi atât în plan numeric cât şi valoric. Acest lucru a cântărit şi la Dinamo, care a dispus de o bancă mai lungă şi mai valoroasă”. 

Şi totuşi, în ciuda startului ratat şi a problemelor deja ivite sau încă nepuse la punct, managerul sportiv Ştefan s-a redeclarat încrezător în forţele propriei echipe: „Ţinând cont că am pornit cu două înfrângeri, avem totuşi un moral destul de bun şi am încercat să trecem peste eşecurile suferite. Am încredere în echipă şi astfel vom aborda jocul cu Steaua, cu încredere şi la potenţial 100%. Este cazul să vină şi prima victorie!”

Cât despre Steaua, care a primit câte 32 de goluri în ambele jocuri pierdute, mai întâi la Odorhei, 32-28, iar apoi contra Potaissei Turda, 26-32, înfrângere de sâmbătă în care a avut însă puterea de a reveni la doar 3 goluri handicap după ce era condusă la pauză cu 12-21, Ştefan a remarcat că e „o echipă incomodă, cu jucători valoroşi, şi va rezulta un joc aprig, pentru că nici Steaua încă n-a câştigat”.

CSA Steaua, antrenată de Ovidiu Mihăilă şi Gabriel Zamrii, şi care a avut aşadar o zi în plus de odihnă faţă de alb-violeţi, a reuşit în această vară câteva achiziţii, la ora jocului cu Potaissa bazându-se pe portarii Laufceac şi Ţenghea precum şi pe marcatorii Georgescu, cu 7 goluri, Florea, cu 5, Stamate şi Cian, cu câte 4, Mazilu şi Szoke, cu două, precum şi Arsene şi Birtalan, cu câte unul.

* Jocul va fi difuzat în direct pe DIGI Sport.

 

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


7 − sapte =

 


Ultimele articole din categoria Handbal: