CSU de Vest, debut de succes în Sala UVT

Gruparea de handbal feminin CSU de Vest Timișoara a câștigat astăzi de la ora 11 la prima sa apariție în noua sală UVT din zona Popa Șapcă în Divizia A – Seria B, pendulând cu folos de la eșecul cu 5 goluri handicap din runda inaugurală, 35-40 în ”Banu Sport” cu FC Argeș, la succesul cu 5 avans în etapa a III-a contra junioarelor apărute din actuala stagiune pe scena ligii secunde: 37-32 (20-13) cu ACS Olimpic Târgu Mureș.

Învingătoare weekend-ul trecut cu 21-19 la Oradea, handbalistele de la CSU de Vest au debutat cu succes în sala UVT, semnând al doilea triumf la rând în Seria B, după o partidă în care au condus și de două ori mai clar pe tabela de marcaj.

Aliniind junioare din generațiile 1999, 2000 și 2001, dintre care s-a remarcat optarul Alexandra Barabaș, autoare a 12 goluri, gruparea ardeleană a căutat obținerea unui scor cât mai onorabil la prima deplasare în Divizia A, după ce runda trecută remiza 28-28 (14-17) acasă cu ACS Corona 2010 Brașov iar în etapa inaugurală evolua în Târgu Mureș, 27-21 pentru titrata concitadină Mureșul, organizatoare a acelei dispute.

CSU de Vest, care a abordat meciul în formula Brînzan – Șunei, Puta, Marin, Biro, Istrate, Cioriciu, nu i-a lăsat nici o șansă, distanțându-se relativ rapid și sfârșind prin a înscrie grație a nu mai puțin de 11 marcatoare: Istrate cu 7 reușite, Cioriciu 6, Prundaru 5, Marin 5, Biro 4, Puta 4, Șunei două iar Senciuc, Juravle, Ciubotariu și Popan câte una.

Profesorul Sorinel Voicu, care le-a mai utilizat pe parcurs în fața a circa 60 de privitori și pe Ciubotariu, Prundaru, Popan, Juravle, portarul Răcar – în ultimele 5 minute, Sîrbu, Senciuc și Țepurică, în vreme ce Apostolescu a rămas pe bancă, a remarcat că ”se putea câștiga și mai lejer după ce în minutul 20 aveam deja 7-8 goluri avans iar mai apoi și 10 în față, 20-10. Am făcut un meci bun, cu multe faze cursive dar și cu multe greșeli, cu ratări, mingi la adversar sau scăpate în aut, dar în orice caz nu le-am lăsat să ne pună probleme și ușor, ușor ne-am distanțat, tot pe un joc bun. Am mai și schimbat anumite jucătoare, a mai apărut și o oarecare relaxare spre final, s-au apropiat la 7 goluri și nu totul a funcționat cum ne-am fi dorit, dar a fost o victorie clară!”

Loredana Sîrbu a văzut însă în ultimul minut cartonașele roșu și albastru pentru o intervenție defensivă împotriva unei junioare a târg-mureșenelor, ceea ce a stârnit reacția exagerată și disproporționată a antrenorului oaspeților, Claudiu Evi, declanșat prin apelative gen ”nesimțiți” și ”tâmpiți la cap” la adresa celor de la masa oficială dar și de pe banca timișorenilor, ieșire care a fost consemnată în raport de arbitrii cărășeni Ciati și Lupu.

Urmează miercuri la Arad deplasarea din etapa a 4-a la ACS Crișul Chișineu Criș, pe când concitadina SCM Timișoara, care astăzi de la ora 17 joacă la Baia Mare cu CS Minaur, va primi acasă vizita celorlalte târg-mureșence, de la CS Mureșul. Rezultatele și programul rundelor a 3-a și a 4-a, pe coloana clasamentelor.

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− patru = 3

 


Ultimele articole din categoria Handbal: