CS Unirea serbează 60 de ani cu Pick Szeged – Vojvodina la Sânnicolau Mare iar la fete HC Zalău, SCM Craiova, Bekescsaba și Siofok. Invitați de marcă

Clubul Sportiv Unirea Sânnicolau Mare pune în scenă la ora aniversării a 6 decenii de la înființare șase meciuri internaționale de handbal cu participarea a opt echipe dintre care una juvenilă a ”pepinierei” locale, vârfuri de lance printre prim-divizionarele de seniori invitate din alte țări fiind o multiplă campioană națională la zi și chiar sfert-finalista din aprilie în EHF Champions League, MOL-Pick Szeged.

Sala Ioan Morar va găzdui în 11-12 august cinci atractive jocuri internaționale amicale de seniori cu ocazia aniversării a 60 de ani de existență a clubului sportiv din Sânnicolau Mare

Într-adevăr, aniversarea a 60 de ani de activitate a clubului Unirea va avea parte de invitați pe măsură pe semicercul handbalistic, atât dintre actuale grupări de prima ligă din Serbia și Ungaria dar și din România, cât și dintre foști jucători campioni mondiali.

Momentul aniversar al grupării sportive din cel mai vestic oraș al României își are punctul culminant programat în sâmbăta de 12 august, spre sfârșitul săptămânii viitoare, când pe terenul sălii ”Ioan Morar” se vor desfășura de la ora 18 o multiplă campioană națională la zi, RK Vojvodina, deținătoare a titlului în Serbia, și nimeni alta decât MOL-Pick Szeged, pregătindu-se și pentru participarea în Grupa A din faza principală a viitoarei ediții în Velux EHF Champions League, în calitate de sfert-finalistă a campaniei precedente, eliminată fiind atunci în ultima decadă din aprilie cu 27-30 și 30-30 de viitoarea finalistă PSG.

Cele două puternice grupări din Banatul Sârbesc respectiv din Ungaria s-au mai întâlnit anul acesta în meciuri cu caracter amical și o vor face din nou și pe Aranca, drept parte a programului de pregătire înaintea noului campionat, însă reuniunea handbalistică de la Sânnicolau Mare nu se va rezuma doar la partida masculină.

Astfel, handbalul feminin va etala un număr sporit de întâlniri, inaugurate vineri 11 august de la ora 14,30 de singurul meci juvenil al evenimentului, între garniturile de categoria 3 a generațiilor 2003 de la gazda CS Unirea și vizitatoarele din Bekescsaba, preambul al disputelor senioarelor din Liga Națională și din campionatul maghiar. Astfel, de la ora 17, EUbility Group Bekescsabai Elore NKSE se va confrunta cu sălăjencele lui Gheorghe Tadici, HC Zalău, iar în continuare, de la ora 19, Siófoki KC, cu Lars Rasmussen la timonă, va juca împotriva celor de la SCM Craiova. O zi mai apoi, sâmbătă 12 august, de la ora 11, Siófoki KC – HC Zalău, iar de la ora 13 alb-violetele din Bekescsaba cu craiovencele.

Evenimentul derulat așadar vreme de două zile în sala ”Ioan Morar” va avea parte de intrare liberă în tribună iar printre invitații de vază se anunță foști performeri celebri ca de exemplu Roland Gunesch, Ștefan Birtalan, Cristian Gațu și un fiu al Teremiei Mari, Hans-Günther Schmidt, multiplu golgheter și campion al Bundesligii cu VfL Gummersbach, cu care a câștigat de 4 ori și Cupa Campionilor Europeni. Pe lista invitaților celor de la CS Unirea se mai află printre alții și Andorka Sandor, președinte al departamentului internațional în cadrul Federației Maghiare de Handbal și observator EHF respectiv Consulul Onorific al Ungariei la Timișoara, Tamás Péter.

Pentru a completa surprizele pregătite de organizatori cu ocazia evenimentului aniversar, publicului spectator îi va fi înmânată la intrarea în sală o revistă dedicată momentului festiv și regalului handbalistic de pe Aranca, sugestiv intitulată ”Handball & Friends”, sub semnătura lui Viorel Jurcuț, iar tot cu acest prilej va fi lansat un nou imn al clubului sportiv sânmiclăușan dar și prezentată noua siglă a secției de handbal a Unirii.

Va fi totodată și un moment de aducere aminte ancorat în istoria handbalului local, evenimentul urmând a reuni componenți ex-divizionari A ai Comerțului Sânnicolau Mare, grupare de prima ligă în anii 80, dintre foști jucători trăind și la ora actuală în cel mai vestic oraș al României dar și în Timișoara ori alte localități, precum și handbaliste, ce-i drept mai puține la număr, care făceau auzit numele Unirii Zoppas în primii ani ai deceniului trecut.

În ceea ce privește împărțitorii dreptății în meciurile internaționale, arbitrajul va fi asigurat de câte două brigăzi din Ungaria respectiv România.

Se va juca handbal de calitate dar se vor depăna și amintiri, organizatorii pregătind și mese festive, vineri și sâmbătă seară.

 

 

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


3 − = unu

 


Ultimele articole din categoria Handbal: