Dialoguri cu frații Dedu, achiziții ale SCM Politehnica. Călin: ”Timișoara e locul unde se încep cariere” Aron: ”Poli e puternică, mai ales pe teren propriu”

Serialul din această săptămână despre impresiile celor nou veniți în familia prim-divizionarei de handbal masculin SCM Politehnica Timișoara îi are acum ca invitați pe frații Călin Dedu (pivot, în vârstă de 17 ani) și Aron Dedu (inter, 20 ani). Au venit de la CSM București, dar au fost familiarizați de acasă despre atmosfera pe care urmau să o regăsească în Banat, Alexandru Dedu, tatăl lor, începându-și cariera de senior tot la Politehnica și contribuind în ediția 1990-91 la cucerirea titlului național.

Rep.: Călin, ești mezinul lotului timișorean, dar unul dintre cei mai înalți jucători ai Politehnicii în momentul actual. Cum te simți la Timișoara?

C. D.: E o primire caldă din partea colegilor și a staff-ului. Mă bucur că sunt în această ipostază, drept cel mai mic; ochii sunt pe mine, iar băieții se asigură că pot crește atât fizic cât și tehnico-tactic.

Rep.: Cum ai primit vestea că trebuie să schimbi Bucureștiul cu Timișoara?

C. D.: A fost o veste surprinzătoare. Mi-am dorit să pot juca și în alte părți, în afară de București și am fost încântat de propunere.

Rep.: Te-ai întâlnit ca adversar cu Timișoara, la nivelul juniorilor?

C. D.: Da, anul trecut, în finala națională a juniorilor II, când eu jucam la CSM București și am pierdut meciul cu unii dintre noii mei coechipieri de acum. Îmi aduc aminte că am întâlnit un adversar foarte bine pregătit, care nu ne-a iertat atunci când am greșit.

Rep.: Ce așteptări ai de la sezonul care ar trebui să înceapă?

C. D.: Mă aștept să fie un sezon puternic, având în vedere că toate echipele se pregătesc la fel de tare, precum ne pregătim și noi. Dorim să intrăm cât mai repede în sezonul propriu-zis și sperăm că vom avea rezultate bune.

Rep.: Ce informații ai primit de acasă despre Timișoara?

C. D.: Având în vedere experiența tatălui meu la această echipă, mi-a spus că e un loc foarte bun de creștere a jucătorilor, un loc unde se încep cariere, dar totul ține de munca pe care o voi depune personal.

+

Rep.: Aron, cum te-ai acomodat?

A. D.: M-am acomodat foarte repede și bine, grație atmosferei călduroase cu care am fost tratat de băieți și de staff-ul tehnic. Mă așteptam să fie o trecere destul de grea, pentru că la CSM București m-am integrat destul de greu. Și aici, la Timișoara, eram tot printre cei mai mici, însă am fost primit cu brațele deschise și mă bucură foarte mult acest lucru.

Rep.: La CSM era o mai mare presiune pentru obiectiv, iar aici nu?

A. D.: Nu s-a simțit o presiune, la fel cum nici aici nu se simte. Obiectivele mi le pun eu, întotdeauna, deoarece vreau să evoluez.

Rep.: Care sunt așteptările tale pentru viitorul sezon?

A. D.: După cum văd că se mișcă echipa, îmi doresc să avem un parcurs bun, ținând cont că trebuie să ne integrăm mulți nou veniți. Vom vedea cum vor evolua lucrurile.

Rep.: Cât de mult te ajută că ești și cu fratele tău, aici? În plus, e și Liviu Caba, cu care ai colaborat la CSM București…

A. D.: Tocmai acest lucru m-a ajutat la o trecere mai ușoară de la un club la altul, avându-l pe fratele meu aici. Avem grijă unul de altul, chiar dacă el este mai mic. La fel, e o relație apropiată și cu Liviu Caba, cu care am jucat împreună atât la CSM cât și la echipa națională de tineret; sunt convins că vom face o figură frumoasă în campionatul ce va veni.

Rep.: Cum s-a văzut Timișoara ca adversar, până acum?

A. D.: Întotdeauna Timișoara a fost un adversar puternic, mai ales la ea acasă. Abia aștept să joc pe teren propriu în alb și violet să simt și eu această forță.

Rep.: Ce ți-a povestit tatăl tău despre Politehnica?

A. D.: Tatăl meu a fost foarte încântat, când a aflat despre oferta venită de la Timișoara. Mi-a spus și se confirmă că oamenii de aici sunt foarte primitori și de calitate.

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sase + = 7

 


Ultimele articole din categoria Handbal: