Dublu rateu major al fetelor: „U” cu Baia Mare, CS Timişoara în Argeş

Foarte tristă duminică pe semicercul feminin timişorean, care a înregistrat o dublă înfrîngere, unul dintre eşecuri fiind lesne previzibil, cel al Universităţii, pe teren propriu, cu un lider cu punctaj maxim, HCM II Baia Mare, iar celălalt surprinzător, în special prin proporţiile scorului.

Astfel, CS Timişoara s-a înclinat la deja a doua sa vizită în Trivale în noul sezon al ligii secunde, 39-25 (22-12) la Piteşti, cu Argeş Sport Muntenia, eşec după care antrenorul Sorinel Voicu a admis că „s-a jucat foarte prost”. Timişorencele mai pierdeau acolo şi în runda a doua, 31-28 la SCM Universitatea Piteşti, urmînd acum a primi vizita lui CSM Slatina, joi la ora 15,30, în sala „Constantin Jude”, în etapa a V-a.

Dat fiind handicapul înfrîngerii, conform profesorului Voicu, enumerarea marcatoarelor nu-şi mai prea are rostul, fapt valabil şi în cazul eşecului Universităţii.

Mai drastic au pierdut handbalistele Universităţii, cu 19-35, la pauză 9-17, găzduind nişte maramureşence ce veneau cu 3 succese din tot atîtea jocuri. Elevele lui Cornel Jude şi Ionică Cărăbaş rămîn în continuare fără vreun punct cucerit după 4 etape, golaverajul devenind tot mai ruşinos: 78-135. Făcînd media, prin rotunjire, ar rezulta exact scorul cu care galben-albastrele s-au înclinat duminică. Mai rău, în etapa precedentă, „U” ceda cu 39-13 în Vâlcea…

Întîmplîndu-se într-o aceeaşi zi în care tot o echipă a Universităţii de Vest se descurca de minune împotriva unei campioane din Baia Mare, în rugby, s-ar putea sugera celor responsabili cu destinele formaţiei feminine să ia exemplul managerial al conducătorilor grupării din Ronaţ şi să resusciteze ceea ce a fost un nume chiar şi în finala Cupei Campionilor Europeni la handbal feminin, acum 40 de ani fără unul…

… Altfel, ambiţia de a menţine în întreceri o echipă sortită din start eşecului, doar pentru a fi an de an ciuca bătăilor şi „lanternă roşie”, nu-şi prea are rostul, sau cel puţin nu în numele a ceea ce a fost „U” în handbalul feminin şi nu în numele sportului timişorean. Totul a depăşit cu mult înaintea acestui ultim eşec, de duminică, limitele unei farse de proporţii, ale cărei victime sunt lotul de jucătoare, unele – junioare, şi antrenorii săi, puşi să suporte umilinţă după umilinţă.

Universitatea va juca joi, în etapa a V-a, în deplasare la CSM Bistriţa, urmînd ca duminică dimineaţă să deschidă cuplajul din „Constantin Jude”, din runda a şasea, contra solidificatei HC Alba Sebeş, joc urmat de CS Timişoara – U Reşiţa.

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


8 × trei =

 


Ultimele articole din categoria Handbal: