Derby juvenil Timişoara – Reşiţa, în „Constantin Jude”. „Băieţii şi-au exprimat dorinţa” LPS Banatul, pe cai în Cetatea Marii Uniri

Juniorii 1 de la LPS Banatul Timişoara au câştigat astăzi la Alba Iulia, unde se impuneau şi pe 1 februarie în faţa lugojenilor, dar de această dată nu în turneul introdus din acest sezon înaintea turului şi returului Campionatului Naţional juvenil FRH, ci în etapa a II-a a returului aceleiaşi întreceri a Seriei E, în dauna gazdelor. O bună repetiţie înaintea derby-ului adolescentin al Banatului, Timişoara – Reşiţa, ce va avea loc în weekend, surpriză şi pas înainte, în sala „Constantin Jude”…

antet

Într-adevăr, pare puţin cam greu de crezut, dar LPS Banatul şi Liceul Teoretic Traian Vuia vor juca duminică de la ora 13 în principala sală a Timişoarei, în cadrul rundei a III-a din returul Seriei E, şi juniorii 1 având aşadar meritat ocazia de a urca puţin în luminile rampei, mai ales la ora unui mereu anticipat duel regional.

„Băieţii şi-au exprimat dorinţa” a remarcat în acest sens antrenoarea Daniela Ionescu-Tomaniycska, o fostă jucătoare divizionară care evolua pe parchetul „Olimpiei”, iar vrerea le-a fost din fericire împlinită, gruparea prim-divizionară CH CSU Politehnica demarând diligenţele pentru ca întâlnirea din sala „Constantin Jude” să devină un fapt împlinit.

Mai mult, în baza lansării colaborării între clubul alb-violet şi LPS Banatul, ce include şi preluarea cu dublă legitimare a unora dintre aceşti juniori în lotul „satelitului” de liga a II-a al poliştilor, gruparea din generaţiile 1996/7 a „Banatului” a ajuns să se pregătească în medie de două ori pe săptămână în acest debut de an pe parchetul sălii „Constantin Jude”, ba chiar şi de 3 ori, urmând să se antreneze pe acelaşi teren vineri şi sâmbătă.

Până atunci, LPS Banatul s-a impus astăzi la Alba Iulia, în fieful ocupantei locului 4, LPS Liceul Militar Mihai Viteazul, rezultat 32-41 (13-17), graţie golurilor tuturor celor convocaţi în deplasare: Furak şi Vişan – câte 7, Dascaliuc şi Crişan – câte 6, Micle 5, Jigovan 4, Jurcă 2, Niţă, Predoi, Ursache şi Custură – toţi cu câte un gol. Au mai evoluat portarii Berbec şi Maruşca, şaptele de start fiind Maruşca – Predoi, Niţă, Micle, Furak, Dascaliuc, Jigovan – cpt.

Aceasta a fost a doua victorie a timişorenilor din două apariţii în returul Seriei E a întrecerii naţionale de juniori 1, după 46-29 cu cei din Hunedoara, tot în retur figurând însă şi rezultatele înregistrate în sus numitul turneu de la Alba Iulia, unde „Banatul” ceda pe 31 ianuarie secund clasatei LPS Târgu Jiu cu 45-49, după ce conducea la pauză, iar pe 1 februarie trecea cu 40-30 de ASC Lugoj.

Timişorenii vor avea însă duminică o misiune dificilă în faţa liderului cărăşean, cu o singură înfrângere în acest sezon, reşiţenii dispunând în două rânduri de „Banatul”, atât în turneul dinaintea turului, cu 35-30, cât şi în disputa de pe Bârzava, în tur, 34-29.

Seria redusă la numai 6 formaţii prin retragerea gorjenilor din Novaci o va ţine însă în aşteptare pe „Banatul” până pe 26 şi 29 martie, când va juca ultimele două partide ale returului, în revanşa acasă cu LPS Târgu Jiu şi la Lugoj. După care, de pe locul 3, drumul spre turneul semifinal naţional…

Acest articol a fost publicat în Handbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 1 = cinci

 


Ultimele articole din categoria Handbal: