David şi Goliat, la debutul finalelor FRH de junioare V: CSM Bucureşti – AS Leu Giarmata 14-4

Nici că se putea un contrast mai izbitor în prima rundă a Grupei B din cadrul turneului final al Campionatului Naţional FRH de junioare V între CSM Bucureşti, “pepinieră” a campioanei naţionale en-titre, şi “micuţa” AS Leu Giarmata, calificată în premieră într-o fază finală pe ţară.

Leu Giarmata: la turneul final de minihandbal, junioare V

Leu Giarmata: la turneul final de minihandbal, junioare V

 

Şi nici nu-şi au rost comparaţiile în privinţa diferenţei ca resurse şi arie de selecţie între gruparea din capitală şi cea timişeană, provenind din a doua cea mai mică localitate ca număr de locuitori dintre cele 14 cu reprezentante în competiţia de 4 zile de la Mediaş.

Unde astăzi la amiază AS Leu Giarmata, cu Alina Cioriciu pe banca tehnică, s-a înclinat cu 4-14 în faţa lui CSM Bucureşti, la pauză 3-8, golurile timişencelor fiind semnate de Briana Simion, de 3 ori, şi Vanessa Predescu.

AS Leu a contabilizat însă şi 3 aruncări ratate de la 7 metri precum şi 3 bare, ca o sugestie că rezultatul ar fi putut fi mai strâns. Oricum, un moment extraordinar pentru micuţul club din Giarmata, să aibă ocazia, ca unic reprezentant al Banatului în turneul final de 16 echipe din Ardeal, să debuteze tocmai împotriva “pepinierei” clubului campion naţional în liga senioarelor.

De fapt, AS Leu Giarmata se regăseşte în faza finală ca unică formaţie dintr-o mult mai vastă arie geografică, cele mai apropiate localităţi cu echipe prezente în aceste zile la Mediaş fiind Vulcan, în judeţul Hunedoara, Craiova, Baia Mare şi Târgu Mureş.

Cu o altă grupare din Mureş a jucat AS Leu Giarmata în cel de-al doilea meci al zilei, joi după-amiază, în care diferenţa nu a fost mai mare de o lungime, timişencele primind ultimul gol al întâlnirii, decisiv: 10-11 (6-6) cu HC Arsenal Tăureni, venind din cea mai mică localitate prezentă la finalele de minihandbal fete pentru generaţia 2004-5. Joc în care au înscris pentru timişence Predescu, de 4 ori, Mici şi Conea – câte două goluri, Simion şi Cobzariu – un gol.

Tot 14 goluri au marcat junioarele V de la CSM Bucureşti şi în runda a doua, seara, 14-12 cu United Galaţi, oponenta lui AS Leu vineri.

AS Leu Giarmata a rulat pe parcursul celor două apariţii cu două reprize a câte 15 minute junioarele V: Andreea Gorban, Iris Damaschin, Andreea Mici, Vanessa Predescu, Ana Maria Barbu, Aida Chirilă, Beatrice Dascălu, Monica Cobzariu, Carina Conea, Maria Caba, Briana Simion, Oana Gajură, Melissa Rus, Daria Băghină, Roberta Oros şi Nicoleta Gorban.

AS Leu încheie vineri meciurile din Grupă B cu jocul contra lui AS United Galaţi, după care va continua în faza principală a turneului final, cu alte două meciuri, fie în seria valorică 1-8, fie 9-16. Ulterior, alte două întâlniri pentru timişencele lui Cioriciu, în disputele de clasament.

Acest articol a fost publicat în Handbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− patru = 5

 


Ultimele articole din categoria Handbal: