CSU Timișoara încheie victorioasă returul

Handbalistele divizionare ale Timișoarei au încheiat sezonul regular al seriei vestice în eșalonul secund cu o victorie, prima repurtată de CSU UVT în acest campionat în dauna unei formații mai bine clasate și totodată prima la o diferență mai mare de un gol, minim avantaj la care se impunea în fața celor două grupări de care este urmată în clasament.

Învinsă la scor vineri și sâmbătă în primele apariții din ultimul turneu al returului în Seria B a Diviziei A de handbal feminin, CSU Timișoara a câștigat în schimb în ziua finală a reuniunii de la Deva, trecând cu 32-30 (16-13) în meciul jucat de la ora 12:40 de a patra clasată, CSU Oradea, vecină ierarhică de care s-a apropiat astfel la 5 puncte.

A fost doar a treia victorie a universitarelor Timișoarei în acest campionat, după cea obținută în etapa inaugurală din 2 decembrie 2020, cu 28-27 (14-14) în Sepsi Arena împotriva lui CSU Reșița, respectiv cu 30-29 (16-16) în fața Centrului Național de Excelență Sfântu Gheorghe în ultima apariție în precedentul turneu al returului, pe 6 martie, la Târgu Jiu.

După succese la limită în dauna ultimelor două clasate, iată și un triumf la două goluri diferență împotriva formației de care studentele de pe Bega sunt devansate, bihorencele, în fața cărora astfel s-au și revanșat pentru categoricul 30-23 (20-8) de la finele turului, pe 13 februarie.

Ultima impresie contează ar fi deviza după care s-au ghidat astăzi sub cetatea Devei elevele profesorului Sorinel Voicu, autoare a 3 victorii dar și o remiză cu junioarele din județul Covasna în totalul celor 12 partide jucate sub forma a 4 turnee în ediția 2020-2021 a Diviziei A feminine.

A fost o competiție ”ruptă în două” în plan valoric, pe de-o parte careul ocupantelor pozițiilor 4-7, în frunte cu orădencele, iar pe de altă parte ocupantele podiumului, detașate, și în special primele două clasate, în fața cărora au și capotat din nou timișorencele în acest weekend, cu 39-24 vineri seară în întâlnirea cu liderul imbatabil CSM Târgu Jiu, și cu 35-23 (16-14) ieri după-amiază în disputa cu gazda CSM Deva.

Fruntașe care și trag cortina peste retur în această după-amiază la Deva, avantajul de puncte fiind favorabil gorjencelor, triumfătoare în tur acum aproape două luni cu 32-26 (14-14), rezultat care face diferența ierarhică. Podiumul, completat de garnitura secundă a prim-divizionarei din Bistrița.

Iar galben-albastrele Timișoarei au mai izbutit astăzi și înscrierea celor mai multe goluri într-un meci pe care l-au jucat în acest campionat, 32, față de cele 30 reușite luna trecută împotriva junelor din Sfântu Gheorghe. Încheind astfel într-o notă bună sezonul regular, după ce vineri înregistrau al doilea cel mai drastic eșec din acest sezon, la 15 goluri diferență în fața celor de pe Jiu, care le învingeau și mai categoric în tur, cu 40-21.

Astăzi la matineu, în primul joc al etapei finale, CNE Sfântu Gheorghe a trecut cu 28-26 (13-14) de CSU Reșița, depășind-o astfel în clasament, într-o rocadă pe ultimele două trepte.

Ierarhia după returul Seriei B în Divizia A de handbal feminin, pe coloana datelor tehnice a secțiunii Handbal. În grupa estică – Seria A, cu 6 cluburi, s-a detașat CSM Corona Brașov, cu victorii pe linie în 10 apariții, urmată pe podium de HC Dunărea Brăila și HCF Piatra Neamț. În grupa sud-estică a ligii secunde – Seria C, s-a distanțat neînvinsă CSU Știința București, urmată de CSU Neptun Constanța. 

Sezonul ligii secunde feminine va fi completat cu un turneu final pentru promovare în Liga Florilor.

Tot astăzi se desfășoară la Cluj și cea de-a patra și ultima etapă a turneului început marți sub Feleac în Liga Zimbrilor, rundă a 24-a marcând startul jumătății secunde a returului și în care SCM Politehnica stă, revenind în Timișoara după eșecurile de joi și vineri cu CSM București și AHC Dobrogea Sud. În absența lor din Ardeal, poliștii au alunecat astăzi două trepte ierarhice, de pe 7 pe 9, dat fiind victoriile la 6-7 goluri ale celor din Focșani și Buzău cu CS Minaur respectiv CSM Vaslui. Cu vrâncenii vor juca bănățenii peste două etape, marți 20 aprilie de la ora 16 în sala Babeș Bolyai din Cluj. Rezultatele zilei și programul rundei viitoare, în care ”violeții” vor juca duminica viitoare la Turda cu CS Minaur Baia Mare, pe coloana clasamentelor.

 

 

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 1 = sase

 


Ultimele articole din categoria Handbal: