Cupa României acasă, Poli forte și în Ligă: 26-21 + GALERIE FOTO cu trofeul

Tare mult au avut de așteptat ”Poli” și simpatizanții săi pentru cucerirea unui trofeu la nivel național, 28 de ani de la unicul titlu de campioni respectiv 33 de la prima sa Cupă a României, revenită în Banat și înfățișată spectatorilor din tribuna sălii ”Constantin Jude” cu ocazia antepenultimului meci acasă din returul Ligii Naționale, câștigat și acesta, la 3 seri după adjudecarea la Focșani a finalei în întrecerea K.O. La finele articolului, fotografii de la eveniment, surprinse de Erik Geiger.

Mult au avut de așteptat și ”violeții” precum și susținătorii lor din tribuna timișoreană momentul revederii în propria sală, nu mai puțin de 3 săptămâni, și tot mai bine e acasă, 26-21 (12-11) cu CSM Făgăraș, chit că ultimele seturi de medalii le-au cucerit departe de Banat, ”bronzul” național în Ligă în fieful Potaissei Turda, ca primă bornă atinsă de Pero Milosevic pe Bega, iar trofeul Cupei României în Vrancea.

Mai mult pe drumuri au fost poliștii în cursa lor spre trofeu, acum două săptămâni în campionat la Chiajna, depășiți de steliști cu 24-22 după ce antrenorul muntenegrean era descalificat la 16-17, miercurea trecută tot în Ligă la Suceava, unde s-au detașat copios de nord-estici, iar sâmbătă și duminică în Final4, unde au dispus atât de gazda CSM Focșani 2007 când și de roșu-albaștrii din capitală, așadar o dulce revanșă într-un moment semnificativ.

Iar după 3 victorii consecutive pe alte terenuri, SCM Politehnica a bifat-o și pe cea de-a patra în numai 7 zile, veritabil tur de forță al unor ”violeți” fără doar și poate obosiți, dar bucuroși. Senzație de bine spulberând orice neplăcere.

Nici meciul cu CSM Făgăraș, din etapa a XXII-a, nu era nici pe departe floare la ureche, din contră, elevii lui Adrian Petrea descinzând fără presiunea psihologică indusă de menținerea ștachetei la o cotă înaltă, caz al timișorenilor, dar măcar era pe teren propriu, respiro la acest capitol fie și pentru 60 de minute, căci sâmbătă la 11 poliștii vor juca din nou afară, la codașa ”U” Cluj, de la ora 11 în sala ”Horia Demian”.

Iar miercurea viitoare din nou acasă, cu nou-promovații băcăuani, înaintea unei noi deplasări la Focșani, pentru returul în campionat cu CSM 2007. Ca ritm competițional, ”violeții” n-au ieșit așadar din turbulențe, meciuri peste meciuri, dar disputa cu brașovenii a avut totuși un cu totul alt aer, conferit de intrarea într-o zonă mai lină, în primul rând fără apăsarea așteptărilor induse de participarea la Final4 și forcingul comprimat al întâlnirilor din calendar pe ruta Chiajna – Suceava – Focșani,  dar și dat fiind faptul că e vorba despre dueluri mai abordabile.

Cu biletele pentru cupele europene în buzunar, poliștii au început pe val primul meci după câștigarea Cupei României, cu un excelent moral, iar dacă ora de start n-ar fi fost târzie pentru o intermediară miercuri, de la 19:45, și poate dacă vizitatorii ar fi deținut un mai mare calibru, atunci și numărul spectatorilor ar fi fost mai însemnat la ceas de înfățișare a mult așteptatului trofeu.

Cei care au fost prezenți s-au putut în schimb bucura din plin în frumoasele momente pentru handbalul alb-violet politehnist, aplaudând apoi un nou succes acasă al favoriților cel mai adesea impunători pe propriul teren. Iar pentru bună măsură, momentul major al serii a fost împărtășit și cu unii dintre câștigătorii ediției din 1986 a Cupei României, alb-violeți atunci, alb-violeți și-acum, Dan Petru, Petru Ianto, Alexandru Matei, Vali Banu.

La treabă după 72 de ore de la ridicarea trofeului în estul țării, pivotul Pribanic și Cîmpan au preluat fiecare conducerea pentru timișoreni, după care același Pribanic și Dragas i-au dus la 4-1, desprindere în 7 minute care lăsa iluzia unui meci ceva mai lejer, numai bine după eforturile recente. Însă, și cu Petrea la conducere, și în general deținând potențialul de a surprinde, CSM Făgăraș a arătat apoi cum de a fost capabilă să-i țină pe ”violeți” în șah în tur, 24-24 după ce i-au și condus la pauză, remiză înaintea învestirii ex-reșițeanului. Răzvan Vîlceanu, ex-polistul, și el un produs al LPS Banatul, precum Cristian Tcaciuc, notabil în Final4, făcea în toamnă un alt meci mare de când la brașoveni, căutând și acum să le facă viața grea bănățenilor.

Doar 4 locuri le despărțeau pe cele două formații, dar și 20 de puncte în favoarea gazdelor, cei din centrul țării descinzând după o serie de 3 înfrângeri în fața unor formații de care erau devansați ierarhic, cu gândul la precedenta lor victorie, în urmă cu exact o lună, pe 13 februarie la Buzău, la limită.

Iar CSM Făgăraș și ajungea să treacă la limită în avantaj, puțin după pauză, 13-14, rod a trei goluri consecutive, fără însă a contura surpriza, deși s-a ținut scai de timișoreni, la două-trei goluri, până pe final, când, în dublă inferioritate numerică, a capotat.

Dublu eliminat în finala din weekend, Pribanic a fost trimis pe margine și miercuri în primele 10 minute, dar Alin Vasile-Cîmpan a ratat aruncarea de la 7 metri, reducând în schimb apoi din handicap pe o acțiune în superioritate numerică, 5-3, la care Vuk Milosevic și Filip Marjanovic de la 7 metri au dus în premieră diferența la 4 avans, 7-3 în minutul 13.

Două goluri la rând și din partea oaspeților, la care și-a deschis contul și Sadoveac, Turcu bisând în replică iar Marjanovic și el. Alte două reușite succesive făgărășene, 9-8, dar eliminarea lui Capotă i-a dat ocazia lui Marjanovic să-și probeze sângele rece de la punct fix, tot el majorând avansul, 11-8.

Un alt ex-polist din tabăra lui Petrea, Călin Leordean, a semnat egalarea la 11 după o ”dublă”, bezeaua primei reprize fiind oferită de Tcaciuc, din poartă în poartă… 12-11.

”Tripla” oaspeților a dus la o raritate, 13-14, însă Fenici a pus lucrurile la punct și Cîmpan l-a imitat, CSM Făgăraș având ultima oară satisfacția egalării prin Roșca, după care Marjanovic a ieșit din nou la rampă cu două goluri, 17-15 în minutul 41, punând partida pe albia poliștilor. La două-trei goluri avans până la final, în special același Marjanovic fiind responsabil cu golurile…

Etalare a trofeului completată cu bucuria unei noi victorii, piesele cheie având acum ceva mai multe minute libere pentru deplasarea de sâmbătă, în care și ”mânjilor” din lot le va veni rândul, numai bine la schimb.

Iar tot la 5 goluri s-au impus și finaliștii învinși steliști, 28-23 acasă cu CSU din Suceava, la 5 pierzând în schimb focșănenii învinși sâmbătă de ”Poli”, 30-25 pentru Dunărea, la Călărași. Alte 3 meciuri ale intermediarei se jucau marți, fruntașa din Constanța făcând scor acasă cu clujenii dar CSM București nu, doar la limită la Buzău, cu mențiunea că etapa se încheie joi după-amiază cu CS Dinamo – Potaissa. Iar cea viitoare va demara vineri la Bacău, cu AHC Dobrogea Sud vizitatoare.

Clasamentul actualizat și programul rundei a XXIII-a, pe coloana dreaptă.

Marjanovic, golgheter și în semifinală, a dominat detașat lista marcatorilor, cu 12 reușite, completat de Cîmpan și Sadoveac cu câte 3 goluri, Pribanic și Vuk Milosevic cu câte două, iar Dragas, Fenici, Păiuș și portarul Tcaciuc – câte unul fiecare. Ilie și Ungureanu le-au marcat pe cele mai multe pentru oaspeți, câte 4, trei marcând Turcu și Alin Cîmpan, câte două Constantinescu, Reoșca și Leordean iar unul Huța.    

Fotografii de Erik Geiger

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sase − 6 =

 


Ultimele articole din categoria Handbal: