Cotinghiu și frații Marius și Sabin Ignat, tot mai aproape de secund-divizionara HC Vaslui

Acum exact 4 săptămîni, pe 24 aprilie, deja înaintea penultimei etape a Ligii Naționale de handbal băieți, www.sporttim.ro era primul care să anunțe că și căpitanul polist Cristian Fenici e ca și plecat la vicecampioana Știința Bacău, după ce golgeterul Grasu semnase deja cu HCM Baia Mare, adăugînd pe-atunci că ”după plecările <pilonilor> Grasu și Fenici nefiind excluse nici cele ale lui Mihai Timofte, ofertat și de HCM, și a fraților Marius și Sabin Ignat, cu toții spre HC Vaslui, locul 3 în seria estică a ligii secunde”. Ei bine, frații Ignat și o altă extremă, Gabriel Cotinghiu, par a fi într-adevăr foarte aproape de moldavi.

HC Vaslui, a treia într-o serie estică dominată de CSA Steaua, a pierdut doar 4 dintre cele 24 de jocuri ale sale în liga a doua, și tinde să atace în ediția 2013-2014 promovarea în Liga Națională. Vasluienii mai au de jucat în Seria A astăzi, acasă cu Dinamo II, și în week-end, în deplasare la Universitatea Târgoviște, părînd a încheia sezonul pe 3, după CSM Călărași, a doua în ierarhie.

Dar un investitor în industria alimentară din Vaslui are planuri mai ambițioase pentru handbalul masculin local, vizînd atacarea promovării dintr-o serie cu 14 formații, ce o va include și pe CSM Ploiești, retrogradată după 2 ani din prima ligă, iar atenția i s-a abătut asupra unor jucători ai Politehnicii Timișoara, de fapt unii dintre cei cu un număr mai consistent de sezoane în alb-violet.

Mai ales Sabin Ignat, revenit după o accidentare, și-a făcut mai mult loc în ultima ediție de campionat în șaptele polist, dar și Marius Ignat a intrat constant pe parcurs, ambii și pe fondul numeroaselor indisponibilități din garnitura timișoreană, în vreme ce făgărășeanul Gabriel Cotinghiu a alternat pe postul de extremă dreaptă, cu mai tînărul Andrei Lela, însă ceva mai rar pe ultima linie dreaptă, tot pe seama unei accidentări.

Asemenea despărțiri nu mai sunt deloc de mirare, după ce și clubul politehnist a confirmat luna aceasta ceea ce anunțam în aprilie, și anume o destrămare a lotului Politehnicii cel pe care-l știam în ultima vreme, și care a început practic în iarnă, prin cedarea lui Stan cu destinația Reșița.

Dacă golgeterul Grasu a sfîrșit totuși la o prim-divizionară, nou-promovata HCM Baia Mare, care primește astăzi, în penultima rundă a seriei vestice, vizita Unirii Sânnicolau Mare, aflată la ultimul ei joc stagional într-o grupă rămasă cu doar 9 cluburi dintr-un total de 12 la start, în schimb alți poliști ar da Liga Națională pe Seria A a ligii secunde, doar să-și reorienteze carierele pe un alt făgaș.

Contractele jucătorilor vor expira luna viitoare și, în lipsa unei oferte îmbunătățite, vor completa exodul declanșat de principalii jucători ai alb-violeților, ceea ce o va lăsa pe CS U Politehnica în fața unei mari provocări, reconstrucția, la timonă cu un antrenor nou, Constantin Ștefan.

Poliștii au încheiat pentru al doilea sezon la rînd pe locul 7, eliminați fiind tot la primul obstacol din Cupa României, după ce în 2011 sfîrșeau pe 11.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


opt × 2 =

 


Ultimele articole din categoria Handbal: