Din prăpastia financiară, Știința Bacău îi retează Politehnicii Timișoara șansele de play-off: 25-21

Politehnica Timișoara a pierdut în această seară la Bacău și a treia deplasare din campionat în 2015, gazda Știința, cu sacii în căruță în privința calificării în play-off dar la un pas de o retragere imediată din competiție, spulberându-i orice șansă realistă de prindere a ultimului tren pentru locul 8. Ocupanții poziției a șaptea le-au provocat alb-violeților și a 14-a înfrângere în 22 de apariții, numărul eșecurilor bănățenilor fiind acum dublu decât cel al victoriilor.

Poli-Constanta2

 

Bacău, o redută extrem de greu de cucerit, din varii motive, n-a adus salvarea la potou a Timișoarei, al cărei colac de salvare a sezonului s-a tot îndepărtat, încet, încet.

Un avantaj de 4 goluri luat deja în primul sfert de oră, 6-2, după ce alb-violeții deschideau scorul, a fost păstrat și la pauză de vicecampionii care începeau actualul sezon prin a reprezenta handbalul românesc în cupele europene, 13-9 după 30 de minute, avansul consemnându-se și la final: Știința Bacău – Politehnica Timișoara 25-21.

Doar o victorie în Moldova și un favorabil joc al rezultatelor i-ar mai fi menținut pe poliști cu oarecare șanse în lupta pentru prinderea ultimului loc de play-off dar eșecul înregistrat de la ora 18 în penultima deplasare din retur i-a lăsat tot la 6 puncte în urma vasluienilor, care își vor încheia aparițiile miercuri, cu un meci acasă cu Potaissa Turda, clasată pe poziția a noua, la 5 puncte în fața ”violeților”, elevii lui Horațiu Gal mai având și o partidă acasă, cu HC Odorhei.

Pentru ”Poli”, plecată spre Moldova vineri dimineață la prima oră, cu autocarul, mai rămân în retur disputa acasă de miercuri 1 aprilie, cu CSM București, și deplasarea în Bucovina, weekendul viitor, pentru meciul cu codașa CSU. Și șase puncte n-ar fi însă suficiente în condițiile în care HC Vaslui – Potaissa Turda, programat miercuri, va echivala, indiferent de rezultat în cazul violeților, cu pierderea oricărei șanse la poziția a opta. Desigur, se mai speră și în minuni, dat fiind că Știința Bacău va afla marți, în preziua penultimei etape, dacă va mai continua într-adevăr participarea până la finele competiției, o retragere din zona locurilor 1-8 putând duce la eventualitate preluării în play-off a primei clasate sub linie, pe 9, însă timișorenii nu se arată a fi într-o postură prea fericită nici măcar pentru prinderea respective poziții.

Ceea ce i-ar putea duce cu gândul la eșecurile de puțin suferite în 2015 la Turda, în chiar ultima secundă, respectiv acasă cu HC Vaslui, într-o confuzie generală, la doar o zi după anunțarea despărțirii de Constantin Ștefan.

După ce în cursul acestei săptămâni au fost dați ca și retrași din întrecere, băcăuanii și-au încheiat evoluțiile de pe teren propriu din sezonul regular cu al treilea succes acasă din 2015, după cele contra Turdei și Stelei, cu câte 3 puncte din Moldova plecând în acest an Dunărea Călărași și HC Odorhei.

”Poli”, învingătoare clară în precedenta deplasare, la Steaua, dar fără un joc în picioare de peste două săptămâni, de la eșecul cu 28-30 la Reșița în fața campioanei HCM Constanța, s-a apropiat astăzi în dese rânduri la două goluri diferență, iar o dată chiar la 15-14, spre mijlocul reprizei secunde, însă numeroasele inferiorități numerice, chiar și 3 contra 6, au ținut-o mereu în urmă, iar spre final chiar și la un handicap insurmontabil: 23-17, 24-18.

Locul 10 atârnă tot mai greu pe umerii timișorenilor, aidoma poziției pe care încheiau și sezonul regular precedent. Miercuri de la ora 17, o ultimă apariție acasă în retur, după care, dacă vor continua într-adevăr în play-out, o reluare a jocurilor în zona 9-13 începând cu 15 aprilie…

Știința Bacău (10 marcatori): Vârtic – 7 goluri, Bondar 4, Păunică 3, Iancu 2, Masachs 2, Pinnonen 2, Johansson 2, Rotaru 1, Câmpan 1, Carali 1.

Poli Timișoara (6 marcatori): Chikovani – 5 goluri, Leordean 4, Irimescu 4, Grigoraș 3, Fenici 3, Ciubotariu 2.

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 4 = unu

 


Ultimele articole din categoria Handbal: