CSU Universitatea de Vest Timișoara, eliminată la Cluj din Cupa României de o fostă prim-divizionară, CSU

Handbalistele secund-divizionare ale Timișoarei au părăsit vineri la prânz încă de la primul hop noua ediție a Cupei României, codașa seriei vestice fiind eliminată la scor în sala ”Horia Demian” din Cluj de a treia clasată în aceeași ierarhie, CSU, o fostă prim-divizionară.

Grupările de handbal feminin din centrele universitare Cluj și Timișoara s-au reunit astăzi în Ardeal într-un nou colocviu studențesc, de această dată în cadrul turului preliminar eliminatoriu pentru calificarea în faza I a ediției 2022/3 a Cupei României, după ce luna trecută alb-negrele de la CS ”U” învingeau în Banat în meciul de campionat cu 23-30, diferența fiind mult mai mare la revederea pe Someș.

Handbalistele de sub Feleac au încheiat pe locul 3 turul Seriei C în Divizia A, cu 6 victorii și o remiză în 9 etape, fructificând superioritatea valorică și avantajul terenului propriu în duelul dezechilibrat din Cupa României cu ”lanterna roșie” a grupei vestice în același eșalon, CSU UVT, rămasă cu un singur succes în tur, la 3 puncte în urma penultimei clasate din Reșița.

În prima dintre cele 11 întâlniri din turul preliminar al Cupei României, CS ”U” Cluj s-a distanțat categoric după pauză de galben-albastrele Timișoarei, care, într-un efectiv restrâns și în absența câtorva jucătoare de bază, au ținut în mare parte pasul în prima repriză, după ce inițial au condus și au mai egalat o dată în primele minute, scor 16-13 după o jumătate de oră de joc, majorat de localnice în partea secundă, până la 40-19.

Clujencele au înscris prin nu mai puțin de 12 marcatoare, încheind sezonul de toamnă cu o calificare confortabilă, în vreme ce bănățencele au mai suferit un eșec în nordul țării, după cel înregistrat la Baia Mare pe 10 decembrie în ultima rundă a turului, 41-31 pentru Centrul Național Olimpic de Pregătire a Juniorilor, și acesta clasat pe podiumul Seriei C, pe locul secund, cu 3 puncte în fața someșencelor.

Campionatul se va relua odată cu startul returului, în jur de 21 ianuarie 2023, când timișorencele vor juca pe terenul ocupantei locului 4, CSU Oradea. Ultimele rezultate din etapa a IX-a și programul rundei a X-a, pe coloana clasamentelor la zi a secțiunii Handbal.

Celelalte meciuri din faza preliminară a Cupei României se vor desfășura începând de duminică, până joia viitoare.  

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


1 × patru =

 


Ultimele articole din categoria Handbal: