CSU Universitatea de Vest își ia revanșa cu Chișineu-Criș și trece Crișul în clasament. Carla Puta, 14 goluri

Handbalistele secund divizionare de la CSU Universitatea de Vest au obținut astăzi de la ora 13 întâia victorie în anul 2018, într-un duel al vecinelor de clasament urmate în ierarhie dintre echipele rămase în cursă doar de ACS Odorheiu Secuiesc, timișorencele revanșându-se astfel pentru eșecul din tur de la Arad dar și trecând în clasament peste învinsele lor: 32-26 (17-13) cu ACS Crișul Chișineu-Criș.

 

Depășite în primele 3 apariții din noul an, de două ori în deplasare, ”universitarele” de pe Bega au semnat astăzi după prânz primul succes în returul Diviziei A – Seria B la handbal feminin, luându-și totodată revanșa în fața vizitatoarelor din județul vecin, care descindeau în sala UVT din strada Oituz după o victorie acasă în fața secund clasatei ASC Corona 2010 Brașov cu 31-29 (19-13).

Seria vestică a ligii secunde de handbal fete este mai săracă numeric în urma retragerii din campionat înaintea returului a ex-prim-divizionarei Mureșul Târgu Mureș și a formației KSE Târgu Secuiesc, apărută în întrecere la debutul actualei ediții, astfel încât fiecare rundă din sezonul de primăvară cu excepția uneia se reduce la disputarea a numai 5 meciuri, unul dintre cele ale etapei a 17-a derulându-se astăzi la Timișoara.

Elevele lui Sorinel Voicu s-au reabilitat după un debut de retur cu înfrângeri, 22-31 acasă cu CSU Oradea dar și 29-25 pentru Olimpic la Târgu Mureș respectiv 30-24 pentru FC Argeș la Pitești, înregistrând primul triumf în două luni, precedentul succes datând din 11 decembrie 2017, la finele turului, 39-25 (17-11) pe teren propriu cu codașa ACS Odorheiu Secuiesc.

Mâine s-ar împlini totodată și 4 luni din ziua de miercuri 11 octombrie în care CSU Universitatea de Vest suferea prima înfrângere în deplasare în actualul campionat, cauzată în etapa a patra de Crișul Chișineu-Criș, 35-31 (15-17) în sala Victoria din Arad.

Bănățencele și-au luat însă revanșa și au sărit în clasament peste arădence, la capătul unei întâlniri în care au fost la cârma jocului în marea majoritate a timpului, cu o excepție, în prima jumătate a reprizei I, când Crișul a preluat temporar conducerea pe tabela de marcaj, la limită, 5-6.

Timișorencele au avut o prolifică marcatoare în Carla Puta, autoare a nu mai puțin de 14 goluri, aproape jumătate din totalul câștigătoarelor, dintre care 4 din aruncări de la 7 metri, Istrate înscriind de 8 ori, Senciuc și Marin câte 3 goluri, iar Cioriciu și Biro fiecare câte două.

Gazdele, care au apelat pe parcurs la întregul efectiv, și anume portarii Brînzan și Răcar respectiv Sîngiorzan, Șunei, Ciubotariu, Juravle, Prundaru, Popan, Apostolescu și Sîrbu, au jucat constant bine, relativ uniform prin prisma prestației fiecărei componente în parte, desprinzându-se până la pauză la o diferență dătătoare de speranțe dar și câștigând apoi și repriza a II-a. În ansamblul partidei s-a înscris aproximativ în medie un gol pe minut.

CSU UVT a adăugat astfel victoriilor acasă din toamnă, 37-32 în 7 octombrie cu Olimpic Târgu Mureș și 30-28 cu Dacia Mioveni în 14 octombrie 2017, precum și succesului din tur la Oradea, pe când triumful obținut pe teren contra celor din Târgu Secuiesc nu mai este înregistrat în clasament, rezultatele consemnate împotriva formațiilor retrase fiind anulate iar ierarhia, actualizată.

Pentru arădencele aflate la întâia deplasare din 2018 și care mai pierdeau în Timișoara și pe 15 noiembrie, 40-30 în sala ”Constantin Jude” în fața gazdei SCM, cele mai multe goluri le-au marcat astăzi Boitor, șapte, Pui 6 respectiv Morariu, patru.

”Universitarele” galben-albastru vor juca etapa viitoare, peste două săptămâni, la Mioveni, cu CS Dacia 2012, în aceeași rundă a 18-a fiind programat și duelul de podium SCM Timișoara – Corona Brașov, pentru ca în etapa imediat următoare, a șasea din retur, să aibă loc duelul local CSU UVT – SCM Timișoara, în 3 martie.

Rezultatele etapei a 18-a, clasamentul la zi și programul viitor, pe coloana datelor tehnice.

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


2 × = doi

 


Ultimele articole din categoria Handbal: