CSU Universitatea de Vest cedează Centrului Național de Excelență Râmnicu Vâlcea, scorul etapei

Handbalistele divizionare ale Timișoarei au jucat astăzi ultimul lor meci în deplasare din ediția 2021-2022 a campionatului seriei vestice în liga secundă, cedând ocupantei locului 5, Centrul Național de Excelență Râmnicu Vâlcea, care a stabilit scorul penultimei etape: 34-22 (18-10).

Într-o rundă în care majoritatea partidelor, 3 din totalul celor 5 ale etapei a XXV-a în Seria B din Divizia A, s-au încheiat la diferențe de 9-10 goluri, junioarele Centrului Național de Excelență Râmnicu Vâlcea s-au detașat clar încă din prima repriză, 18-10, după care partea secundă a fost ceva mai echilibrată, 16-12, timișorencele de la CSU UVT înscriind însă cele mai puține goluri, doar 22, ale unei runde începute duminică și încheiată astăzi cu un duel de podium.

Centrul Național de Excelență și-a majorat astfel la 12 puncte avansul pe locul 5 față de ocupanta poziției a șasea în ierarhia seriei vestice, Centrul Național Olimpic de Pregătire a Juniorilor Baia Mare, junioarele din Râmnicu Vâlcea fiind la rândul lor la 6 puncte în urma orădencelor de pe treapta a patra.

A fost a zecea victorie a Centrului Național de Excelență Râmnicu Vâlcea, majoritatea aparițiilor fiind așadar victorioase în condițiile în care junioarele cantonate pe Olt au remizat 5 întâlniri și au pierdut patru, pe când timișorencele sunt penultimele în clasament, cu un bilanț negativ copleșitor. 

Care poate fi ușor îmbunătățit duminică la matineu în sala ”Constantin Jude”, la apariția finală a ”studentelor” de pe Bega în acest campionat, de la ora 10, în compania codașei fără punct CS Handbal Harghita, într-un duel al ultimelor clasate, după ce formația din secuime pierdea și în penultima etapă, 33-38 acasă duminică în fața celor de la Arena Târgu Mureș.

La matineu, de la ora 11, s-a jucat și astăzi în sala ”Energetic” de pe malurile Oltului, partidă de la 11 într-o zi de miercuri în liga secundă de senioare ca indiciu clar al anonimatului în care își târâie zilele acest campionat necompetitiv, lipsit de sare și piper, fără atractivitate.

Un campionat programat în salturi, bunăoară precedenta apariție a timișorencelor consemnându-se în 3 mai, acum peste 3 săptămâni, acasă cu campioana CSM Târgu Jiu, galben-albastrele înregistrând astăzi a treia înfrângere consecutivă, două dintre acestea în deplasare. Și echipa Centrului Național de Excelență a bifat precedenta apariție în retur în urmă cu peste două săptămâni, pe 10 mai, 32-27 acasă cu cele din Turda.

CSM Târgu Jiu a promovat la pas, astăzi dispunând cu 37-27 de a treia clasată, ”satelit” al prim-divizionarei din Bistrița, urmând ca runda finală să programeze 4 întâlniri, începând de vineri și incluzând-o pe cea de la Timișoara, a codașelor, în vreme ce formațiile din Cluj, Oradea și Târgu Mureș au încheiat deja campionatul. 

Încă un campionat în general de foarte tristă amintire, șchiop, cu numai 11 participante în seria vestică, în urma retragerilor la start și pe parcurs, iar în particular de foarte tristă amintire și pentru timișorence. 

CSM Galați, CSM Corona Brașov și CSM Unirea Slobozia sunt în această ordine pe podium înaintea rundei finale din grupa estică, Seria A, cu 12 cluburi.

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− unu = 7

 


Ultimele articole din categoria Handbal: