Cristian Bălăoi, despre demiterea de la Unirea Sânnicolau Mare, după aproape 10 ani: „El îmi zice să predau echipamentul şi cheile de la sală, ca să nu mai am cum să intru, şi are curajul să spună că nu m-a demis?!”

Cristian Bălăoi, unic antrenor al Unirii Sânnicolau Mare cu Şcoala de Educaţie Fizică şi Sport, cu specializare în handbal, şi cu carnet de antrenor eliberat de Agenţia Naţională a Sportului, a primit cu ocazia Sărbătorilor un „cadou” pe cât de nemeritat, pe atât de dospit în timp.

Acum aproape un an, în vremea când handbalul de la Unirea Sânnicolau Mare încă ţinea stindardul sus atât la nivelul pepinierei care dădea dovadă de tot mai multă prosperitate, cât şi la nivelul echipei mari, care reuşea să rămână pe linia de plutire cu jucători autohtoni pe remunerări mult mai mici decât ale celorlalte contracandidate din Divizia A, era consemnată prima ruptură majoră prin demiterea lui Marius Gîrboni, fost goalkeeper şi medaliat cu bronz la un turneu final naţional, din postura de antrenor al grupei respective. Dezbătută în momentele respective, modul în care a fost luată decizia a surprins majoritatea suflării handbalistice de pe Aranca…

Anul s-a înnoit dar practicile par a rămâne cele vechi şi testate, asemănător situaţiei din 2013, ultimul rămas din garda veche, Cristian Bălăoi, goalkeeper şi antrenor a două grupe de juniori ale secţiei de handbal, fiind şi el expulzat de către noii conducători ai sportului din Sânnicolau.

Totuşi, declaraţiile coordonatorului secţiei de profil la CS Unirea, Roosz Suba, se contrazic cu cele ale lui Bălăoi. Întrebat despre cauza demiterii sale, fostul antrenor a declarat: „Suba a spus că îl sfidez tot timpul, iar Flavius Sitaru (preşedintele Clubului Sportiv Unirea Sânnicolau Mare), mi-a spus că nu se mai putem lucra împreună din cauza atitudinii mele. Eu am refuzat să primesc un pachet înainte de sărbători şi am vorbit la telefon în timp ce vorbea primarul la microfon în sală, în aceeaşi zi în care se dădeau pachetele pentru sportivi. Nu ştiam că în comunismul acesta nu se poate vorbi la telefon doar pentru că vorbeşte primarul. Poate că astea sunt cauzele demiterii mele”.

Roosz Suba, contactat ulterior, a infirmat cele spuse: „Cristian Bălăoi nu a fost demis. Noi l-am chemat la tratative, dar el nu a vrut să vină”.

Indignat de cele întâmplate şi din pricina declaraţiei făcută de coordonatorul secţiei de handbal, fostul antrenor a revenit spunând: „El îmi spune mie ca să predau echipamentul şi cheile de la sală, ca să nu mai am cum să intru, şi are curajul să spună că nu m-a demis?! Cât de mincinos poate să fie? Nu a avut curajul să mi-o spună în faţă. În schimb Sitaru a făcut-o, mi-a spus că nu mai putem să lucrăm împreună, că mă dau afară. El măcar a avut caracter din această perspectivă.”

Tipic ţării în care trăim, deciziile în ceea ce priveşte sportul sunt mai degrabă venite din zona politică iar cei care ocupă funcţii în cadrul lumii sportului par a fi doar nişte executanţi. Orice în favoarea sistemului.

Cert e că ruptura s-a produs din cu totul alte motive decât cele care ar implica activitatea sportivă şi că, cel mai probabil, s-a căutat „nod în papură”. Cristian Bălăoi a ajuns pe Aranca în anul 2005, fiind de atunci atât portarul echipei de seniori cât și antrenor al mai multor grupe de juniori din cadrul secției de handbal feminin. Printre performanțele sale de-a lungul anilor se numără: locul 10 pe ţară la juniori I cu generaţia de fete născute în 1992, locul 4 pe ţară la turneul final disputat la Brăila, juniori IV, cu generaţia 1996, un alt loc 4 la turneul final de la Bucureşti cu aceeaşi generaţie, juniori II, şi numeroase alte turnee semifinale.

De altfel, Bălăoi a fost singurul antrenor cu Şcoala de Educație Fizică şi Sport, cu specializare în handbal şi cu carnet de antrenor eliberat de Agenţia Naţională a Sportului, dintre toţi cei care ocupă postul de antrenori în cadrul Clubului Sportiv Unirea Sânnicolau Mare.

Indiferent de cele întâmplate, golurile rămase în urma rupturii relaţiei dintre Cristian Bălăoi şi Clubul Sportiv Unirea Sânnicolau Mare — care a durat aproape o decadă  —, trebuie umplute. În vederea acestui fapt, Roosz Suba a spus: „La generaţia de băieţi, născuţi în 2002 şi 2003, am găsit înlocuitor. În ceea ce priveşte grupa de fete, juniori I, o voi prelua eu şi Raul Ciolpan, cel puţin până în martie. Asta în cazul în care fetele mai vor să vină…”

Având în vedere ultimele spuse ale lui Roosz Suba, se pare că există o doză de nesiguranţă în ceea ce priveşte echipa feminină de juniori I, iar fetele s-ar putea să manifeste un sentiment de solidaritate faţă de antrenorul cu ajutorul căruia au început handbalul.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Exclusiv, Handbal, Juniori, Timişene și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Exclusiv: