Cupa Banatul: CSU Poli Timişoara – U Cluj 28-25 (14-10)

Handbaliştii polişti au început anul cu dreptul, cel puţin în privinţa jocurilor de pregătire, dispunând vineri seară cu 28-25 (14-10) de „U” Cluj, rivală prim-divizionară pe care o învingea la doar un gol în „Constantin Jude”, în turul din 2011, şi mulţumindu-l pe antrenorul principal Nedeljko Vuckovic, care l-a testat în premieră şi pe Mirko Lalic, inter stânga cu 3 goluri la activ, dintre care unul, hotărâtor, pentru 26-24, când ardelenii reveniseră puternic spre final.

„Sunt foarte mulţumit cum am jucat, mai ales că am fost fără Fenici”, a remarcat Vuckovic pe marginea succesului repurtat în primul dintre cele 3 jocuri amicale ale poliştilor la patrulaterul „Cupa Banatul”, în care sâmbătă vor da piept şi cu Energia Pandurii, de la ora 11,30, respectiv CS Caraş Severin, de la ora 18,30.

Aşadar fără Fenici, violeţii au început în formula Djuricin – Lela, Stan, Mrakic, înlocuit pe atac cu Ursu, Băiceanu, Hagiu şi Timofte, şi în primele aproape 15 minute au exersat o agresivă apărare avansată, graţie căreia au răsturnat handicapul de două goluri, 2-4, pivotul Mrakic preluând în premieră conducerea pentru 5-4 iar extrema stângă Timofte distanţându-i pe timişoreni la 7-5.

Ulterior, CSU Poli Municipal a renunţat la defensiva 3-2-1 în favoarea uneia în linie, şi „negrii” Clujului au întors la 7-8, la care acelaşi Mihai Timofte a egalat la opt iar nu doar Cotinghiu i-a preluat rolul lui Lela, ci şi masivul inter stânga Mirko Lalic a debutat pentru timişoreni cu numărul 20, în minutul 21.

Oaspeţii au mai preluat de două ori conducerea, inclusiv prin ex-polistul Grasu, pentru 8-9 respectiv 9-10, dar odată ce Băiceanu a egalat din nou, a cincea oară în contul violeţilor, iar Lalic a marcat primul său gol, asigurând pentru a treia şi ultima oară, decisiv, avantajul Timişoarei, 11-10, elevii lui Vuckovic şi Bittenbinder nu s-au mai uitat în urmă.

Clujenii au rămas în statistici cu cele 5 dăţi în care au repreluat conducerea dar poliştii s-au desprins decisiv înaintea pauzei, până la 14-10, şi prin Cristescu dar inclusiv cu încă un gol „marca Lalic”, care a mai ochit şi transversala până să fie înlocuit în minutul 28 de compatriotul Mrakic.

Poli a lăsat jos garda defensivă la reluare, fapt remarcat de antrenorul Vuckovic, nu la fel de mulţumit de aportul în apărare manifestat după pauză, fază a jocului ce a constituit punctul forte al celei mai impenetrabile echipe din Liga Naţională în primele 11 etape, dar tot şi-a mărit avantajul, graţie a trei goluri la rând marcate de Neluţu Stan şi a reuşitei lui Sabin Ignat, pentru 18-13, inter stânga cu care violeţii demarau în partea secundă în formula Tcaciuc – Cotinghiu, Stan, Hagiu, Marius Ignat – ca pivot, Sabin Ignat, Cristescu.

Defensiv vorbind, după ce portarul sârb Djuricin a avut 8 intervenţii în prima parte, colegul său Tcaciuc s-a remarcat cu un 7 metri apărat la 15-12, pe atac înmulţindu-se numărul marcatorilor, în condiţiile în care Vuckovic a rulat întreg lotul, chiar şi aşa menţinându-se ecartul de cinci, până la 22-17.

Moment când gazdele au căzut, „U” apropiindu-se la 24-23. Dar aşa cum prelua conducerea în prima parte, 11-10, Lalic a contribuit pentru 26-24 într-un moment cheie, derulat după ce Sabin Ignat rata singur singurel pe contraatac, nimerind transversala. Pe final a ieşit la rampă şi extrema dreaptă Marius Cozma, cu ultimele două goluri poliste, de 27-24 şi 28-25, semn că poliştii au folosit toţi componenţii, inclusiv pe Sorin Sărăndan, unul dintre cei 5 marcatori a câte două goluri în repriza secundă.

A fost aşadar 28-25, faţă de 26-25 în campionat… Tot atâtea goluri primite, peste media scăzută a poliştilor, dar din partea unor oaspeţi ardeleni veniţi uşor descompletaţi.

Poli (11 marcatori): Stan – 5 goluri (două în prima parte), Băiceanu 3 (3), Lalic – 3 (2), Cristescu – 3 (1), Lela – 2 (2), Mrakic – 2 (2), Timofte – 2 (2), Sabin Ignat – 2 (0), Cotinghiu – 2 (0), Sărăndan – 2 (0), Cozma – 2 (0; în paranteze, numărul reuşitelor din repriza întâi). Bondar, cu 5 goluri, Irimiaş – 5, Grasu – 4, Micu – 4, au fost principalii marcatori de la clujeni.

În primul meci al turneului, Aihan Omer a redebutat cu dreptul la reşiţeni: CS Caraş Severin – Energia Pandurii Târgu Jiu 33-28 (16-13), principali marcatori fiind Petrea – 8 goluri, Marta – 6, Ciubotariu – 6, pentru reşiţeni, respectiv Asoltanei – 8, Şandru – 5, Apolzan – 5, pentru gorjeni.

Sâmbătă: ora 9,30: CS Caraş-Severin – Universitatea Cluj
Ora 11,30: Politehnica Municipal Timişoara – Pandurii Tg Jiu
Ora 16,30: Universitatea Cluj – Pandurii Tg Jiu
Ora 18,30: Politehnica Municipal Timişoara – CS Caraş-Severin

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ doi = 5

 


Alte articole legate de acest subiect: