Cu grijă în cel de-al treilea și ultimul amical: ”Poli” Timișoara – CSM Oradea 47-38, Kaftin 10. Constantin Ștefan: ”Suntem foarte atenți la accidentări, după cele pornite acum o lună de zile”

Spre finele pauzei de campionat de aproape o lună de zile și în așteptarea sosirii vicecampioanei Știința Bacău, miercurea viitoare de la ora 17 în etapa a XI-a a Ligii Naționale, ”Poli” Timișoara a jucat astăzi de la 16,30 în sala ”Constantin Jude” un al treilea și ultim amical în nici o săptămână, în compania campioanei seriei vestice a ligii a doua în 2013/14, de care a trecut și cu grijă la accidentări.

Între ”dubla” la cei de la Kragujevac și amicalul de miercuri, acasă cu cei din Mokrin, ”Poli” a disputat un test și cu CSM Oradea, locul 3 în liga a II-a: 47-38

 

 

CH CSU Politehnica Timișoara a disputat săptămâna trecută două meciuri de verificare în Serbia, cu Radnicki Kragujevac, în care n-a aliniat mai mulți componenți, indisponibili, menajați sau convocați la reprezentative, iar astăzi unul și pe teren propriu, cu CSM Oradea, o campioană la pas a Seriei B în sezonul trecut și actualmente pe podiumul aceleiași întreceri, cu numai o înfrângere în 7 apariții, 33-32 la Craiova în 13 septembrie, în runda inaugurală.

Bihorenii sunt sparring-partners de tradiție ai alb-violeților iar conclucrarea a continuat și astăzi, ca parte a pregătirilor poliștilor pentru vizita Științei Bacău, programată inițial pentru marțea viitoare, când jocul era preconizat a fi televizat, dar reprogramat pare-se pentru miercuri 12 noiembrie, de la ora 17.

Pe malurile Begăi vine o vicecampioană mult schimbată față de efectivul ediției anterioare, și de la care căpitanul polist Fenici a revenit în vară, grupare moldavă cu rezultate inconstante în noul campionat dar care, în orice caz, n-a mai câștigat în ultimele 3 deplasări, după ce și le adjudeca pe primele două: 26-24 la Suceava și 28-26 la Călărași, dar apoi și 30-24 pentru turdeni , 27-27 la Odorhei și 34-27 pentru Steaua, în 15 octombrie. Băcăuanii sunt în luna fazei a treia de calificare din Cupa EHF, cu o primă deplasare în Danemarca, la Team Tvis Holstebro, programată în 22 noiembrie, în Grakjaer Arena, dar mai notabil este de remarcat ce fac poliștii, care au avantajul de a sta în runda a X-a, din weekend, în vreme ce Știința o va primi vineri seară la 6 tocmai pe campioana HCM Constanța.

Astfel, antrenorul Constantin Ștefan a explicat în această seară, după amicalul cu bihorenii, că ”a fost un meci bun de pregătire dat fiind faptul că avem mai bine de 3 săptămâni de când nu am mai jucat, a trebuit să facem câteva meciuri de verificare, unul azi cu Oradea, care își dorește încă de anul trecut să pronoveze, a și câștigat seria vestică s-a dar nu s-a înscris în Liga Națională din motive financiare”.

Bihorenii au în față runda a opta a Diviziei A, duminică 9 noiembrie de la ora 13, la HC Sibiu, ”Poli” având peste o săptămână până la duelul cu Știința: ”Ne-a folosit foarte mult acest amical cu Oradea, o echipă care aleargă foarte mult, de contraatac cu faza a II-a, asemănătoare cu ceea ce joacă Bacăul, în viteză. Azi am încercat să facem câteva lucururi care ne vor folosi cu Bacăul, am și rulat tot lotul, un meci util și sunt mulțumit că s-a încheiat fără accidentări, o mare problemă în ultima vreme! Dar suntem bine, și Fenici și Santeiu sunt refăcuți, am încercat să-i aducem din punct de vedere fizic la parametri optimi dar mai e o săptămână și trebuie să fim foarte atenți la accidentări, căci nu mai dorim și altele, după cele pornite de acum o lună de zile. Îl avem și pe Iulian Halcă, am mizat pe el și la Constanța, sigur, și el e un pic ieșit din forma pe care ne-a arătat-o în finalul ediției trecute, dar ușor-ușor sperăm să-i aducem pe toți în formă optimă pentru săptămâna viitoare, la jocul cu Bacăul. Nu i-am încercat pe Demis Grigoraș și Irakli Chikovani, Demis abia a ajuns azi la 12, a fost în lot dar nu am riscat să-l introduc, am prevenit alte accidentări”.

CH CSU Politehnica Timișoara – CSM Oradea 47-38 (26-16)

Amicalul handbalistic de la sala „Constantin Jude” s-a terminat cu foarte multe goluri înscrise deoarece s-a disputat cu multe repuneri rapide şi contraatacuri frecvente. Scorul a fost mereu în favoarea timişorenilor, care şi-au mărit diferenţa în primele 20 de minute până la un avataj maxim de 12 goluri. Apoi, această diferenţă s-a menţinut aproximativ la fel, bihorenii reuşind să revinsă cel mai aproape la „-8”.

Alb-violeţii au intrat pe teren în marea lor majoritate, excepţie făcând câţiva componenţi care au avut argumente să nu evolueze: Alexandru Ursu şi-a privit colegii de pe margine din cauza accidentării la mâna dreaptă în cel mai recent amical din Serbia; Demis Grigoraş a stat pe bancă, dar nu a intrat deloc el revenind de la lotul tricolor abia în cursul prânzului. A mai lipsit Irakli Chikovani, plecat şi el tot la lotul naţional al ţării sale. În schimb, au intrat Cristian Fenici şi Andrei Santeiu, care fuseseră accidentaţi în săptămânile precedente dar s-au refăcut din punct de vedere medical.

Marcatorii Politehnicii în amicalul cu Oradea: Kaftin 10, Halcă 9, Leordean 7, Păiuş 6, Santeiu 4, Irimescu 4, Timofte 3, Szentpeteri 2, Fenici 1. În ultimele minute a fost introdus şi tânărul Leonard Ştefan, care a marcat şi el un gol.

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sase + = 8

 


Ultimele articole din categoria Handbal: