Duelul locurilor 13-8, U-Poli, decis a treia oară la rînd la mustaţă

O codaşă aruncată în cursul acestei sîmbete şi mai jos, pe 13, de victoria Ploieştiului, şi care codaşă nu mai cîştigase acasă de 3 luni, fiind într-o pasă neagră cu 5 jocuri fără succes, a dispus în această seară de handbaliştii alb-violeţi, cu 27-26 (14-14), în runda a treia a returului Ligii Naţionale. Este pentru a treia oară la rînd ca duelul direct „U” Cluj – CSU Politehnica Municipal Timişoara să se decidă la un gol diferenţă, în două cazuri în favoarea ardelenilor.

Ceea ce iscă întrebarea în ce ape se scaldă cu adevărat timişorenii, dacă aspiraţional şi ca valoare individuală a componenţilor lotului se visează nu doar la prima jumătate a ierarhiei, ci chiar mai sus, însă disputele cu o ameninţată la retrogradare sunt mereu care pe care, pe muchie de cuţit şi de la egal la egal. Poli a fost răpusă azi sub Feleac de o trupă care la ora jocului tremura pe locul 13, revenind la prostul obicei de a ceda la un gol diferenţă, cum o mai păţea şi luna trecută, 28-27 la Satu Mare, cu ocazia primei deplasări pe 2012. Se părea că odată cu începerea returului şi cele două victorii la rînd, la Ploieşti şi cu trupa de eurocupe din Târgu Jiu, elevii lui Nedeljko Vuckovic vor intensifica recolta de puncte, însă alb-violeţii rămîn la „cota” 14, cu 9 eşecuri stagionale.

După o primă repriză sub semnul echilibrului, în care de exemplu „U” a condus cu 9-8 în minutul 21, şi încheiată ca atare, 14-14, Poli a luat un avans ce părea decisiv, 19-16 în minutul 40. Însă puţin după mijlocul reprizei a doua, când timişorenii aveau acelaşi avantaj de 3 goluri şi posesie, au irosit atacul, moment psihologic ce avea să cîntărească ulterior.

De atunci, „U” Cluj a reuşit să revină, 20-22, şi a egalat în cele din urmă la 23, în minutul 52, preluînd iniţiativa pe final de meci: 26-25 în minutul 56. Ratările le-au jucat festa, ineficacitatea fiind pregnantă din rolul de inter stânga, cu un gol pentru Mirko Lalic şi zero în dreptul lui Călin Hagiu şi Sabin Ignat, în vreme ce portarul Milan Djuricin i-a ţinut în joc pe studenţi.

Principalii marcatori ai Politehnicii au fost Stan, cu 9 goluri (3 din 7 metri) şi Timofte, cu 8 goluri (3 din 7 metri), mai punctînd Fenici, de 4 ori, respectiv Mrakic (2) şi Băiceanu, Lalic şi Cotinghiu, cîte unul. Ca şapte de start, Vuckovic a apelat la Djuricin – Timofte, Lalic (Hagiu), Băiceanu (Mrakic), Fenici, Stan, Cotinghiu.

Remarcabil este că duminică se împlinesc 3 luni de cînd „U” Cluj nu mai triumfa pe teren propriu, pe 19 noiembrie trecînd cu 27-26 de Potaissa Turda, într-un derby local, ba mai mult, alb-negrii care cădeau tocmai înaintea disputei de astăzi pe locul 13 venind după 5 etape fără victorie, gustată pentru ultima dată pe 4 decembrie, la Steaua: 27-29 cu CS Caraş Severin, apoi eşec la Odorhei, 26-26 acasă cu Dinamo Municipal Călăraşi, 25-27 cu sucevenii, tot într-un eşec loco, şi o „spulberare”, 37-20 pentru Ştiinţa Municipal Dedeman Bacău, în Moldova.

Ca palmares recent în jocurile directe, Poli trecea în tur de clujeni cu 26-25, după ce în returul sezonului precedent „U” cîştiga cu circ pe Bega, 24-23, într-un campionat în care savurau de fapt o „dublă” în faţa bănăţenilor, după 34-30 în 20 noiembrie 2010, sub Feleac. Luna trecută, la Cupa Banatul, Poli se impunea în faţa ardelenilor, dar un prilej de revanşă poate fi în dauna altor… clujeni, Potaissa Turda, care vine pe Bega în runda a XVII-a, weekendul viitor. După care onor FRH îi binecuvîntează pe toţi cu o nouă pauză competiţională…

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Duelul locurilor 13-8, U-Poli, decis a treia oară la rînd la mustaţă

  1. eu spune:

    Boul ala de Fenici nu e in stare sa joace pt echipa…
    Are o sigura schema de cacat stanga dreapta si atat!!!!!!!!!!
    Normal ca echipa nu are rezultate cand fiecare joaca pt el!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sase + = 12

 


Ultimele articole din categoria Handbal: