Cum mai stau campioanele naţionale? Spre euroregiune…

Au trecut aproape 2 ani de la triumful naţional al LPS Banatul Timişoara la cea mai mică grupă de vîrstă pe semicercul juvenil autohton, categoria minihandbal, iar echipa antrenată de Adriana Bota a mai crescut niţel, ieşind astăzi din furcile caudine ale fazei judeţene în Campionatul Naţional de junioare IV, calificată în urma altor două timişene la faza pe euroregiune a competiţiei sub egida Federaţiei Române de Handbal.

Elevele profesoarei Adriana Hajdu au fost ca un zid de netrecut

Elevele profesoarei Adriana Bota cîştigau în 2011 turneul final al junioarelor V. Acum s-au calificat din faza timişeană a junioarelor IV, spre euroregiune

Luna martie a fost cea a turneelor judeţene la junioare IV, cele 6 echipe din Timiş punînd astăzi punct la Jimbolia unei serii de 3 turniruri, serie începută la Sânnicolau Mare, pe 3 ale lunii, şi continuată la Peciu Nou, în 17 martie.

Unirea Sînnicolau Mare, H.C. Jimbolia, CS Peciu Nou, LPS Banatul I, LPS Banatul II şi Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 7 Timişoara sunt cele 6 protagoniste la acest nivel, fiecare beneficiind de 5 jocuri, fiecare cu fiecare pe parcursul celor 3 turnee.

Înainte de a nota rezultatele, două ar fi întrebările, una pe adresa F.R.H., iar o alta îndreptată spre A.J.H. Timiş. Dragă Federaţie, cum este oare posibil ca junioarele IV să nu aibă jocuri competiţionale în mînă de la finele primăverii trecute şi pînă în martie 2013? O toamnă doar cu pregătiri nu sună prea înţelept, ar fi opinia noastră. Stimat for judeţean, de ce s-au jucat toate cele 3 turnee în afara Timişoarei? Cu tot respectul pentru localităţile judeţului nostru, dar dacă tot sunt 3 grupări timişorene, din şase, atunci poate s-ar fi pretat ca o reuniune să aibă loc în „Banu Sport”…

În fine… LPS Banatul I Timişoara a dispus astăzi de gazda H.C. Jimbolia, campioanele naţionale din 2011, pregătite de Adriana Bota, trecînd de fetele antrenate de Iren Rică, scor 18-15, iar Unirea Sânnicolau Mare, cu Raul Ciolpan la timonă, a dispus de garnitura secundă a LPS Banatul, de fapt o selecţie a junioarelor de la şcoli timişorene ca „Auto” sau Generală 27, la cîrmă cu fostul portar al Politehnicii, Ioan Basaraba (rezultat: 23-5). CS Peciu Nou, antrenor Gheorghe Cîrtog, a trecut de H.C. Jimbolia cu 23-5, iar LPS Banatul I a învins pe Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 7 Timişoara, pregătită de Zaharia Feneşan, cu 25-2, fetele de la Peciu Nou trecînd apoi foarte clar de LPS Banatul II.

La această categorie evoluează junioare din generaţiile 2000 şi 2001, mergînd mai departe CS Unirea, CS Peciu Nou şi LPS Banatul I.

Faza următoare va avea loc în 12-14 aprilie, cea pe euroregiune, la Petroşani, reunind grupările de junioare IV din vestul ţării, mai exact din judeţele limitrofe Timişului. Miza este calificarea la turneul semifinal al FRH.

Acest articol a fost publicat în Exclusiv, Handbal, Juniori, Sport juvenil, Timişene și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


8 − cinci =

 


Alte articole legate de acest subiect: