Cosmin Zgîrdea despre cele 5 jocuri ale „Banatului” la turneul semifinal al Campionatului Naţional FRH de junioare II: „S-a încheiat cu un mic plus dar mai avem mult de muncă”

LPS Banatul Timişoara a încheiat cu o înfrângere la limită turneul semifinal al Campionatului Naţional FRH de handbal feminin, junioare II, elevele lui Cosmin Zgîrdea cedând duminică dimineaţă cu 20-21 lui CSŞ 2 Baia Mare într-un finish în care au ratat de 4 ori şansa de a obţine egalarea.

Depăşite vineri de CSŞ Viitorul Cluj, care s-a calificat la turneul final, iar apoi de LPS Bistriţa, şi pierzând sâmbătă cu LPS Piteşti şi CSŞ Caracal, handbalistele junioare II ale Timişoarei au constatat cu ocazia celor 3 zile de meciuri de la Sebeş ce înseamnă nivelul unui turneu semifinal naţional, desfăşurat în acest weekend sub forma a 4 serii a câte 6 echipe, o oarecare timorare, plus lipsa de rutină, conducând la nişte rezultate „uşor false”, conform etichetării din partea profesorului Zgîrdea.

Ca o concluzie la participarea generaţiei de 1997 a „Banatului” în faza semifinală din Ardeal, „mai avem a ne pregăti, mult-mult. Fetele au ieşit un pic demoralizate după primul meci, foarte dificil, cu CSŞ Viitorul Cluj, care are în componenţă junioare de Centru Naţional şi este ajutată de prim-divizionara de senioare, iar lipsa de meciuri în mână la un nivel mai înalt decât cel al jocurilor din seria noastră vestică s-a făcut resimţită. Din punct de vedere al jocului am avut de suferit, dar şi fizic, nu al pregătirii fizice dar al gabaritului adversarelor. În consecinţă, n-am putut să ne punem în aplicare tactica de joc nici pe apărare, nici în faza de atac. A fost o problemă mai mult decât de voinţă, căci echipele pe care le-am întâlnit sunt mai bune. A fost o problemă de putinţă de a ne exprima în teren… De exemplu noi am fost singurii care să marcăm 26 de goluri Clujului, iar astăzi Cluj – Caracal, între cele două cluburi care s-au şi calificat, a fost egal, cu Clujul în creştere şi Caracal în descreştere. Ce mă nemulţumeşte ar fi pierderea tuturor jocurilor şi că am cedat emoţiilor, căci, cu mai multă atenţie, se putea ceva mai mult. Lucrurile bune sunt că Amanda Aparaschivei a fost unul dintre cei mai buni portari la Sebeş, între primii 3 ai semifinalului, şi pe rând s-au ridicat mai multe fete dar nu toate într-un meci, n-au putut să se concentreze toate la unison. Au fost momente în care au jucat excelent dar nu toate la un nivel ridicat psihico-fizic. Probabil dacă ordinea meciurilor ar fi fost alta, şi ultimul joc ar fi fost cu Clujul, clar a dominat fizic toate oponentele, cred că altfel s-ar fi derulat şi turneul, dar când te-ai luptat un meci întreg cu ele, cu o echipă cu talie bună de tot în zona centrală a apărării, e foarte greu să revii”.

Cosmin Zgîrdea a mai ataşat câte o menţiune în dreptul lui Surduc, Erie şi Roşu, care „au evoluat mai constant pe tot parcursul turneului”, la care a aliniat lotul preponderent de 1997: Alina Bejan, Amanda Aaparaschivei, Andreea Nicoară (născută în 1998) – portari; Loredana Kovacs, Nicoleta Surduc, Alexandra Roşu, Denisa Erie, Carina Teşan (1998), Claudia Florea, Alexandra Ţarina, Claudia Petruţa, Andreea Moloca, Mădălina Pantea, Carina Murariu (1998), Mădălina Mihălucă, Brigite Szabo (1998) şi Anda Mitan (1999).

CSŞ Viitorul Cluj şi CSŞ Caracal vor evolua în turneul final de 8 echipe al junioarelor II, ierarhia la Sebeş avându-le în continuare în ordine pe CSŞ 2 Baia Mare, LPS Piteşti, LPS Bistriţa şi „Banatul”.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Handbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sase × = 30

 


Ultimele articole din categoria Handbal: