Cu Chikovani uşor lovit după eşecul gruzin în Luxemburg, „Poli” se şi antrenează unde joacă, la Sânnicolau Mare: autocar pentru fani! Iar Reşiţa, aleasă pentru România – Italia

CH CSU Politehnica Timişoara se va şi antrena în Sala „Ioan Morar” din Sânnicolau Mare până să găzduiască sâmbătă acolo jocul cu CSU Suceava, din etapa a IV-a a fazei play-out în Liga Naţională, prim meci pentru alb-violeţi dintr-o serie de 6 în 22 de zile. Iată ce a spus antrenorul Pero Milosevic înaintea acestui parcurs final al sezonului, ce începe de fapt astăzi, când „Poli” stă, în vreme ce în Bucovina a fost CSU Suceava – HC Vaslui 18-24 (10-13). Printre incerţi, şi interul Chikovani, revenit uşor accidentat de la dubla gruzinilor cu Luxemburg. Iar apropo de calificările în preliminariile EURO 2018 şi de oraşele gazdă ale partidelor, Reşiţa va ţine revanşa de luna viitoare România – Italia…

Aşadar s-a reluat turul fazei play-out cu o victorie în deplasare a vasluienilor, care au acumulat astfel 22 de puncte din 10 apariţii, urcând pe locul 9, faţă de 19 ale Politehnicii, tot din 10 meciuri, şi 13 ale Sucevei, din 11 jocuri. Pandurii şi Steaua, care joacă seara, au câte 9 puncte, gazdele din 9 meciuri iar bucureştenii, din 10.

Faza finală a Ligii Naţionale la handbal masculin se va derula pe parcursul lunii mai, între acţiunile loturilor naţionale, la care au participat şi componenţi ai Politehnicii, şi „dubla” tur-retur de luna viitoare, Italia – România, decisivă pentru ieşirea din precalificările spre preliminariile Campionatului European din 2018.

„Tricolorii”, reveniţi de la patrulaterul amical internaţional din Polonia, disputat cu naţionale care au jucat în ianuarie la turneul final mondial din Qatar, vor evolua în 10 iunie la Bari şi pe 14 iunie la Reşiţa, în calitate de lideri ai triunghiularului Grupa C, cu 4 puncte şi golaveraj 66-40, faţă de Italia, cu 4 puncte şi golaveraj 64-48, după ce peninsularii tocmai au trecut la 7 respectiv 9 goluri diferenţă de Kosovo.

Dacă românii s-au pregătit în sudul Poloniei pentru meciurile oficiale din precalificări cu Italia, în schimb gruzinii cu Irakli Chikovani în lot, inter al Politehnicii, au jucat pe puncte în Grupa B, învingând acasă cu 17-16 (11-7) şi pierzând la scor revanşa din Luxemburg, cu 29-20 (12-11). Chikovani a înscris de 4 ori în victoria la limită, în care Chanturia a marcat 7 goluri pentru Georgia, polistul adăugând o reuşită în retur, în care Hoffmann a punctat de 7 ori pentru luxemburghezi, care au acumulat astfel primele două puncte, dar mai având de disputat „dubla” cu Estonia, pe când gruzinii şi-au încheiat cele 4 apariţii, cu 4 puncte în cont. Pentru al treilea loc de calificare în preliminariile fazei principale mai trag, din grupa A, într-un dublu duel umăr la umăr, Belgia şi Grecia.

Revenind la handbaliştii de la Politehnica Timişoara, „violeţii” au efectuat în această dimineaţă un ultim antrenament în oraşul de pe Bega şi ei urmează să plece la Sânnicolau Mare, unde vor disputa sâmbătă jocul considerat acasă cu CSU Suceva. Partida are loc în cel mai vestic oraş din România, deoarece sala „Constantin Jude” a intrat în reparaţii pentru turneul final al Campionatului European de baschet feminin.

Antrenorul Pero Milosevic are de azi tot lotul la dispoziţie după revenirile de la echipele reprezentative de seniori şi tineret ale lui Grigoraş, Chikovani şi Ştefan. CH Politehnica se va antrena de mâine la Sânnicolau, iar sâmbătă de la ora 17, va avea meciul de campionat cu sucevenii. Pentru această partidă, clubul pune la dispoziţie un autocar ce va pleca sâmbătă la ora 15, din benzinăria aflată în vecinătatea sălii „Constantin Jude”.

Declaraţia antrenorului Pero Milosevic: „De astăzi, suntem din nou cu toţii, pentru că s-au întors Demis Grigoraş de la naţionala României, Irakli Chikovani de la cea a Georgiei şi Leonard Ştefan de la naţionala de tineret. Chikovani a venit uşor accidentat, dar cred că ne va putea ajuta cu prestaţiile lui. Vom merge şi la Sânnicolau Mare să ne antrenăm înaintea meciului. Mie personal îmi place oraşul şi sala, iar lumea cred că va veni să ne susţină mult.

Am mai spus-o, Suceava e o echipă care prin joc te poate învinge. Aleargă mult prin tinerii pe care-i are şi e pregătită de un antrenor bun. În meciul precedent, pe care l-am disputat acum câteva săptămâni la Suceava nu am reuşit un joc prea bun în prima repriză, dar apoi am revenit şi mi-a plăcut reacţia băieţilor în partea a doua.

Trebuie ca toată lumea să se concentreze acum aici la următoarea partidă, am trecut de perioadele de la naţionale. Vom merge mai devreme cu două zile la Sânnicolau, vom sta împreună şi ne vom concentra la meci. Trebuie să ne pregătim în aşa fel încât să nu le oferim mingi, pe care să le ducă adversarii pe contraatac. Dacă e să jucăm 6 contra 6 pe semicerc, în atac sau în apărare avem un mare avatantaj comparativ cu ei. Cred că vom reuşi să câştigăm să ne continuăm seria bună de rezultate.

Din punct de vedere medical, avem unele mici probleme cu Ştefan, Chikovani şi Kaftin, ultimul acuzând o ruptură fibrilară. Sunt convins, însă, că staff-ul medical îl va reface până la ora jocului. Orice jucător valid e foarte important în această perioadă de final de stagiune, în care jucăm şi miercurtea şi sâmbăta. E un program comprimat, în 20 de zile avem de disputat 5 partide.”

Astăzi se joacă etapa a III-a în play-out, cu ale cărei rezultate vom reveni, dar şi meciurile cu numărul 2 în play-off.

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


5 × = treizeci cinci

 


Alte articole legate de acest subiect: