Deja la antrenament, Poli reia mai repede returul, la Turda. Primele 3 jocuri, în deplasare

Handbaliștii în alb-violet ai Timișoarei își reiau deja pregătirile în vederea celei de-a doua părți a sezonului, pe care o vor aborda în devans peste 3 săptămâni pe terenul câștigătoarei Challenge Cup în 2018, AHC Potaissa Turda, una dintre cele 3 grupări din Liga Zimbrilor în optimile EHF European Cup. În consecință, bănățenii vor juca în deplasare primele 3 meciuri de campionat din noul an, în județul Cluj dar și la Suceava respectiv CSM București.

Tot în județul Cluj s-a și încheiat anul handbalistic 2021 la semicercul băieților, prin ”dubla” România – Turcia la ”Trofeul Carpați”, patrulater trunchiat și limitat la numai două întâlniri sub apăsarea absurdităților nejustificate și nelegale încuviințate în numele ”covrigului” fantomă, furaje pentru animale cu botniță, ”dublă” tranșată mai mult sau mai puțin convingător de selecționabilii lui Xavi Pasqual – printre care și portarul polist în vârstă de 18 ani Claudiu Pal, jucat în prima partidă, cu 26-24 (12-10) pe 27 decembrie și cu 35-25 (18-15) miercuri 29 decembrie 2021. 

Iar tot în județul Cluj se va și relua returul Ligii Zimbrilor, din care au mai rămas 11 etape de disputat, după ce primele două au fost bifate în decembrie 2021, CS Universitatea – Potaissa fiind devansat din etapa a 18-a pentru sâmbătă 22 ianuarie, după care a patra clasată, din Turda – la egalitate de puncte cu steliștii de pe locul 3, va găzdui în devans din ceea ce ar fi a patra reuniune din noul an în Liga Națională, runda a 19-a, cu ”violeții” timișoreni de pe antepenultima poziție și cu un punctaj de 3 ori mai mic, bănățeni întrecuți pe Bega în etapa a șasea dim tur cu 26-35. 

Galben-albaștrii turdeni atacă vremelnic sezonul din 2022 dat fiind că în 12/13 februarie 2022 vor găzdui manșa I a optimilor EHF European Cup, cu suedezii de la Alingsås HK, returul fiind programat pe tărâm scandinav o săptămână mai apoi, așa încât Potaissa va mai juca în ianuarie și la Constanța, în uvertura primei runde din noul an, a 16-a, pe 31 ale lunii în curs, lunea, la 5 zile după primirea ”violeților”.

În consecință, SCM Politehnica Timișoara revine la antrenamente astăzi, luni 3 ianuarie la ora 16, pentru a pregăti partea a doua a sezonului, pe care o abordează dintr-un careu al formațiilor cu câte 4 victorii, echipe din Bacău, Buzău, Suceava și de pe Bega plasate pe pozițiile 9-12, primele două cu câte 13 puncte, celelalte – cu câte 12. Sezonul 2022 va începe mai repede pentru alb-violeți dat fiind că Potaissa Turda a solicitat disputarea în avans a meciului din etapa a XIX-a a Ligii Zimbrilor.

Apoi, ieșirea la Suceava de joi 3 februarie dar și cea în capitală, duminică 6 februarie la CSM București, abia în 13 februarie fiind programată și prima reprezentație oficială a poliștilor pe teren propriu în 2022, cu buzoienii, completată de încă una în ”Constantin Jude” în februarie, cu CSA Steaua. Mai apoi, în martie, la Dinamo și pe teren propriu cu Minaur, în aprilie la Bacău iar în mai acasă cu vasluienii, la Alexandria și pe teren propriu cu AHC Dobrogea Sud, la mijlocul lunii. Care va să zică, 5 meciuri în sala ”Constantin Jude” și șase în deplasare, cu mențiunea că poliștii au câștigat 4 dintre cele 8 partide disputate acasă în campionatul în curs, pierzând în schimb toate cele 7 deplasări. 

SCM Politehnica se va reuni cu același lot cu care a încheiat sezonul de toamnă-iarnă și va face pregătirea pe plan local. Sunt prevăzute și două partide de verificare, cu două formații calificate în play-off-ul Diviziei A: CSM Oradea (la 15 ianuarie) și CSM Reșița (la 19 ianuarie). Ambele întâlniri vor avea loc la sala Constantin Jude. 

Dintre jucătorii cu probleme medicale, Raul Bote poate relua pregătirile, iar Constantin  Enculescu începe recuperarea. Dacă Bote are șanse să fie apt pentru primul meci din 2022, Enculescu ar putea reveni pe teren la mijlocul lunii februarie. 

„Vrem să demonstrăm că suntem în creștere și ne dorim să obținem cât mai multe puncte. A  fost o vacanță scurtă, în care fiecare jucător a avut programul său de pregătire. Acum  nu ne rămâne decât să lucrăm la omogenizarea acestui lot cu mulți handbaliști tineri. Cu siguranță, în partea a doua a sezonului ne vom concentra pe meciurile care contează cel mai mult pentru noi, așa-zisele partide de șase puncte” a explicat Horvath Atilla, antrenor principal al poliștilor.

Așadar primul joc va fi miercuri, 26 ianuarie, la ora 18, partida în avans la Potaissa Turda. Ultimele rezultate în Liga Zimbrilor și ierarhia la zi după 15 etape, din care nu s-a jucat întâlnirea Dinamo – CSM Bacău, plus programul viitor, pe coloana datelor tehnice a secțiunii Handbal.

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 − = sapte

 


Ultimele articole din categoria Handbal: