Cupa Politehnica la handbal masculin, ziua a doua: AS CH Politehnica Timişoara – Potaissa Turda 32-24 (16-8). Violeții își dau drumul și încheie reprizele cu câte 3 goluri la rând!

”Violeții” lui Constantin Ștefan și-au adjudecat ca o vijelie cel de-al doilea succes la ”Cupa Politehnica”, 32-24 (16-8) cu Potaissa Turda, clasată cu două locuri mai sus în ierarhia Ligii Naționale pe 2012-´13, într-un joc în care s-au desprins rapid la 6 goluri, 8-2, și în care au înregistrat cel mai mare avans, de 8, cu cele câte 3 reușite consecutive pe finele reprizelor. Iar la rampă a ieșit Gabriel Daninfild, introdus din minutul 20, cu 7 goluri…

După ce în primul meci al serii HC Odorhei s-a văzut finalmente depășită de Pandurii Târgu Jiu, care, ca și contra poliștilor, a recuperat terenul pierdut la reluare, învingând cu 31-30 (14-16), AS CH Politehnica a învins la o diferență apreciabilă o formație de prima jumătate a clasamentului în campionatul trecut.

De această dată cu Alexandru Vasiliu între buturi, număr 1 care a preluat poarta de la Răzvan Vîlceanu, ”Poli” a reușit un meci bun și s-a distanțat în fruntea ierarhiei ”Cupei Politehnica”, având 4 puncte, față de cele două ale Pandurilor și câte unul pentru HC Odorhei și ACS Potaissa Turda.

Deși primul gol a fost înscris de oaspetea din Turda, antrenată de ex-polistul Horațiu Gal, Claudiu Dediu punctând în minutul 2, ca o prefață la cele 9 goluri pe care avea să le adune, ”Poli” a replicat prompt un minut mai târziu, prin Zarko Petkovic, numărul 82, din aruncare de la 7 metri, sârbul nereușind însă mai apoi decât un gol din alte 5 aruncări și neevoluând prea mult.

În șaptele de start Vasiliu – Timofte – căpitan, Chikovani, Santeiu – pivot, Petkovic, Kaftin, Lela, cu Mrakic intrând pe faza defensivă, violeții s-au apărat aprig și Turda n-a mai marcat mai deloc din minutul 7 până în minutul 14, ajungându-se la 8-2!

Diferență menținută și chiar amplificată cu ultimele 3 goluri la rând ale primei părți, de la 13-8 la 16-8, un aport în acest sens aducându-și blondul cinșpear Gabriel Daninfild, un inter dreapta.

De fapt, pe tot parcursul meciului Poli a condus cu măcar 5 sau 6 puncte diferență, reajungând chiar la 8 cu 25-17, într-o parte secundă începută de Ștefan și Dumitru cu Irimiaș pe extrema dreaptă, preluând rolul lui Lela. E drept, a mai fost și o cădere, până la 25-20, însă stopată brusc de-această dată, spre deosebire de seara precedentă.

Astfel, poliștii au încheiat meciul în trombă, cu alte 3 la rând, învingând cu 32-24.

A excelat Daninfild, cu 7 goluri, după ce rata doar primele sale două aruncări, mai înscriind Lela și Kaftin, cîte 4 goluri, Timofte și Santeiu – câte 3, Chikovani, Ursu, Irimiaș și Petkovic, cu câte două, respectiv Mrakic, Szentpeteri și Arseni. Nu mai puțin decât 12 marcatori!

Pe lângă Dediu, pentru turdeni au mai punctat, de câte 3 ori, Flavius Cîmpan și Pavel, dar a fost net seara Timișoarei. Care revine pe parchet mâine la ora 13, odată cu jocul cu Odorheiul lui Vlad Caba, nu însă înainte de a saluta retragerea din activitate a unor loiali servanți, Sorin Sărăndan și Adrian Cristescu.

Va fi o sâmbătă a semnificațiilor, când un sfârșit e și un început… În prealabil, de la 11, Pandurii va da piept Potaissei, dar alb-violeții par acum mari favoriți la apărarea trofeului pus în joc și la cea de-a 37-a ediție…

 

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

2 răspunsuri la Cupa Politehnica la handbal masculin, ziua a doua: AS CH Politehnica Timişoara – Potaissa Turda 32-24 (16-8). Violeții își dau drumul și încheie reprizele cu câte 3 goluri la rând!

 1. Cosmin spune:

  Blondul cinspear,hai ca e tare
  Deja am castigat cupa din cauza rezultatelorr!!!
  BINE POLIII ‘ !
  Felicitari Sarandau Si Cristaleu

 2. val spune:

  Felicitari intregii ECHIPE pentru frumosul meci de aseara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− cinci = 0

 


Ultimele articole din categoria Handbal: