CSU UV Timișoara pierde pe terenul gorjencelor cu punctaj maxim care trec la șefie

Handbalistele divizionare ale Timișoarei au pierdut astăzi de la amiază la prima apariție oficială în 2022, la reluarea turului în seria vestică a ligii secunde, înclinându-se pe terenul lui CSM Târgu Jiu, grupare cu punctaj maxim care a profitat de remiza bistrițencelor la Oradea și a urcat pe locul 1, cu două etape înaintea încheierii turului de campionat.

Fruntașe imbatabile care se vor întâlni duminica viitoare în penultima rundă a turului, gazdă fiind CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud ”Div A”. Până atunci, de notat reluarea șchiopătată a campionatului grupei vestice în eșalonul secund la semicercul sexului frumos, cu numai 4 meciuri jucate în condițiile în care 12 cluburi au mai rămas totuși în competiție, partide desfășurate la Odorheiu Secuiesc – miercuri, Oradea, Râmnicu Vâlcea și Târgu Jiu, toate astăzi.

CSU Universitatea de Vest Timișoara a jucat astăzi de la ora 12 primul meci oficial în Seria B din Divizia A de handbal feminin după o pauză competițională de două luni și două zile, împărtășind aceeași soartă de dată recentă, încă o înfrângere, în etapa a XI-a la fruntașa CSM Târgu Jiu, care s-a impus cu 40-32, la pauză 21-15.

Oltencele abordau reluarea campionatului drept mari favorite la primirea ”universitarelor” galben-albastre cu numai două succese în prima jumătate a turului, iar gazdele s-au detașat încet și sigur în câștigătoare, mărindu-și treptat avansul până la pauză, după ce erau cel mult egalate de două ori cu primele reușite ale învinselor.

Una dintre handbalistele crescute în sportul timișorean, actualmente la alb-albastrele de pe Jiu, Sabine-Karina Klimek, s-a numărat între principalele marcatoare ale noului lider, autoare a 7 goluri, inclusiv cel al deschiderii scorului, în vreme ce Iryna Zynatullina a înscris de 9 ori pentru învingătoare, Florența Ilie 8 goluri, Iulia-Maria Andrei și Mădălina Pal câte 5 fiecare iar Bianca Chiriță 3 goluri, cu alte reușite în contul gazdelor fiind și Obedeanu, Ivanenko și Toader.

Golgheter al meciului a fost Carla Puta, din șaptele ”studentelor” din Banat, autoare a nu mai puțin de 14 goluri dintre care 5 din aruncări de la 7 metri – așadar aproape jumătate din totalul învinselor, pentru care au mai înscris Antonia Dalea de 5 ori, Maria Bobu și Bianca Kerekes câte 3 goluri fiecare, Bianca Loi și Ștefania Bărboi câte două goluri fiecare iar Florentina Biro, Nicoleta Bilan și Elena Voicu – câte unul.

Fruntașa, care a fructificat toate cele 3 aruncări de la 7 metri, a condus cu cel mult 9 goluri diferență, de trei ori, mai întâi cu 24-15, dar și pe final, cu 39-30. Altfel, fiecare echipă a înregistrat câte 4 eliminări temporare.

CSU UV Timișoara va juca primul meci acasă în 2022 în ultima zi a lunii ianuarie, într-o luni de la ora 15, cu Centrul Național de Excelență Râmnicu Vâlcea, iar turul îl va încheia în 13 februarie la Odorhei, cu una dintre cele două codașe de care e urmată în ierarhie, CS Handbal Club Harghita.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


3 × = douazeci sapte

 


Ultimele articole din categoria Handbal: