CSU de Vest câștigă a doua oară la rând în sala UVT și stopează seria victorioasă a Daciei

CSU de Vest a câștigat astăzi de la ora 11 și cel de-al doilea meci găzduit în Divizia A – Seria B în sala UVT din zona Popa Șapcă, 30-28 (18-12) după ce a condus-o da capo al fine pe Dacia Mioveni, impunându-se astfel pentru a doua sâmbătă la rând în eșalonul secund pe terenul ce pare a-i surâde.

Sala UVT a intrat așadar din această toamnă și în circuitul competițional divizionar al jocurilor de echipă la seniori, mai întâi în Cupa României de volei masculin, în urmă cu două săptămâni, iar de sâmbăta trecută și pe semicercul feminin al seriei vestice în Divizia A, CSU de Vest dispunând și atunci cu 37-32 de junioarele de la Olimpic Târgu Mureș, triumf completat astăzi contra argeșencelor, ca o reabilitare după eșecul înregistrat miercuri după-amiază la Arad, în etapa intermediară.

Cu alte cuvinte, ceea ce nu izbutea în runda inaugurală în Sala ”Banu Sport”, și anume să treacă de o formație vizitatoare din Trivale, 35-40 cu FC Argeș, CSU de Vest a reușit astăzi în runda a V-a în sala UVT contra altor oaspete din același județ, 30-28 cu CS Dacia Mioveni.

Grupare regățeană care pierduse în primele două etape prin a înscrie câte 21 de goluri, la 5 handicap în ieșirea inaugurală la Național Râmnicu Vâlcea iar apoi cu 21-28 acasă cu liderul Minaur, dar și care s-a impus în următoarele două runde, la limită la Târgu-Mureș, 23-24 cu Mureșul, precum și detașat miercuri în sala Trivale, 31-19 cu Corona Brașov.

CSU de Vest a câștigat pentru a doua oară la două goluri diferență în ultimele 3 săptămâni, după ce la Oradea își conserva în partea a doua avansul de două reușite avut la pauză, timișorencele pierzând însă și astăzi teren în repriza a II-a, de la 18-12 în urma primelor 30 de minute la 30-28, precum în precedentele două etape, de la 20-13 la pauză la 37-32 cu târg-mureșencele respectiv de la un favorabil 15-17 miercuri pe malurile Mureșului la 35-31 pentru ACS Crișul Chișineu-Criș.

Profesorul Sorinel Voicu a aliniat același 7 de start, Brînzan – Șunei, Puta, Marin, Senciuc, Istrate, Cioriciu, apelând pe parcurs la puține înlocuitoare, printre care de exemplu portarul de rezervă și interul Biro, CSU de Vest izbutind a treia victorie în 5 etape.

Pivotul Cioriciu a fost principala marcatoare a învingătoarelor, cu 9 goluri, urmată de Istrate cu 5 reușite, Puta și Prundaru câte 4 fiecare, Șunei și Marin câte 3 fiecare iar Senciuc și Biro câte un gol. ”Am jucat bine, mai ales pe apărare, reușind să le anihilăm, deși pe final vizitatoarele au prins curaj, am și avut noi câteva ratări, așa încât s-au apropiat. Și portarii au fost astăzi mai buni, au scos câteva mingi importante. În ansamblu, sunt mulțumit, doar că îmi pare rău și acum de modul cum am pierdut miercuri și cu japca, respectiv în prima etapă cu Argeșul, când nu prea eram conectați încă la campionat, deși am jucat destul de frumos și atunci”, a spus la final Sorinel Voicu, antrenor al gazdelor.

Iar weekend-ul viitor propune duelul direct timișorean găzduit de SCM în sala ”Constantin Jude”, între gruparea nou lansată în Seria B și ”universitare”, în cadrul etapei a șasea, la finele primei jumătăți a turului.

Tot astăzi s-a consemnat și al doilea cel mai categoric succes al sezonului în seria vestică, la 22 de goluri diferență, semnat acasă de Național Râmnicu Vâlcea contra celor din Odorheiu Secuiesc și întrecut doar de scorul fluviu al etapei I, CS Minaur – Crișul 44-17, Național învingând și miercuri cu 21 avans, în deplasarea la Târgu Secuiesc. Runda continuă pe seară cu disputa Corona Brașov – SCM Timișoara, de la ora 18, respectiv mâine la Târgu Mureș, cu Mureșul – CSU Reșița, iar tot de la ora 17 și marți, în căderea de cortină CS Minaur – KSE Târgu Secuiesc.

Au arbitrat în sala UVT cărășenii D. Gurbină și E. Stanciu. Iar noua sală de sport a Universității de Vest din zona Popa Șapcă va fi gazdă astăzi și a altui meci divizionar, dar la fileul elitei masculine din volei, CSU UVT – CSM București, de la ora 17, în primul meci acasă de campionat al universitarilor în Divizia A1 după peste 5 ani și jumătate…

Rezultatele zilei în Divizia A – Seria B, programul viitor și clasamentul la zi, pe coloana datelor tehnice.

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sapte + 8 =

 


Ultimele articole din categoria Handbal: