Depășită clar în prima repriză, CSU Politehnica pierde la Oradea în etapa I a Diviziei A

Sâmbătă începea campionatul grupei vestice a ligii secunde de handbal feminin, miercuri după-amiază a debutat cu un meci în avans în sala Antonio Alexe runda inaugurală a Seriei C în Divizia A de handbal masculin – tot eșalonul secund, cu alb-violeții de la CSU Politehnica Timișoara în calitate de vizitatori în întâlnirea ocupantelor locurilor 6-7 din 8 participante în sezonul trecut. Esențial de notat încă din capul locului, dacă întrecerea fetelor din eșalonul secund s-a restructurat de la 4 serii cu 7-8 cluburi la două cu 12-13 grupări, în schimb cea a băieților continuă în același format, în acest caz cu 4 serii a câte 8 formații, echipe diferind însă în mare măsură de la o campanie la alta.

Astfel, CSM Oradea și CSU Politehnica Timișoara sunt și singurele cluburi din componența stagiunii trecute a Seriei C care se regăsesc și acum la start, completate de ”pepiniera” Timișoarei, în 2020-2021 între seniori sub denumirea CNOPJ (Centrul Național Olimpic de Pregătire a Juniorilor), acum drept SCM Politehnica Divizia A, ”satelit” al prim-divizionarei. În rest, seria a redevenit după 2 ani sud-vestică, având în alcătuire foste colege de întrecere precum CS Universitatea Craiova, CSU Constantin Brâncuși Târgu Jiu, CS Unirea Sânnicolau Mare sau CSM Reșița – retrogradată anul acesta din Liga Zimbrilor, din ceea ce a fost una nord-vestică în 2020-2021, cu alde Szejke Odorheiu Secuiesc , CSM Sighișoara, CS Universitatea Cluj, Potaissa II Turda sau Academia de Handbal Minaur în componență.

În primăvară, ordinea ierarhică după 14 etape în Seria C din ”A” a fost Szejke Odorheiu Secuiesc , CSM Sighișoara, CS Universitatea Cluj – ocupante ale podiumului, ultima promovând în elita Ligii Zimbrilor după turneele de accedere, urmate de ”mânjii” de la CNOPJ Timișoara pe locul 4, Potaissa II Turda pe 5, CSU Politehnica Timișoara pe 6, CSM Oradea pe poziția a șaptea și Academia de Handbal Minaur ultima.

Constant în zona podiumului sezoane la rând, pe alocuri adjudecându-și dreptul de promovare în elită fără a-l și onora cu prezența în Liga Zimbrilor, CSM Oradea a început cu dreptul noul campionat, miercuri de la ora 16 pe teren propriu, după ce ediția trecută era cea mai slabă din parcursul ex-prim-divizionarei, penultima. Bihorenii par a întoarce foaia, depășindu-i la start cu 31-23 (21-6) pe alb-violeții Timișoarei din liga secundă, care doar au înjumătățit după pauză handicapul căscat în primele 30 de minute.

Grosul etapei e programat sâmbătă, când ”satelitul” SCM Politehnica Divizia A joacă în Timișoara de la ora 12:30 cu retrogradata CSM Reșița, CS Unirea Sânnicolau Mare revenind în cadrul ligii secunde după două sezoane cu o relansare la Dunăre, sâmbătă de la ora 11, în compania unei fețe absolut noi în Seria C, AHC Drobeta.

Vizitatoare a Timișoarei în etapa a II-a, la CSU Politehnica, runda secundă programând trioul timișean pe teren propriu, ”satelitul” juvenil polist din Divizia A cu CSM Oradea iar CS Unirea la Sânnicolau Mare cu gorjenii de la CSU C-tin Brâncuși.

Și tot așa, cele 7 etape din tur până în 30 octombrie, returul fiind programat între 13 noiembrie și 18 decembrie, după care, în 2022, completarea pe grupe valorice.

S-a jucat miercuri și în elita masculină a Ligii Zimbrilor, o restanță din etapa I între trupe de cupe europene, CSM București – AHC Dobrogea Sud 19-21 (8-11), televizat de la ora 16 din Sala Rapid, cu mențiunea că bucureștenii vor juca duminică 26 septembrie de la ora 11 în Sala ”Constantin Jude” cu SCM Politehnica Timișoara, în cadrul rundei a IV-a, partidă televizată de TVR2. Până atunci însă, poliștii prim-divizionari vor juca duminică seară tot acasă în etapa a 3-a, cu CSU din Suceava, rundă a treia demarată tot miercuri în Maramureș, CS Minaur Baia Mare – CSM Bacău 30-28 (16-13). De fapt, s-a jucat zilele trecute și în avans, din etapa a șaptea, Dinamo – CS Universitatea Cluj 46-37 (25-20), disputat vineri.

Rezultatele tehnice din Liga Zimbrilor și Divizia A în seriile vestice la băieți și fete, precum și programul v viitor, pe coloana clasamentelor.

 

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


3 × sase =

 


Ultimele articole din categoria Handbal: