Defilare: Unirea Sânnicolau Mare, şi cu băieţii, şi cu fetele

Week-end trăznet pentru echipele de handbal ale Unirii Sânnicolau Mare. Început vineri şi cu triumful detaşat al liderului neînvins al Seriei D în Campionatul Naţional de juniori I, ce a trecut clar în derbyul timişean de LPS Banatul, cu 36-26, în etapa a X-a, a treia din retur respectiv a doua pe 2012, şi continuat cu succesele junioarelor şi juniorilor mai mici în turneele Campionatelor Naţionale, pe terenuri străine.

Terenuri străine pe care n-au ajuns decît băieţii echipa de seniori a clubului, care erau programaţi a demara returul Seriei B a Diviziei A, liga a doua, tocmai la HC Odorhei II, duminică, jocul fiind amînat datorită condiţiilor meteorologice. Vestea s-a primit tot vineri, zi în care meciul juniorilor mari fusese devansat tocmai pentru a permite unora dintre tinerii componenţi ai seniorilor Unirii să efectueze deplasarea în Ardeal.

Juniorii III ai clubului, pregătiţi de portarul Iosif Gîrboni, component al seniorilor Unirii, s-au impus aşadar pe linie în turneul V şi penultimul al Campionatului Naţional la această categorie de vîrstă, organizat de CSU Politehnica în sala Banu Sport. Astfel, Unirea a trecut cu 37-23 de LPS Banatul, cu 27-21 de Şcoala cu clasele I-VIII Generală 7, cu 30-19 de CSS Lugoj şi cu 33-19 de gazda Poli. „Toţi copiii au jucat, practic nu există un şapte de bază”, a explicat profesorul Gîrboni, remarcîndu-i pe Alexandru Botaş şi Denis Mitron dintr-un lot de 12 juniori, rămaşi pe parcursul turneului 11, prin îmbolnăvirea unuia dintre copii. Unirea a făcut practic naveta Sânnicolau Mare – Timişoara, participând la meciuri dar revenind pe seară la domiciliu, şi s-a calificat deja de pe locul 1 în grupă, matematic, pentru faza semifinală a Naţionalului de juniori III.

Gîrboni a apelat în poartă la Narcis Ciobanu, „extraordinar” în opinia antrenorului său, şi care „nu mai are multe zile în România”, respectiv la extrema stângă Marius Moacă, interul dreapta Călin Balaban, centrul Raimund Haag, Darius Dragon ca inter stânga, Botaş Alexandru ca extremă dreapta, Denis Mitron, pe post de pivot, precum şi la Casian Cojocaru, Andrei Buzle, Sebastian Talpoş, Alexandru Niţeanu şi Ovidiu Măduţă.

Nu doar victorii dar totuşi un alt mare pas spre calificarea la turneul semifinal la junioare II, în cazul garniturii pregătite de Cristian Bălăoi, celălalt portar al echipei Unirii, şi care echipă s-a întors cu un bilanţ pozitiv şi de la Dunăre, din turneul IV al Campionatului Naţional feminin al generaţiilor 1995-´96. Unirea a jucat aşadar la Drobeta Turnu Severin, în cadrul Seriei H a competiţiei, împreună cu grupările din Reşiţa, Hunedoara, Timişoara, reprezentată de LPS, şi gazda CSS, avînd parte sîmbătă de derbyul primelor două clasate, cu CS Universitatea Reşiţa, întărită inclusiv cu timişence de la HC Jimbolia şi LPS Banatul.

„Bilanţul e 2-1-1, cu două victorii, şi am evoluat binişor, deşi primul turneu al anului a venit întrucîtva prea repede, nemaiapucînd să ne pregătim exact cît ne-am fi dorit. Ne-am antrenat din 16 ianuarie”, a explicat antrenorul Bălăoi, adăugînd că „suntem ca şi calificaţi, de pe locul 2, la 5 puncte în urma Reşiţei dar cu 5 puncte în faţa Severinului. Practic mai avem nevoie în ultimul turneu, din 6-8 aprilie, acasă, de două victorii”.

Ca rezultate, junioarele II au reuşit un 24-17 cu LPS Banatul, 20-16 cu CSS Hunedoara, cedînd cu 13-21 gazdei din Turnu Severin şi remizînd 14-14 cu liderul din Reşiţa. Alexandra Bojan, mezina de 1998, a practicat un joc foarte bun, „fiind cu 3 ani mai mică decît celelalte”, în rolul de inter stînga/dreapta. Unirea a jucat cu Stela Boicu (Denisa Lisman) – extrema stânga Denisa Şelever, inter stânga Alex Caradaica, centrul Amalia Constantinescu, interul dreapta Alexandra Bojan, extrema dreapta Alexandra Stoianov, pivotul Melania Schulde, dintr-un lot de deplasare de 11 junioare.

„Ne pregătim de turneul semnifinal, pe care sperăm să-l aducem acasă, la Sânnicolau Mare”, şi-a exprimat speranţele Bălăoi, care acum le pregăteşte pe mezinele Bojan şi Lisman pentru participarea alături de junioarele III în proximul turneu al Campionatului Naţional, din week-end, şi care va avea loc la la Giroc în găzduirea lui CS Diniăşanca.

 

 

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Handbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Defilare: Unirea Sânnicolau Mare, şi cu băieţii, şi cu fetele

  1. cezar spune:

    Multumim speram sa vada si baietii de la Lps si cu tricouriiscrise cu pixu..!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua × 7 =

 


Ultimele articole din categoria Handbal: