CSU UVT pierde acasă returul directelor bănăţene cu CSU Reşiţa

Handbalistele divizionare ale Timişoarei au rămas fără victorie în acest campionat al seriei vestice în liga secundă după ce s-au înclinat astăzi de la 12 acasă în returul cu unica grupare în faţa căreia nu cedau în ediţia în curs, CSU Reşiţa, pe al cărei teren remizau la începerea toamnei, dar care a semnat o rară reuşită în actualul sezon: 30-33 (14-17). 

Eşalonul secund al Diviziei A este amatorism curat în „Handbalul, sport naţional”, palier cufundat în mediocritatea anonimatului în umbra primei scene – cea care captează atenţia şi mai toate resursele, iar revederea „universitarelor” Banatului este de o aceeaşi factură la semicercul feminin în bolta peste ani, între grupări fără aspiraţii reale la atacarea ascensiunii spre elită, ci pentru a bifa calendarul competiţional într-o ligă a II-a din care nu se retrogradează, fiind şi ultima în plan valoric la nivelul divizionar al senioarelor, soarta lor în ediţia în curs fiind cu atât mai vitregă, ţintuite pe ultimele două locuri între cluburile, numai şi numai 6, rămase în competiţie după retragerea din Seria C a celor de la Arena Târgu Mureş.  

Timişorencele de la CSU UVT chiar ultimele dar şi fără victorie, încă un eşec înregistrând astăzi la propriul semicerc, 30-33 (14-17) în etapa a 9-a, de fapt mult spus, dat fiind că a fost doar a şaptea lor reprezentaţie în campionatul în curs, în ultimele aproape 5 luni de zile.

Ceea ce spune chiar absolut totul despre nivelul deplorabil al competiţiei puse în scenă de Federaţia Română de Handbal, care, fie doar şi prin prisma acestei deficienţe pe care o perpetuează fără leac şi fără a clipi măcar, nu-şi merită pe bună dreptate „alocaţia” dinspre Autoritatea Naţională pentru Sport. 

Iar aici, pe „fâşia vestică”, durerea e chiar mare, ultimele 3 clasate în seria sextet a ligii secunde feminine reprezentând în ordine universităţile din Oradea, Reşiţa şi Timişoara, sport studenţesc în regim „Daciada”, fără perspective şi orizont, completări „de umplutură” la numărul oricum tot mai subţire al protagonistelor, astfel încât runda din weekend a mai propus un singur alt meci în Seria C, CSM Deva – CSU Oradea 42-17 (23-9). Asta într-un handbal duduind încă fie şi postdecembrist cu zeci de cluburi la nivelul eşalonului 2.

Cât despre ultimele două clasate, diferenţele valorice sunt mai estompate, în tur împărţindu-şi punctele, 28-28 (17-15) în 17 septembrie la Reşiţa, unde alb-albastrele Caraşului-Severin semnau unicul lor triumf de până acum în 12 noiembrie cu Arena Târgu Mureş, între timp retrasă din campionat, 36-21 câruia i-au adăugat astăzi altul în Sala UVT.

„Repetiţie” de succes a reşiţencelor care aşteaptă liderul cu punctaj maxim CSM Deva, pe terenul căruia pierdeau categoric în tur, cu 47-17, sau o evidenţă mai limpede şi sugestivă a decalajului real valoric între echipele de pluton şi fruntaşa prinsă în menghină, între a fi prea puţin competitivă în elita Ligii Florilor şi a se impune la pas în Divizia A. 

Pentru timişorence a fost în schimb primul meci acasă în campionat după aproape 3 luni, de la înfrângerea la 10 goluri diferenţă cu CS „U” Cluj în 12 noiembrie, în urma căreia mai jucau de fapt o singură dată în Seria C, cedând cu 29-20 duminica trecută la Oradea. 

Şi în rest, în tur, „universitarele” de pe Bega s-au înclinat la deficite semnificative, de 9, 15 respectiv 10 goluri, astfel încât eşecul de astăzi a fost şi cel mai strâns al întregului sezon.

Încheiat cât se poate de prematur în privinţa prezenţei în paralel în Cupa României, la startul căreia de exemplu CSU Reşiţa a pierdut la „masa verde” cu 10-0 întâlnirea eliminatorie programată la CS Activ Prahova Ploieşti, modalitate de calificare de care a beneficiat pe de altă parte CSU UVT, 10-0 în condiţiile în care nu era nevoită a juca în turul preliminar cu doar 8 partide în program din decembrie 2023, dat fiind forfeit-ul aceleiaşi Arena Târgu Mureş, fără însă ca timişorencele să facă faţă apoi rigorilor turului I, 17-31 pe teren propriu pe 6 ianuarie, eliminate fiind de actuala ocupantă a locului 6 în elita Liga Florilor, SCM Universitatea Craiova, mergând mai departe dintr-o fază cu 11 dispute pe tablou, spre optimile de finală inaugurate de duelul prim-divizionar Dunărea Brăila – Minaur, din 7 februarie. 

Craiovencele fiind devansate în ierarhia elitei de liderul cu punctaj maxim din 15 apariţii CSM Bucureşti, completat pe podium cu doar câte 3 eşecuri de Rapid şi bistriţence, iar pe poziţiile 4-5 de formaţiile Brăilei şi Râmnicului Vâlcea.

În eşalonul 2, puţin greu de dus până la capăt pentru „studentele” galben-albastre de pe Bega, încă numai şi numai 3 apariţii în întreg sezonul în curs, pe 10, 17 şi 24 martie, la Deva, acasă cu cele din Turda şi la Cluj, „Ura şi la gară!” după o întrecere care numai campionat n-a fost, chiar dacă FRH, cel cu organizarea competiţiilor, îl denumeşte Divizia A. O forţare în atac.

La Timişoara, Leuştean a fost principala marcatoare a cărăşencelor, cu 9 goluri, completată de Ştiubei-Gîrboni cu 7, Eremici cu 5 reuşite, Voina şi Bledea cu câte 3, Andrei cu două goluri iar Radosavlevici, Dalea, Iordache şi Diaconescu cu câte unul pentru oaspetele pregătite de Cristian Busuioc, în vreme ce din partea localnicelor antrenate de Eugen Bota au scuturat plasa portarul Bădrăgan – o dată, Gheorghe şi Voicu cu câte 5 goluri, Bărboi şi Drăgan cu câte 4, Ludwig, Bilan şi Şufană de 3 ori fiecare iar Bobu şi Jeremic o dată.

Iar pe acelaşi palier valoric, dar la semicercul masculin, secund-divizionara Reşiţei, CSM, a pornit cu stângul în turneul play-off de promovare cu 7 cluburi la start, cedând acasă la final dintr-o aruncare de la 9 metri, 31-32 cu CSO Teutonii Ghimbav.

 

 

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sase × = 18

 


Ultimele articole din categoria Handbal: