Cu victorii la juniori, Unirea pregăteşte Memorialul Ioan Morar

Unirea Sânnicolau Mare a încheiat anul pe val, neînvinsă în Campionatul Naţional al juniorilor I şi cu foarte mari şanse de calificare în competiţiile junioarelor II şi III, aşa încât poate pregăti în linişte „Memorialul Ioan Morar”, întrecere în amintirea fostului preşedinte al clubului sportiv şi care va fi găzduită duminică 18 decembrie în recent renovata sală a sporturilor din oraş.

Dan Morar, interul Unirii, evoluează la seniorii secund-divizionarei, conducând totodată grupe de juniori din club şi ducând mai departe ştafeta purtată pe semicerc de regretatul său tată, trecut în nefiinţă iarna trecută

Ca ultim rezultat, Unirea a dispus clar de LPS Târgu Jiu în cea de-a şaptea şi ultima etapă a turului la juniori I în cadrul Seriei D, pe care o conduce fără eşec, 45-26 (22-10), în formula de echipă Hegheduş – Cosma, Morar, Oancea, Timofei, Boroş, Gambra. „A fost un joc fără probleme, am jucat bine, s-au respectat sarcinile tehnico-tactice, şi am scăpat fără accidentări, mereu un prim obiectiv pentru noi, mai ales că la meciurile cu adversari mai modeşti există riscul să nu ne concentrăm prea tare şi să survină neplăcute accidentări”, a explicat Slobodan Lavrenski, preşedinte al SC Unirea: „Suntem în continuare neînvinşi şi cred că vom rămâne astfel”.

Au marcat pentru timişeni  Daniel Boroş, 8 goluri, Ioan Morar 7, Dorian Ghiocel 6, Dan Oancea 6, Iulian Timofei, tot 6 goluri, Bogdan Balogh şi Denis Cosma, câte 4, Nicolae Gambra – două, Daniel Alda şi Daniel Parasca câte unul.

Unirea va juca sâmbătă tot pe teren propriu, cu CSS Drobeta Turnu Severin, în runda a opta a Seriei D.

Duminică va avea loc aşadar reuniunea handbalistică „Memorialul Ioan Morar”, excelent gândită în ideea de a implica toate echipele din cadrul clubului Unirea Sânnicolau Mare, de la categoria de vârstă 2000 şi până la old-boys. Astfel, fetele din generaţia 2000 vor primi vizita Diniăşancăi, băieţii de 2000 pe Poli, la ´98 băieţii vor da piept cu Oroshaza iar fetele cu HC Jimbolia, la categoria 1996 băieţii vor juca în compania omologilor din Oroshaza, şi la fel la anul 1993, cu fetele grupei de 1996 întâlnindu-le tot pe maghiarele de la Oroshaza. La seniori, Mako este un adversar încă neconfirmat, în schimb autopropunându-se Oroshaza, cu echipa sa de tineret. Cât despre old-boys, sparring-partners pentru unirişti ar fi cei din Lovrin.

Şi pentru că am amintit de seniorii Unirii, secund-divizionara a încheiat turul de 11 etape al seriei vestice pe locul 8, cu 8 puncte obţinute din 4 succese acasă, fiind devansată cu acelaşi număr de puncte de învingătoarea sa din ultima rundă. A fost HC Arad – Unirea Sânnicolau Mare  30-26 (15-15).

Retrogradatele CSM Oradea şi Minaur Baia Mare domină Seria B, cu un unic eşec şi câte 20 de puncte, în faţa lui HCM Făgăraş, cu 18, respectiv Extrem Baia Mare, cu 16, desprinse de ocupantele locurilor 5-6, U Craiova şi CS Piteşti, care au acumulat câte 12 puncte.

„Din păcate nu am încheiat turul aşa cum l-am şi început. Am avut un joc neaşteptat de slab, derulat la o oră potrivită nouă, căci facem antrenamente seara la ora 19, iar meciul a fost la ora 18, aşadar în nişte condiţii propice pentru forma noastră fizică. Arad este o echipă cu probleme financiare şi categoric a manifestat multă ambiţie, dar şi un joc confuz, în care din păcate ne-am angrenat, şi nu am ştiut să ne impunem ritmul nostru… N-a mers aşa cum am vrut. Peste toate acestea, şi arbitrajul a fost confuz, cu greşeli neintenţionate, iar la o echipă de seniori când un pic cineva nu-şi face treaba, duce la evenimente neplăcute”, a explicat Slobodan Lavrenski, exemplificând prin două aspecte. „N-am ripostat deloc în momentul când i-au acordat eliminare lui Daniel Alda, temporară, când de fapt el a fost cel împins, agresat – eliminat fără să facă nimic. Pe Mijin l-am scos accidentat, iar Arad a fost ocrotită, după ce pivotul său, dacă nu mă înşel, l-a lovit pe jucătorul nostru direct la figură, încât n-a mai putut continua jocul. Arbitrul avea timp să gândească faza cât Mijin a stat însângerat pe parchet vreme de 3 minute, şi să o interpreteze corect, dar a dictat o eliminare temporară, două minute, în loc de roşu direct, care credem că s-ar fi impus. Altcumva se punea problema… A fost un joc destul de dur făcut de Arad, dar măcar de eram şi noi buni. Care şi-a dorit mai tare, a câştigat”.

Unirea a condus şi cu 23-24 în minutul 47, când jocul s-a rupt în favoarea arădenilor, spre 29-25, gazdele având în componenţă jucători împrumutaţi în baza unui parteneriat de la CSU Politehnica Municipal, şi pregătiţi la Arad de profesorul Dan Dumitru, antrenor al „satelitului” polist în 2010-´11. Au punctat pentru unirişti Ciprian Foroş, cu un gol, Ioan Morar – 7, Nicolae Gambra – 1, Raul Ienciu – 3, Marius Roateş – 6, Daniel Mijin – 8.

Iar de la handbal, o notiţă despre fotbal, şi anume despre organizarea pe 17 decembrie a „Memorialului Gheorghe Biaş”, cu participarea lui Bolesnikov Novi Sad, Poli, CFR Timişoara şi a gazdei Unirea Sânnicolau Mare, turneu rezervat copiilor din grupele anilor 2003, 2001 şi 1999. 

Acest articol a fost publicat în Handbal, Juniori, Timişene și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Cu victorii la juniori, Unirea pregăteşte Memorialul Ioan Morar

  1. În clasamentul Ligii 3, Seria 2, echipa de pe malul Borcei a terminat pe 10, cu 16 puncte din 14 partide, o “performanţă” demnă de invidiat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 2 = trei

 


Ultimele articole din categoria Handbal: