Cu lotul lovit de accidentări, Politehnica Timişoara – într-o postură delicată nu doar la vizita campioanei HCM Constanţa. Programul ocupantelor locurilor 7-10 în cele 6 runde finale din retur!

Eşecul demoralizant de sâmbătă dimineaţă, 32-28 pe terenul penultimei clasate CSM Bucureşti, în cea de-a treia rundă a Ligii Naţionale disputată în 2014, a fost împănat cu noi accidentări pentru AS CH Politehnica, alb-violeţii căzând şi două locuri în ierarhie şi, în perspectiva dificilului program din ultimele 6 etape ale returului, având frisoane chiar şi pentru prinderea măcar a locului 9, pe care se situează acum, înaintea jocului de mâine de la 6, cu campioana HCM Constanţa, în sala „Constantin Jude”, poziţie de pe care ar disputa două jocuri acasă din 3 cu ocupanta locului 10, în prima fază din play-out.

Centrul Alexandru Ursu îl depăşea pe Panait pentru golul de 19-16, primul după un time-out solicitat de Poli în urma a 3 goluri sucevene la rând, duminica precedentă, într-un 21-17 cu ultima clasată, unic triumf "violet" în ultimele 8 etape. Ursu a fost însă accidentat prin imprudenţă într-un duel la mijlocul terenului, sâmbătă, la CSM Bucureşti...

 

Sezonul timişorenilor, care demarau campionatul cu gândul calificării în play-off, măcar de pe locul 6, a luat-o serios la vale cu cele 7 înfrângeri în ultimele 8 runde, iar vizita campionilor, care marchează joi seară cea de-a şasea etapă din retur şi implicit mijlocul acestuia, îi regăseşte pe handbaliştii pregătiţi de Constantin Ştefan şi Dan Dumitru într-o situaţie cochetând cu avaria.

Şi jocul rezultatelor, cu băimărenii trecând în week-end la 5 goluri diferenţă de HC Odorhei iar Steaua chiar la 8 de nişte dinamovişti învinşi doar de trei ori pe drumuri în actualul sezon şi numai în două rânduri mai drastic decât atât, a imprimat o presiune adiţională asupra poliştilor alunecaţi din nou pe locul 9, cu 15 puncte, la 3 în urma roş-albaştrilor bucureşteni, cu unul în urma maramureşenilor dar şi cu două în faţa reşiţenilor. Iar la cum curg lucrurile, n-ar fi exclus, ba din contră, ca alb-violeţii Timişoarei să dea în play-off tocmai de CS Caraş Severin, de care erau depăşiţi cu 22-23 la mijlocul lui septembrie, acasă, şi cu 27-22 în returul din decembrie, de la Reşiţa, situaţia la zi sugerând însă că poliştii ar putea aborda totuşi de pe 9 şi deci cu două meciuri acasă duelul direct în sistemul 2/3 al poziţiilor 9-10, din ultima decadă a lunii aprilie, şi cu lotul eventual complet refăcut.

„Poli” poate doar spera ca fragilul său efectiv să fie cât mai aproape de componenţa completă la ora ultimelor două dispute din retur, acasă cu Potaissa şi la Târgu Jiu, dueluri mai abordabile prin care să-şi apere pielea şi poziţia actuală în faţa unor cărăşeni care par a avea un program final aproximativ la fel de anevoios ca al timişorenilor, însă de preferat e să nu te bazezi pe punctele preconizate în ultimele etape, când cuţitul la os are lama mai spintecătoare.

În tot cazul, coordonatorul de joc Alexandru Ursu a ieşit accidentat în repriza a doua a jocului disputat sâmbătă la CSM Bucureşti şi poartă şi în momentul de faţă o orteză, ce-l face indisponibil şi pentru jocul cu HCM Constanţa, pivotul Andrei Santeiu s-a ales cu o infecţie serioasă la nivelul danturii, fiind operat la clinica maxilo-facială, extrema dreapta Andrei Lela, golgeter al timişorenilor în week-end, se confruntă cu o infecţie la picior, iar interul Iulian Halcă, ajuns pe Bega la începutul anului trecut sub formă de împrumut de la dobrogeni, are genunchiul umflat, fiind şi el o absenţă anunţată la partida de joi.

Mai apoi, la finele săptămânii viitoare, poliştii vor avea o deplasare de care pe care, ce poate fi decisivă în lupta pentru locul 8, la adversarul direct, nou-promovata HCM Baia Mare, pentru care ex-“violetul” Andrei Grasu, deja cu 79 de goluri în cont, nu e foarte departe, pe locul 5, de titlul de golgeter al stagiunii 2012-2013 în Liga Naţională, atunci pentru timişoreni.

Steaua, şi chiar Minaur Baia Mare, care va întâlni toate cele 3 grupări din zona locurilor 7-10, par a avea programe ceva mai abordabile, pe când bănăţenii din Timişoara şi Reşiţa, rămaşi cu confruntări cu primele 3 clasate, au ecuaţia mai complicată.

Programul ultimelor 6 etape ale returului pentru ocupantele locurilor 7-10:

Steaua – 18 puncte         Baia Mare – 16p     Poli – 15p     Reşiţa – 13p

Târgu Jiu (a)                     la Turda                   Constanţa (a)    CSM Bucureşti (a)

la Suceava                        Poli (a)                     la Baia Mare      la Constanţa

CSM Bucureşti (a)            la Reşiţa                   Bacău (a)           Baia Mare (a)

la Constanţa                     Dinamo (a)               la Odorhei          la Bacău

Baia Mare (a)                   la Steaua                  Turda (a)           Odorhei (a)

la Bacău                           Suceava (a)             la Târgu Jiu         la Turda

 

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 1 = opt

 


Ultimele articole din categoria Handbal: