CSU Universitatea de Vest câștigă la a treia încercare

Handbalistele Timișoarei au câștigat astăzi în premieră în noul campionat al ligii secunde, în cadrul etapei a III-a din seria vestică, impunându-se la limită acasă în fața junioarelor Centrului Național de Excelență Râmnicu Vâlcea, la cel de-al doilea meci pe teren propriu al studentelor de la CSU Universitatea de Vest: 30-29 (17-13).

Care le-au răzbunat astfel pe colegele lor universitare din Reșița, învinse în runda inaugurală în Banatul montan de junioarele ”Centrului” de pe malul Oltului, cea de-a doua deplasare a grupării din Vâlcea în vestul țării nefiind la fel de fructuoasă. Iar apropo de cărășence dar și de diferențele valorice majore din Seria C a acestui eșalon, etapa în curs a fost inaugurată miercuri seară la Deva cu un scor record în favoarea gazdei retrogradate din elita Liga Florilor, CSM, aflată la a treia victorie, 37-15 (18-10) cu universitarele din Reșița.

Spulberate după ce runda trecută dispuneau la scor în Caraș-Severin de timișorence, cu 43-27, pe de altă parte elevele profesorului Sorinel Voicu reabilitându-se la a treia încercare.

Se anunța a fi un meci echilibrat, și prin prisma remizei înregistrate de junioarele cantonate în Vâlcea acasă etapa trecută, 33-33 cu Arena Târgu Mureș, iar astăzi la matineu, în sala CSU UVT din zona Popa Șapcă, un singur gol le-a despărțit pe timișorence de vizitatoarele lor. 

Care începeau mai bine partida, înscriind fără replică în primele 5 minute iar apoi preluând încă o dată conducerea în minutul 10, cu 4-5 – dar și pentru ultima dată, Loredana Sîrbu răsturnând scorul în favoarea galben-albastrelor cu alte reușite în succesiune, două în minutul 12, 6-5, în premieră CSU UVT în avantaj.

Centrul Național de Excelență a egalat apoi de trei ori consecutiv, ultima oară la opt în minutul 18, însă timișorencele au luat avans până la pauză, înregistrând cea mai mare diferență care avea să fie consemnată în această întâlnire, 16-12 în minutul 27, Daira Ghiocel stabilind scorul pauzei, 17-13.

Menținut de bănățence doar în primele faze ale reprizei a II-a, 18-14 Ludwig, și startul părții secunde fiind favorabil tot oaspetelor din Vâlcea, care, cu alte 3 goluri consecutive, înscrise de Bodijar, Mușat și Soroceanu, s-au reapropiat la un singur gol diferență. 

Iar nu mult a mai trecut și Adam a egalat pentru vâlcence la mijlocul părții secunde, 22-22, însă și pentru singura dată în repriza a II-a. Vizitatoarele aveau să se mai apropie la un gol de încă 3 ori în următoarele câteva minute, iar apoi tot la limită în ultimele 4 minute ale meciului, de încă 3 ori, fără a mai egala. 

Cursa de urmărire purtată de junioare n-a dat roade, oaspetele fiind așadar în avantaj doar în majoritatea primelor 11 minute. Gazdele au spart gheața în noul sezon, avansul luat în a doua parte a reprizei I contând mult, 30 de minute până la pauză în care Loredana Sîrbu a marcat aproape jumătate din golurile bănățencelor, 8, completată de Nicoleta Bilan cu 3 reușite și Biro, Mada și Ghiocel cu câte două fiecare. 

Studentele n-au mai fost la fel de eficiente la reluarea partidei, numărul mai mic de goluri înscrise echivalând cu ”norma pe jumătate” a Loredanei Sîrbu, autoare a 4 reușite, completată de Diana Mada cu 3 goluri, Sîngiorzan și Voicu cu câte două fiecare iar Ludwig și Bilan cu unul. Fiecare formație a beneficiat de 3 aruncări de la 7 metri, toate fructificate de vâlcence, două ratate de timișorence, care au suferit 3 eliminări temporare, junoarele nu mai puțin de 7. Mai mult de două treimi din golurile învinselor au fost înscrise de Bodijar, autoare a 10 reușite, și Adam, 7.

Urmează peste două săptămâni un alt meci acasă pentru bănățence, dar unul ”imposibil”, la finalul primei jumătăți a turului Seriei C cu 9 cluburi, în compania ex-prim-divizionarei cu punctaj maxim CSM Deva, care a repurtat victorii tot mai clare în primele 3 runde, la 7 goluri pe teren propriu cu CNOPJ Baia Mare, la 12 la Oradea respectiv 22 miercuri sub Cetate cu reșițencele.

Rezultatele etapei a III-a în Seria C din Divizia A de handbal feminin, precum și programul viitor, pe coloana clasamentelor la zi ale secțiunii Handbal.

* La startul rundei secunde în seria vestică reunind 7 echipe a Diviziei A de handbal masculin, CSM Reșița – CSU Politehnica Timișoara 39-22 (16-11), cărășenii preferând să continue în eșalonul secund, prin a declina dreptul adjudecat pe teren de a evolua pe prima scenă, pe care promovau în primăvară după numai un an în liga a doua. Marcatori din generații diferite la reșițeni, atât din vechea gardă cât și dintre cei mai tineri, pe lista autorilor de goluri fiind de exemplu Bahan, Ignat, Radosavlevici, M. Negru, Kirsch, Heimbach ori Bote. Un alt meci al etapei se joacă duminică de la 12:30 în sala ”Constantin Jude”, SCM Politehnica ”Divizia A” – ACS Unirea Sânnicolau Mare. Programul și ierarhia, pe aceeași colaonă a datelor tehnice.

 

 

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sapte − = 1

 


Ultimele articole din categoria Handbal: