Diana Mada, golgheter al ”Memorialului Doina Cojocaru”, ia și premiul pentru cel mai bun inter stânga al turneului: post al Doinei Cojocaru

Junioarele cu 2 ani mai mici au avut câștig de cauză duminică, în cea de-a doua zi a ”Memorialului Doina Cojocaru”, atât în finala mică, cât și pentru adjudecarea celei de-a XIX-a ediții a tradiționalei întreceri comemorative la oră de decembrie.

În prima zi, sâmbătă, de fiecare dată s-au impus junioarele mai mari cu un an, cele din clasa a XII-a în dauna colegelor de echipă de la junioare I, din clasa a XI-a, iar cele din clasa a X-a, în fața celor dintr-a IX-a, tot așa, colege de lot la junioare II.

A fost o ediție ”în familie”, a celor de la LPS Banatul Timișoara, cu participarea garniturilor de 1996/97, pregătită de Cosmin Zgârdea, respectiv 1998/99, sub îndrumarea Floricăi Gallovits, cu mențiunea că ambii antrenori și-au împărțit elevele pe clase de studiu la nivel școlar, rezultând 4 formații.

Ei bine, în finalele de duminică, disputate tot în ”Constantin Jude”, a venit rândul celor mai mici să iasă învingătoare, junioarele II din clasa a IX-a impunându-se în lupta pentru locul 3, în fața celor dintr-a XI-a, iar colegele lor junioare II dintr-a X-a câștigând finala în dauna junioarelor I în ultimul sezon la nivel juvenil.

Iar una dintre finalistele câștigătoare, interul stânga Diana Mada, a cucerit și titlul de golgheter al turneului, cu 19 reușite în cele două jocuri, liceana de clasa a X-a din generația 1998 fiind desemnată și cel mai bun inter stânga al competiției, o distincție evidențiată cu regularitate, în memoria fostului căpitan al României, Doina Cojocaru, care s-a consacrat pe acest post la nivel mondial. Iar colega sa de echipă în turneul din weekend, Andreea Nicoară, a primit premiul pentru cel mai bun portar, recompensele fiind înmânate de Pătru Cojocaru, văduv al regretatei mari handbaliste.

S-a impus așadar generația de 1998, îndrumată de Florica Gallovits în Campionatul Național FRH de juniori II, ca parte a lotului LPS Banatul de 1998/99, învingătoare duminică în componența Andreea Nicoară – portar, Diana Mada, Sabina Marinca, Carina Murariu – intrată în concurs după ce pierdea ”calificările” de sâmbătă, Andra Goldan, Ana Maria Boștină, Anda Mitan, Brigitte Szabo, Bianca Kovacs, Mădălina Șiel și Ramona David.

Învingătoare au fost așadar duminică și fetele din generația 1999, cu Agnes Collodo în poartă și Ramona Cărăbaș, Medana Stâncescu, Daiana Rus, Diana Ailoaiei, Maria Bobu, Estera Rusanovschi, Andrada Seleșan, Francisca Borbely și Sara Sauciuc, cu mențiunea întăririlor primite de la Boștină și Mitan.

”Rezultatul este îmbucurător dar trebuie specificat că noi suntem încă în competiție la junioare II, și ne așteaptă un turneu dificil înainte de Crăciun, pe când junioarele I au încheiat momentan și sunt în tranziție, cu predilecție pe pregătirea fizică. Noi am încercat să aducem cu această ocazie mai multe grupe de vârstă de la LPS Banatul, și a fost mai util așa, de fapt, este pentru prima dată când le-am împărțit să joace între ele pe clase la nivelul unui turneu cu premii. A fost un foarte bun turneu de pregătire înaintea celui oficial, de luna aceasta”, a explicat Florica Gallovits. Care, zilele acestea, va include în programul de instruire al junioarelor II și subiectul disecării jocurilor vizionate la Campionatul European de handbal feminin: ”Fiecare fată își are programul ei, ce include vizionarea meciurilor României, se uită și apoi discutăm la antrenament pe marginea lor, acordăm 10 minute…”

* Într-un joc restanță din etapa a III-a a Campionatului Județean Timiș de handbal feminin, ASO Deta – Record Jimbolia 27-34 (13-14). Astfel, toate meciurile celor 7 etape din turul competiției au fost completate, ierarhia la mijlocul întrecerii fiind pe coloana din dreapta.

 

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Handbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua − = 4

 


Alte articole legate de acest subiect: