Cu internaționalii reintegrați, Vojvodina se revanșează la limită cu Poli. Milosevic: ”Am făcut partide cu adevărat foarte, foarte bune”

Handbaliștii alb-violetei Politehnica au pierdut sâmbătă după-amiază în premieră în cele 4 apariții de verificare avute în ultimele 9 zile, însă doar la limită și în fața unei campioane a Serbiei, RK Vojvodina Novi Sad, care a beneficiat în revanșa de astăzi și de aportul internaționalilor prezenți până săptămâna aceasta cu reprezentativa țării vecine la cele 3 meciuri de la EHF Euro 2016, în Polonia.

La finele unei revanșe foarte echilibrate, derulată de la ora 13,30 în Sala ”Constantin Jude” și la doar 19 ore după încheierea primei întâlniri dintre cele două grupări bănățene, adjudecată ieri de Poli cu 34-30 (23-13), formația vizitatoare s-a impus cu 23-22 (12-12).

A fost pentru a doua săptămână la rând ca Pero Milosevic să-și testeze elevii în meciuri programate vineri și sâmbătă pe teren propriu, în zile succesive, iar concluzia după peste două săptămâni și jumătate de aspre antrenamente de la reluarea pregătirilor ar fi că alb-violeții au răspuns foarte mulțumitor solicitărilor ivite.

Spre deosebire de partidele de verificare cu CSM Oradea și CS HC Adrian Petrea Reșița, de această dată dificultatea testelor a crescut, RK Vojvodina opunând în special astăzi rezistența caracteristică unei grupări rutinate, cu experiență competițională la nivel înalt, însă alb-violeții au evoluat bine, în ciuda problemelor de efectiv și a regrupării pe parcurs a lotului, inclusiv cu componenții reveniți de la convocări, totul pe fondul unor săptămâni de antrenamente asidue.

Acumulările timișorenilor nu s-au încheiat însă, finele săptămânii viitoare propunând și o ”dublă” în Serbia cu Metaloplastika Sabac, la ora actuală inferioară valoric Vojvodinei, ca ultime retușuri înaintea redebutului în retur, programat la mijlocul primei săptămâni din februarie, acasă cu HCM Minaur Baia Mare, în etapa a XVIII-a din cele 9 rămase de disputat în sezonul regular.

Un duel direct care pe care pentru asigurarea unui loc de play-off, cu oaspeții maramureșeni vitregiți odată cu disiparea șanselor în grupele Champions League de pierderile de efectiv, din motive financiare. Și RK Vojvodina a jucat până luna trecută în faza grupelor EHF Champions League, fiind în continuare implicată în SEHA Gazprom League, campionatul cu 10 grupări din 7 țări, ”Poli” alegându-și așadar sparring-partners cu ținută pentru pregătirea părții a doua a sezonului.

Dacă gruzinul Irakli Chikovani a fost astăzi golgheterul ”violeților”, cu 7 reușite, dintre care 5 din aruncări de la 7 metri, în schimb antrenorul Pero Milosevic nu va putea conta pe interul stânga la ora meciului de campionat cu Minaur, în care-și va ispăși ultima etapă de suspendare pentru o descalificare de la finele lui 2015, așa încât schemele de joc l-au implicat astăzi într-o mai mare măsură și în plan ofensiv pe Păiuș, potențial înlocuitor și autor a două goluri. Pentru gazde au mai înscris pivotul Pejovic, de 5 ori, Lasica 3 goluri iar Fenici și Furak, tot câte două, pe când internaționalul Strahinja Stankovic a scuturat plasa de 7 ori pentru roș-albi, de la care au mai punctat printre alții și Vuckovic, de 5 ori, respectiv Todorovic și Orbovic – cu câte 4 goluri.

La final, muntenegreanul Pero Milosevic s-a arătat încântat de prestațiile elevilor săi, în special de primele 45 de minute ale victoriei de vineri, în opinia antrenorului cele mai bune de la sosirea sa la echipă în februarie 2015: ”Am făcut partide cu adevărat foarte, foarte bune! Și nu este ușor să câștigi de două ori în fața Vojvodinei, care joacă în SEHA Legaue și în Champions League. Sunt bucuros că am dus la capăt 7 zile de antrenamente foarte dificile și două meciuri de foarte bună valoare și puternice contra unei echipe care evoluează la un nivel înalt. Sunt cu adevărat foarte mulțumit, chiar dacă am făcut și destule greșeli, dar în condițiile în care am fost obligat să schimb jucători pe posturi, cu mai multe modificări: Lasica în inter dreapta, post ce e total descoperit; Păiuș în inter stânga, căci el trebuie să joace mai mult, întrucât nu-l voi putea folosi pe Chikovani în primul nostru joc oficial din cauza suspendării dictate în urma cartonașului roșu din anul trecut”.

Milosevic a mai remarcat în încheiere că ”pentru noi meciul cu Baia Mare este de o importanță ridicată și de aceea îl pregătim ca atare”.

De partea cealaltă, antrenorul sârbilor, Nikola Markovic, a explicat: ”Sunt foarte încântat că ne-ați făcut invitația să jucăm la Timișoara! Poli are o echipă excelentă, cu un joc nemaipomenit de bun. Noi, în primul meci, n-am jucat foarte bine, pentru că n-am avut toată echipa disponibilă. Jucătorii de la națională au ajuns chiar înainte să venim noi la Timișoara și de aceea nu i-am folosit în primul meci. Pe deasupra, am vrut să pregătesc mai mult și apărarea 3-2-1, astfel pot explica de ce am luat 23 de goluri în prima repriză a meciului de vineri. Partea a doua a jocului de vineri și meciul al doilea le-am abordat mult mai serios, iar diferența s-a văzut. În al doilea meci am încasat mai puține goluri decât am primit ieri în prima repriză! În primul meci Poli a fost mai bună și de aceea a meritat să câștige”.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Handbal: