Andrei Şerb părăseşte din nou poarta Sânnicolaului

După ce în toamna anului trecut părăsea poarta declasatei Unirea Sânnicolau Mare, pentru a petrece turul ediției 2013-2014 al Diviziei „A”, seria „A” la handbal masculin, la CS H Teleorman Alexandria, în speranța că se va scăpa de anonimatul ultimei ligi de handbal masculin din țară, în care a fost retrogradată și Unirea, goalkeeper-ul Șerb Andrei se pare că și-a găsit în sfârșit echilibrul în sânul noii sale echipe.

Revenit în iarnă între buturile Sânnicolaului după scurta escapadă teleormăneană, portarul sânmiclăușean și-a mutat din noi „cuibul”, de această dată la Iași, echipă pentru care a semnat pe o perioadă de doi ani. Acum aproximativ doi ani, el a mai fost cooptat în perioada de pregătire de către aceeași echipă moldavă, neconcretizându-se însă transferul în acel moment.

În această perioadă, sportivul născut la Sânnicolau Mare se află în cantonament cu Politehnica Știința Miroslava Iași, la Eforie Sud, în perioada 3-11 august. Echipa ieșeană a terminat sezonul precedent pe poziția a șasea, având parte de o serie foarte grea alături de Vaslui și Călărași. Noul sezon competițional se anunță unul cel puțin ambițios pentru moldoveni, obiectivul principal fiind clasare pe pozițiile 1-4.

„Mă bucur că am reușit acest transfer. Reprezintă un pas mare înainte pentru mine. Am dat aici peste un colectiv foarte bun, peste alte oportunități și am o nouă șansă de afirmare. Simt că în sfârșit mi-am găsit stabilitate aici. E total diferit având în vedere că sunt la o echipă cu un obiectiv”, a declarat Șerb Andrei, încântat de această schimbare.

Mai mult, sportivul a ținut să tragă un semnal de alarmă cu privire la decăderea handbalului de pe Aranca, spunând că: „nu îmi doresc ca handbalul masculin la nivel de seniorat din Sânnicolau Mare să se stingă din pricina anumitor factori”. Se pare că, după ce anul trecut echipa de seniori a Sânnicolaului a fost victima unor decizii politice locale, fiind retrogradată din Divizia „A”, s-ar putea ca în viitorul sezon competițional echipa să nu mai existe.

De asemenea, Șerb Andrei a ținut să le mulțumească unor persoane importante din viața sa, având în vedere distanța care îl va desparte de orașul său natal: „aș vrea să îi mulțumes prietenei mele care m-a susținut tot timpul, inclusiv acum când a trebuit să iau această decizie și voi fi departe de casă. A fost tot timpul alături de mine”.

Șerb Andrei este născut la Sânnicolau Mare, în data de 16 aprilie 1991. A făcut junioratul sub emblema Clubului Sportiv Unirea, fiind antrenat de regretatul Ioan Morar. A evoluat în Divizia „A” la Unirea Sânnicolau Mare, cât și la CS H Teleorman.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


6 + unu =

 


Ultimele articole din categoria Handbal: