CSU Universitatea de Vest pierde acasă la startul sezonului ligii secunde: 27-33 (13-17) cu CSU Oradea

Handbalistele Timișoarei au pierdut astăzi de la ora 13 în etapa inaugurală a Seriei C cu 10 cluburi din eșalonul secund, Divizia A, cedând pe propriul teren lui CSU Oradea cu 27-33, la pauză 13-17. Conduse cu 0-3 încă din primele 5 minute, bănățencele au reușit cel mult să egaleze la 4-4 după 9 minute, fără însă a răsturna soarta partidei de debut.

CSU Universitatea de Vest a pășit astăzi cu stângul în ediția 2022-2023 a ligii a doua, Divizia A, înclinându-se în Timișoara omoloagelor din Oradea în runda I a seriei vestice cu 10 grupări, etapă inaugurală în ale cărei prime întâlniri s-au mai impus mai mult sau mai puțin clar, în deplasare ori acasă, și reprezentantele Clujului în acest campionat, CS ”U” respectiv Liceul Liviu Rebreanu Turda. 

”Universitarele” de pe Bega au rămas în urmă încă din primele faze ale întâlnirii, în fața ”dublei” bihorencei Horj, iar chiar dacă Voicu, Sîrbu, Biro și Ghiocel au restabilit egalitatea în primele 10 minute, CSU Oradea s-a redesprins decisiv încă din repriza I. Din nou la 3 goluri diferență, 4-7 în minutul 12, și mai clar în nici două minute după alte 3 reușite la rând în urma eliminării Elenei Voicu, 6-11 în minutul 18. Deja de 3 ori câte 3 goluri primite fără replică.

Iar bihorencele au menținut constant avansul de 5 goluri, majorat în minutul 28 de ”dubla” Sabinei Duțu, 10-17. Abia atunci replicând și CSU UVT cu 3 goluri consecutive, prin Biro, Ghiocel din aruncare de la 7 metri și Sîrbu, 13-17 scor la pauză. 

Însă tot vizitatoarele au marcat primele și în repriza a II-a, menținând apoi din nou constant avansul de 5 goluri, ba chiar majorat în minutul 35, 16-22 prin Bîscă.

Timișorencele s-au apropiat în câteva rânduri la 4 goluri diferență, însă jocul curgea în favoarea oaspetelor din Țara Crișurilor, care au marcat de 4 ori fără replică în nici 5 minute după mijlocul părții secunde și au ”închis” meciul, 21-29 în minutul 51. N-aveau să dețină mai mult de 8 goluri avans dar finalul îl gestionau confortabil.

Petruța Argyelan a înscris de 7 ori pentru învingătoare – în 3 cazuri din aruncări de la 7 metri, Andreea Preducă și Sabina Duțu marcând câte 6 goluri pentru orădence, Bîscă 5, Horj 4, Vrabie și Trântea câte două goluri fiecare iar Leș unul.

Loredana Sîrbu a marcat de 4 ori până la pauză pentru bănățence, iar Ludwig, Voicu, Biro și Ghiocel fiecare câte două goluri în prima repriză, Drăgan punctând o dată. La reluarea partidei, Daira Ghiocel a înscris 7 goluri pentru învinse – totalizând nouă, iar Biro, Sîrbu și Voicu alte câte două goluri fiecare, Pîrpaliță devenind a șaptea marcatoare a timișorencelor, cu un gol pe final, în vreme ce Carla Puta nu s-a înscris pe lista marcatoarelor.

În prima parte, gazdele au fructificat două aruncări de la 7 metri și au ratat una, suferind două eliminări. În repriza secundă, o singură aruncare de la 7 metri, fructificată, respectiv 3 eliminări. De partea cealaltă, un total de 5 aruncări de la 7 metri – toate transformate, și 7 eliminări.

Și urmează deplasarea la Reșița, săptămâna viitoare, după care primirea Centrului Național de Excelență Râmnicu Vâlcea.

Rezultatele etapei I și programul rundelor 1-2, pe coloana clasamentelor la zi a secțiunii Handbal în Sporttim.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ unu = 8

 


Ultimele articole din categoria Handbal: