Dacă e miercurea acasă, e eșec la un gol: Unirea Sânnicolau Mare – CSM Oradea 36-37 (19-18)

Unirea Sânnicolau Mare a ținut foarte mult să se despartă de proprii fani furnizîndu-le o plăcută surpriză în ultimul meci în sala ”Ioan Morar” din actuala stagiune, dar a risipit pe finalul acestei seri un avantaj de 3 goluri, cedînd cu 36-37 (19-18) ex-prim-divizionarei CSM Oradea, într-un scenariu similar celui din miercurea de 20 martie, 27-28 (14-13) cu HCM Făgăraș.

Bihorenii, veniți pe Aranca la doar un punct în urma secund clasatei Extrem Baia Mare, au ținut la rîndul lor să-și mențină invincibilitatea în returul din 2013, ceea ce au reușit in extremis, printr-un gol marcat de Alin Macovei în ultimele nici 10 secunde de joc, înregistrînd astfel a patra victorie externă în partea a doua a campionatului, în care au defilat cu 7 triumfuri la rînd.

Spre meritul lor, sânmiclăușenii au avut o remarcabilă revenire în prima parte a acestui duel din etapa a 18-a a ligii secunde de handbal masculin, antepenultima în seria vestică, convertind un deficit de 7 goluri într-un avans de 19-18 la pauză. Dar așa cum s-a întîmplat în urmă cu 5 săptămîni, tot într-o miercuri seară, și cu HCM Făgăraș, avantajul minim de la pauză s-a preschimbat într-o înfrîngere la limită, pe fondul unei inferiorități numerice survenite în ultimele minute ale partidei.

Atunci, cu publicul susținând frenetic din picioare soarta Unirii, sala ”Ioan Morar” a rezonat în speranța înregistrării unei a patra înfrîngeri stagionale în contul fostei prim-divizionare, care și-a salvat totuși pielea. Și cîtă nevoie avea de un asemenea deznodămînt, în ideea în care CSM mai are de jucat exact cu primele două clasate, peste o lună cu Extrem Baia Mare, acasă, iar peste alte 3 zile tot în ”Antonio Alexe”, pe 25 mai, cu liderul HCM Baia Mare, unic viitor adversar al uniriștilor, în Maramureș.

Iar pentru că am vorbit despre cei de pe Crișul Repede, CS Unirea a avut cel mai mult de furcă în privința lui Vlad Stoica și a ex-juniorului lui LPS Banatul, Alin Macovei, un fost medaliat la nivel juvenil, provenind din generația 1988, marcator a 4 goluri prin care a curs jocul bihorenilor, în bună conlucrare cu pivotul.

CS Unirea, pentru care antrenorul Slobodan Lavrenski i-a aliniat la start pe Bălăoi – Cosma, Morar, Oancia, Mijin, Balogh și pivotul Luca, a rămas astfel pe locul 9, ultimul dintre formațiile rămase în întrecere, după 3 abandonuri, ale Odorheiului, Aradului și Bistriței.

Au marcat pentru gazde Andrei Luca, de 9 ori, Daniel Mijin – 7 goluri, Dan Morar și Bogdan Balogh, cîte 5, Marius Cozma și Denis Cosma, cîte 4, Dan Oancia, două goluri. În poartă a fost Cristian Bălăoi și au mai intrat Victor Coșoi, Daniel Budur, Bogdan Ungureanu și Lucian Boț. Pe bancă: Ciprian Ruican – portar, Darius Dragon, Ralph Rosz și Iulian Timofei.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Handbal, Timişene și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ doi = 6

 


Ultimele articole din categoria Handbal: