CSU Reșița câștigă clar acasă duelul Banatului cu UVT: 43-27

Întâlnirea ”universitară” bănățeană de la nivelul ligii secunde de handbal feminin a fost programată în noul sezon deja în etapa a II-a a seriei vestice, iar reșițencele, la cel de-al doilea meci acasă în ediția 2022/3, au semnat prima victorie prin a se detașa treptat într-un galop de sănătate de vizitatoarele de la CSU Universitatea de Vest Timișoara, încă din prima repriză. 

CSU Reșița a început sezonul cu o înfrângere pe teren propriu, 27-32 în Sala Polivalentă cu Centrul Național de Excelență Râmnicu Vâlcea, însă astăzi la prânz a învins detașat în meciul direct al ”studentelor” Banatului la semicercul feminin al ligii secunde, 43-27 (23-12) cu galben-albastrele de pe Bega, care au jucat de la egal la egal cu cărășenele doar în primele 10 minute, pierzând încet, încet teren la mijlocul primei reprize, apoi tot mai accentuat spre pauză. 

Și timișorencele se aliniau la Reșița tot după un eșec pe teren propriu în runda inaugurală, similar ca scor, 27-33 în fața celor din Oradea, iar în ceea ce privește diferențele valorice destul de substanțiale de la acest nivel, bihorencele triumfătoare pe Bega au fost apoi aduse cu picioarele pe pământ în această rundă secundă prin a se înclina acasă retrogradatei din elită CSM Deva, și nu oricum, ci cu 23-35 (8-16).

Scorul lua și mai mari proporții încă din prima parte a întâlnirii din ”Polivalenta” reșițeană, după un început de joc relativ echilibrat, fără vizitatoare la conducere dar egalând de câteva ori, ultima dată în minutul 11.

A urmat desprinderea decisivă a cărășenelor, la 10-7 și 12-8 respectiv 15-10, finalul primei reprize aparținând categoric gazdelor, în avantaj cu 20-11 în minutul 27, după care, tot cu Ciobanu, Știubei și Eremici între marcatoare – aceasta din urmă, crescută și în handbalul timișean, CSU Reșița și-a majorat cel mai mult avansul în primele 30 de minute: 23-12.

Cu atât mai mare după pauză, într-o partidă devenită fără istoric, adjudecată categoric de sportivele din Banatul montan. Era oricum mult spus un derby, dar nici n-a fost cu adevărat. 

A fost de fapt scorul etapei, una cu câte două victorii acasă respectiv în deplasare, dar și o remiză. 

Rebeca Vlădășel a marcat 10 goluri pentru CSU Reșița, Irina-Ștefania Ciobanu înscriind 8 iar Alexandra Știubei Gîrboni 7, Maja-Nicolia Eremici și Narcisa Diaconescu punctând de câte 5 ori fiecare, Voina 4 goluri, Comănescu două iar Radosavlevici și Cibu câte unul. De la CSU Universitatea de Vest Timișoara, Elena Voicu 8 goluri, Mada 6, Sîngeorzan 3, Biro, Ludwig, Sîrbu și Drăgan câte două fiecare, iar Gheorghe și Ivașcu unul.

Și urmează primirea pe Bega a celor de la Centrul Național de Excelență Râmnicu Vâlcea, sâmbătă 24 septembrie. Doar ”studentele” timișorence și ”satelitul” Bistriței au rămas încă fără puncte după 120 de minute de joc.

Rezultateler etapei a II-a și programul viitor, pe coloana datelor tehnice. 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


5 + opt =

 


Ultimele articole din categoria Handbal: