Duel tineresc: Unirea pierde la Bistriţa, cu schimb de locuri

Derby-ul retrogradatelor, HCM Baia Mare – CSM Oradea, remiză 28-28, a dominat cea de-a treia etapă a returului ligii secunde masculine, în urma căreia s-a înregistrat un schimb de locuri şi la mijlocul ierarhiei, 7 cu 8, în urma tinerescului duel între AS HC Sport 2009 Bistriţa şi Unirea Sânnicolau Mare, 34-29 (13-13).

Ardelenii au sărit pe 7, cu linia de clasament 14 5 1 8 394-448 11 puncte, Unirea Sânnicolau Mare trecînd pe poziţia a opta, cu 10 puncte şi 14 5 0 8 363-394. Acest joc din runda a XIV-a a Diviziei A, Seria B, a adus şi prima deplasare pe anul 2012 pentru timişeni, al căror prim joc, la Odorhei, era amînat din cauza vremii nefavorabile.

De această dată, după victoria de pe teren propriu de duminica trecută, Unirea a cedat într-o întîlnire a unor garnituri foarte tinere, din partea gazdelor Ioja şi Dîl fiind decani de vîrstă, la 23 de ani. Unirea este recunoscută pentru „pepiniera” sa, din cadrul căreia sunt cooptaţi meci de meci juniori I în echipa de seniori a clubului. Iar acest week-end a fost unul mai descongestionat, fără etapă la juniorii mari, aşa încît a fost vorba doar de deplasarea la Bistriţa…

Au marcat, pentru bistriţeni Diţ – 8 goluri, Irimieş – 8, Ioja – 6, Dîl – 6, Negru – 4 şi Gabor două goluri, iar pentru timişeni Cozma şi Oancea cîte 7, Ioan Morar – 4, Balogh – 3, Enciu – 2, Boţ – 2, Dan Morar – 2, Alda şi Mijin, cîte unul. „A fost un meci echilibrat pe tot parcursul său, cu cîteva desprinderi la 2-3 goluri. A fost un joc destul de bun, disputat, cu ambiţie”, a spus Ion Aldică, antrenor principal al grupării bistriţene, un club privat şi care mai are în componenţă doar 11 jucători. „Intenţia noastră a fost să alcătuim o echipă din tineri jucători localnici, bistriţeni, însă întîmpinăm şi noi probleme financiare. Este însă o echipă tînără! Doi dintre componenţi studiază şi activează la Cluj-Napoca, aşa încît nu este deloc uşor”, a spus antrenorul năsăudenilor, care a subliniat distincţia între gruparea masculină a oraşului, club particular, şi cea feminină, tot din liga a doua, CSM Bistriţa.

Într-un alt joc al etapei, Extrem Baia Mare a spulberat cu 51-29 pe CSM Sfântu Gheorghe.

 

Acest articol a fost publicat în Handbal, Timişene și etichetat cu , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− doi = 5

 


Ultimele articole din categoria Handbal: