”Emblemă a Politehnicii”, Fenici ”violet” până în 2022. ”Vânăm și un pivot bun, masiv” Vin Babasafari, Șomlea și Năstăsie, ”repatriat”

Cristian Fenici, coordonatorul de joc căpitan al câștigătoarei Cupei României, a semnat astăzi prelungirea contractului cu SCM Politehnica până în 2022, cu ocazia anunțării de către gruparea calificată în cupele europene a noutăților din lot pentru viitoarea ediție de campionat dar și a țelurilor imediate și în perspectivă, de actualitate fiind căutarea pe plan intern a unui ”pivot bun, masiv”. Multiple planuri, expuse după prânz de amfitrionii întâlnirii cu presa, la finele căreia playmaker-ul ”tricolor” a primit și un tricou oficial al alb-violeților.

Ioan Silviu Doboși, diriguitor al secției de handbal din cadrul SCM Politehnica, a semnalat încă din capul locului că ”vom continua cu Cristi Fenici, o emblemă deja a Politehnicii, care a dat foarte multă stabilitate, a asigurat continuitatea, în virtutea strategiei noastre de a aduce acasă toți timișorenii. Ieri am privit cu emoție când l-a tras Militaru de tricou și Cristi a căzut, dar mă bucur că a scăpat nevătămat, are o constituție fizică deosebită, și au fost foarte puține accidentările din cariera sa, dar au fost, însă este vorba în primul rând despre caracterul său, îl cunosc încă din clasa a V-a, și mă bucur foarte mult pentru el!” Doboși a subliniat că a ținut neapărat să participe la conferința de presă tocmai în ideea punctării semnificativului moment al prelungirii contractului căpitanului cu clubul, prilej cu care conducătorul a mai remarcat că ”am izbutit în acest sezon ceea ce ne-am propus, obiectiv realizat, cucerirea Cupei României, completat de lansarea Centrului Național Olimpic de Pregătire pentru Juniori la Timișoara, parte dintr-o strategie anunțată în toamnă împreună cu Sorin Șipoș, prin care să asigurăm faptul că handbalul are viitor în acest oraș, iar lucrurile într-adevăr se leagă. Astfel, și situația financiară la SCM Timișoara s-a reglementat și regularizat, s-a creat o situație stabilă, și țin să felicit cu această ocazie jucătorii în urma prestației de la Focșani din Final4, cu felicitări în mod deosebit antrenorului principal Pero Milosevic pentru cei 4 ani de stabilitate, în care noi am crescut în fiecare an, iar acum ne-am îndeplinit un obiectiv. Este o chestiune foarte bună pentru sportul timișorean, pentru gruparea SCM, și există posibilitatea performanțelor și la rugby, și în baschet, cu speranța ca anul acesta să se alinieze planetele și să arătăm că această investiție și demers merită pentru Timișoara. Îl felicit și pe managerul sportiv Dan Dumitru și doresc să mulțumesc autorităților locale, Universității Politehnica, CSU Politehnica, toate au concurat la asigurarea cadrului necesar…”

Doboși avea să completeze ulterior, luând din nou cuvântul, pentru a întări cele spuse de colaboratorii săi prezenți, că ”ne dorim, în condițiile asigurării transferului dorit și pentru postul de pivot, să atacăm podiumul anul viitor și chiar campionatul. Există și ideea lărgirii activității cu înscrierea echipei a doua în eșalonul secund, pentru juniorii noștri, în virtutea faptului că nu este ușor să mergem pe 3 planuri, campionat – Cupă – cupele europene, planuri pentru care avem nevoie de o bancă solidă, iar și în acest context am făcut această strategie. Ne dorim ca la anul să vizăm titlul! Și încă un cuvânt despre Cristian Fenici, ca personalitate, este poate mai puțin știut că este doctorand al Universității Babes-Bolyai din Cluj și în 3 ani urmează să-și definitiveze studiile, așa încât și din punct de vedere profesional este un model pentru toți sportivii care reprezintă Politehnica Timișoara!”

Dan Dumitru, manager sportiv al ”violeților”, a enumerat achizițiile deja efectuate, confirmând ulterior că noul sistem competițional pe grupe patrulater din play-off, deja implementat în ediția în curs, va fi menținut conform planului federal pe 4 ani, noutatea pentru viitoarea ediție privindu-i pe timișoreni în ceea ce privește calendarul estival din acest an, în calitate de câștigători ai Cupei României. Astfel, SCM Politehnica va intra mai rapid în focuri, cu o săptămână mai repede decât de obicei, în jur de 24 august, dat fiind disputarea Supercupei României: ”Se schimbă un pic programul, iar dacă ne luăm după ultimele cazuri, se va juca pe teren neutru. Asta înseamnă că și Cupa Politehnica, pe care obișnuiam s-o ținem în jurul acelei date, o vom găzdui mai repede, așa încât și programul de pregătire va fi devansat…”

Dumitru a subliniat că ”am obișnuit să asigurăm o stabilitate și continuitate în privința lotului, și personal consider că suntem acoperiți pe posturi. Și stafful tehnic e mulțumit în acest sens, a căzut de acord. Am adus așadar un portar, pe Babasafari de la Steaua, pe inter stânga pe Ramon Șomlea de la CSM București, și în virtutea planului urmat de 4 ani și jumătate, prin care încercăm să aducem toți timișorenii acasă, am încheiat un contract cu Robert Andrei Năstăsie, pe dreapta, extremă, fost elev la LPS Banatul”.

Dan Dumitru a mai spus că ”avem un final de campionat puțin mai greu, în care ne-au rămas măcar teoretic șanse la finala mică, și o singură remarcă după meciul de ieri, mi-a lăsat un gust amar. Noile achiziții nu au fost foarte greu de convins, transferurile au fost deja negociate și înregistrate la FRH, sunt oficiale, iar toți și-au dorit să se alăture unui colectiv minunat, trecut prin bune și rele, căruia președintele clubului i-a rămas mereu alături, într-o perioadă nu foarte ușoară în general pentru club. Și totuși, iată victorie și la baschet la Craiova, și sper ca anul următor să mergem în premieră cu 3 echipe în Europa”.

Dumitru n-a ascuns că se caută și ”un pivot masiv, ăsta este principalul obiectiv rămas acum, în rest suntem așezați pe posturi, ne-am întărit din nou, dar prin a păstra coloana, și nu am achiziționat ceva extraordinar, dar nici puțin. Tot așa, maxim 3-4 pe an, cred că e un sistem bun, pentru o echipă bună, și ne dorim să continuăm și strategia la juniori, cu echipa a doua a lui SCM în Divizia A, căci avem mulți copii în curtea noastră, cu care ne așteaptă un turneu final din 29 mai în 2 iunie la Târgu Mureș, unde vizăm o medalie, și astfel cred că ne-am așezat. Dacă reușim și achiziția pivotului, 99% situația e rezolvată…”

”Ca plecări, deocamdată doar Șania… Noi am înaintat FRH pentru regulile legate de jucătorii din lot o propunere ca echipele din Ligă să aibă opțiunea ca în loc de a folosi sportivii de 21-23 de ani, să aibă opțiunea înscrierii echipei a doua pe același CIS, căci astfel crești mai mulți jucători odată, decât 3-4 cu care jonglezi. Este propunerea noastră, iar dacă e aprobată de Consiliul de Administrație federal, ne-am propus să înscriem echipa a doua juvenilă în liga 2, căci are jucători buni, care să poată să joace 60 de minute iar apoi să tindă spre ligă. Căci la 19-20 de ani e cam greu. Iar acumularea echipei a doua cu antrenori de la noi, cu strategia noastră, face ca în 4-5 ani să avem 80% jucători crescuți în Timișoara de către SCM. Nu pot să răspund dacă și CSU Politehnica va continua, probabil da, dar noi avem foarte mulți copii și trebuie să joace!”, a completat Dumitru.

A vorbit și antrenorul principal Pero Milosevic, subliniind că ”cel mai important e că Fenici își încheie cariera aici, este o emblemă a Timișoarei, este o primă bună știre. Apoi, în locul lui Kocic vine Babasafari de la Steaua, în locul lui Șania – Șomlea de la CSM, iar Furak caută să joace mai multe minute, și cum în cupele europene este mai dificil,  ca extremă vine Năstăsie, care a jucat la Focșani în ultimele sezoane de ligă, nu prea mult în ultimul, dar un sportiv de caracter. Și nu ascundem, vânăm un pivot mare, pentru atac dar și pe apărare, iar prima opțiune e să fie din România. Totul în limita unui buget pentru că vom juca și în cupele europene, pentru care ne trebuie și ceva bancă…”

Milosevic a reamintit de ocuparea locului 3 în primul său sezon plin la alb-violeți, urmat în cel de-al doilea de participarea în toamna din preliminariile EHF Cup, în cel de-al treilea de ”argintul” finalistei în Cupa României, trofeu adjudecat primăvara aceasta în Vrancea. ”Acum, în proximul sezon, intenționăm – și depinde de aducerea unui bun pivot – să tragem la Liga Națională. Nu e sigur că putem, dar căutăm să tindem la finală. Tragem, de la an la an mai înalt, așadar la o medalie în campionat, dar și normal, cât de mult și în restul întrecerilor”.

Nu în ultimul rând, Cristian Fenici s-a declarat ”foarte bucuros că pot continua în același colectiv, unul puternic, tot timpul unit, și puterea colectivul stă în coeziunea sa, mereu împreună în momente grele. Cupa României este răsplată a tuturor eforturilor, ale staff-ului, și toți jucătorii au dat tot ce au avut mai bun pentru echipă! Mă bucur să-mi desfășor cariera și în continuare tot aici, e casa mea, aici mă simt cel mai bine, sala o cunosc cel mai bine. Sunt foarte bucuros și onorat să am posibilitatea să continui la nivel înalt și în viitoarele sezoane, să tindem tot mai sus și să aducem alte medalii la Timișoara. Ultimii 4 ani au fost unii dintre cei mai buni ai mei la Politehnica și ai lui Poli în liga 1, cu reușite notabile, ani în care am pus probleme tuturora, iar oricine vine aici știe că are meci greu… Sincer, sper să mai pot juca, să pot cât mai mult timp, iar dacă și după acești 3 ani voi putea continua, vom vedea. O să am 36, încă nu-mi simt anii nici acum, sunt în formă, mă simt bine, așa că pot să joc, îmi place cel mai mult și este lucrul pe care îl fac cel mai bine, apoi va fi mai greu, dar caut să ajut cât pot de mult Politehnica”.

Alb-violeții găzduiesc joia viitoare de la ora 16 penultimul meci acasă din seria patrulater în play-off, cu liderul cu punctaj maxim AHC Dobrogea Sud, în urma căruia se află cu 12 puncte, în condițiile în care bănățenii mai pot adjudeca maxim nouă.

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


8 + opt =

 


Ultimele articole din categoria Handbal: