CSU Universitatea de Vest începe anul cu stângul la Oradea

Handbalistele secund-divizionare ale Timișoarei au pierdut la scor după ce erau conduse la pauză cu peste 10 goluri în deplasarea de sâmbătă la prânz din prima etapă a returului seriei vestice, ale cărei codașe sunt, depășite fiind în Sala Universității din Oradea de localnicele de pe locul 4, colegele lor universitare de la CSU, care și-au îmbunătățit bilanțul ierarhc pozitiv grație unui detașat 43-27 (22-11). 

Același chin și supliciu pentru handbalul feminin timișorean și la începutul anului 2023, nimic nou sub soare, pe fondul subfinanțării cronice a urmașei celei mai performante și competitive formații din sporturile de echipă de pe Bega, multipla campioană națională ”U” – titlu neoficial dar cât se poate de meritoriu, oricât de mult nu le-ar conveni acest aspect entuziaștilor din rugby-ul local, iar asta pentru că, pe când universitarele cucereau lauri peste lauri, handbalul era încă handbal în România iar rugby-ul încă rugby, din punct de vedere valoric și calitativ, conferind o mai mare greutate și credibilitate izbânzilor.de la vremea respectivă.

Orice decident cu căpătâi s-ar îngriji de administrarea unui veritabil tezaur, palmaresul de aur al fostei ”U”, dar când colo Universitatea de Vest din Timișoara parcă s-ar fi lepădat de gloria, tradiția și valorile de odinioară, lăsând formația urmașă a fostei campioane a țării să se zbată în anonimatul ”subsolului” ligii a II-a, ultimele generații care au purtat tricoul galben-albastru fiind ”miei la tăiat” la semicercul vestic, inocente participante fără șanse de izbândă. Vinovații sunt prin alte părți, prin birouri, la cravată.

CSU Oradea în schimb poate și a făcut scor sâmbătă la prânz, 43-27 (22-11) cu bănățencele, de care dispuneau și în runda inaugurală a campionatului, din 10 septembrie 2022, atunci cu 33-27, astfel încât săptămâna viitoare se anunță un trist colocviu universitar bănățean, Timișoara – Reșița, al codașelor Seriei C. Dacă handbalistele de pe Bega s-au înclinat pe terenul unei echipe din prima jumătate a ierarhiei, în schimb cele din Caraș-Severin au cedat cu 35-27 pe Valea Oltului într-o întâlnire din jumătatea inferioară a clasamentului, la junioarele Centrului Național de Excelență din Vâlcea.

Rezultatele etapei a X-a, prima din retur, și programul celei de-a XI-a, pe coloana ierarhiilor secțiunii Handbal, cu mențiunea că la Oradea s-a înregistrat scorul record al rundei.

Ceea ce ar trebui să dea în mod normal de gândit, decidenții lăsând însă mereu de-o parte, cu anii, planurile legate de imperativa revitalizare a Universității, astfel încât se ajungea spre finalul deceniului trecut chiar și ca gruparea Municipalității, SCM, să lanseze o formație de handbal feminin, ”în paralel” cu cea studențească, în aceeași serie vestică de campionat, o absurditate dovedind lipsa de viziune a manageriatului sportiv de pe Bega. În loc a fi renăscută măreața ”U”, se tocau banii de pomană pe struțo-cămile artificiale, moarte din fașă. 

  

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 5 = sase

 


Ultimele articole din categoria Handbal: