Aut: CS U Politehnica Timișoara își dă ultima suflare la Brașov

Ca și în 22 mai 2012, la chiar primul hop, unul foarte dificil, handbaliștii lui CS U Politehnica Timișoara au fost eliminați în fața aceleiași vicecampioane naționale și totodată finalistă a Cupei României, Știința Municipal Dedeman Bacău, nereușind să răstoarne calculele hârtiei, așa cum izbuteau în jocul inaugural de azi al competiției K.O. vecinii reșițeni de la CS Caraș Severin, în dauna ”bronzului” ediției trecute a Cupei, H.C. Odorhei. Cît despre tot mai jalnica FRH, la ce a decis cu ocazia tragerii la sorți de luni și ordinea disputării celor 4 sferturi de finală de astăzi, dacă tot le-a permutat ulterior, îngenuncheată poate la altarul Dumnezeului vizual!?

+

CS U Politehnica: Grasu 10 goluri (2 din 7m), Timofte 6 (2 din 7m), Lela 4, Sabin Ignat 3, Fenici 2, Mrakic 1. Au mai evoluat: Ignat M., Tcaciuc, Cotinghiu.

Portari: Djuricin (9 intervenții), Vîlceanu (2 intervenții)

Aruncări de la 7 metri: 6/4. Eliminări: Cotinghiu, Fenici.

Știința Bacău: Rotaru 6 goluri, Bondar 4 (2 din 7m), Ghiță 4, Dospinescu 4, Păunică 3, Iancu 2, Ramba 2, Da Silva 2, Georgescu 2, Novanc 1. Au mai evoluat: Manea, Moya

Portari: Liszkai (8 intervenții), Grigoraș, Tevzadze (4 intervenții).

Aruncări de la 7m: 2/2. Eliminări: Ramba, Manea, Da Silva, Novanc, Georgescu (2).

CS U Politehnica Timișoara încheie astfel sezonul cu o înfrângere în prima manșă a Cupei, nereușind să îi imite pe ceilalți bănățeni aflați în competiție, CS Caraș Severin, care au reușit să o învingă pe H.C. Odorhei la un gol, 38-37 (19-18), golgeter al Reșiței fiind ex-polistul Vaidasigan, cu 11 goluri, urmat de Petrea 10 (5 din 7 metri), Irimescu 7, Ciubotariu 4, Grozăvescu 2, Stan 2, Grigoraș și Negru, cu cîte unul, în poartă fiind Andrei, Marocico și Ionescu.

+

După cele două jocuri disputate până acum s-a stabilit și prima semifinală, cea dintre CS Caraș Severin și Știința Municipal Dedeman Bacău, mâine de la ora 11. Bătălia pentru cealaltă semifinală se va da între campionii de la HCM Constanța și Pandurii Lignitul Târgu Jiu, respectiv Universitatea Suceava și ACS Potaissa Turda.

***

 

 

 

Gligore Czari a încheiat șederea sa de nici o jumătate de an pe banca Politehnicii Timișoara cu eșecuri în fieful campioanei HCM Constanța și pe teren neutru, în sferturile Cupei, în fața vicecampioanei Știința Bacău. Poli, a șaptea în ultimii 2 ani, nu și-a putut depăși condiția

Altfel, deși sistemul de desfăşurare din acest an anunța neîmperecherea primele 8 clasate în Liga Naţională în funcţie de poziţiile ocupate în ierarhia finală, ci pe baza tragerii la sorţi, cu unic criteriu constînd în desemnarea campioanei HCM Constanţa şi a vicecampioanei Ştiinţa Municipal Dedeman Bacău drept capi de serie, totuşi, coincidenţă sau nu, ”perechile” s-au potrivit exact ca anul trecut, adică 1 cu 8 în Liga Naţională şi aşa mai departe, adică 2 cu 7, 3 cu 6 şi 4 cu 5, diferenţa fiind dată de specificarea clară în 2013 a faptului că prima clasată în campionat şi ocupanta locului 2 sunt acum pe ramuri diferite ale “tabloului”.

Iar partida din sferturile Cupei României, contra celor de la Ştiinţa Municipal Dedeman Bacău, a coincis cu ultima suflare a Politehnicii Timişoara, care n-a răsturnat carul mare, mai aprig în joc, acumulând de 3 ori mai multe eliminări, și punctînd cu aproape toate ”armele” sale, 10 marcatori față de șase ai bănățenilor. În ciuda revenirii din finalul jocului disputat de la ora 16 în sala ”Dumitru Popescu Colibași” din Brașov, alb-violeții au pierdut meciul la 4 lungimi, scorul final fiind 26-30 (12-17).

Spusele antrenorului secund Dan Dumitru, cum că poliștii nu se vor preda în fața moldovenilor, au fost confirmate în speță de dăruirea căpitanului Cristian Fenici, care a dat dovadă de o atitudine admirabilă, în ciuda faptului că din vară va evolua sub culorile adversarilor de astăzi. Și atunci doar imaginați-vă un viitor Poli – Bacău, minus căpitanul Fenici la ocupanta locului 7, dar în tabăra vicecampioanei…

Așadar final de drum nu doar în Cupă, ci și pentru antrenorul Czari, piesele sale cheie, Fenici și Grasu, precum și destui alți componenți, aflați cu toții la despărțirea de Poli, care practic din această seară are de întors o foaie…

După ce la pauză au fost conduși la 5 goluri, poliștii, în special prin aruncările lui Grasu, golgeter și astăzi, ca și în Liga Națională (154), cu 10 reușite, înaintea trecerii la Baia Mare, au reușit să revină în mitanul secund, astfel că în ultimele 10 minute avantajul finalistei Cupei României de anul trecut, Știința Municipal Dedeman Bacău, a fost unul fragil, de doar două goluri.

De asemenea, apărarea 1-5 abordată de Gligore Czari în cea de-a doua parte s-a dovedit a fi una inspirată, pilonul Tcaciuc fiind foarte greu de depășit.

Unul din momentele cheie ale meciului a fost risipirea șansei de a egala pe final, Grasu ratând de la 7 metri față-n față cu portarul Tevzadze. Intervenția portarului moldovenilor s-a dovedit a fi un declic în jocul vicecampionilor, care au gestionat mai bine ultimele minute și au reușit să câștige, scorul final fiind 26-30.

 

 

 

 

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− doi = 4

 


Ultimele articole din categoria Handbal: