Federația Română de Handbal a fost în stare să constrângă ”tricolorele” în lipsa consimțământului informat la înțeparea ”booster” ce le-a periclitat pe vecie pentru un biet loc 12 la ”Euro”, în condițiile în care deja și prin Curți Supreme și mass-media coruptă transpiră că așa-zisele ”vaccinuri” nu sunt… vaccinuri, ceea ce se sublinia în aceste pagini încă din 2020, dar n-a fost în stare să programeze mai mult de 8 etape în 3 luni pentru majoritatea cluburilor jalnicei Divizia A feminin

Niște întreceri puternice în planul competitivității și performanței sportive ar avea primordial nevoie de continuitate în programul campionatului, continuitate de care biata Divizia A la handbal feminin este văduvită sezon de sezon, cu un ”calendar” în salturi haotice și detrimental dezvoltării sale, minusuri valabile și în această toamnă. Iar atunci, deloc de mirare că prăfuita ligă secundă este a doua dar și… ultima a structurii divizionare interne, o ”Cenușăreasă” în umbra anonimatului, ca inexistentă în raport cu Liga Florilor, la atât reducându-se bazele ”piramidei” sportului în 7 în Carpați la nivel de seniori, salvând aparențele prin reprezentațiile în regim de mercenariat pe mâna multor străine ale ”artificialelor” municipale ori ministeriale din București și procincie în EHF Champions League.   

Dacă s-ar putea înțelege că elita internă a Ligii Florilor a bifat abia prima etapă din a doua jumătate a turului de campionat, și anume runda a opta a unei competiții demarate din 27 august, așadar în urmă cu peste 3 luni, prin prisma faptului că România a fost prezentă luna trecută la turneul final EHF Euro Women 2022, în schimb este de fiecare dată de neînțeles de ce eșalonului secund al Diviziei A nu îi poate fi asigurată necesara continuitate a programului, în condițiile în care puține sunt totuși junioarele sau tinerele convocate la acțiuni ale loturilor naționale, pretext și argument insuficiente pentru întreruperea sezon de sezon cu săptămânile a campionatului ligii a doua.

Început în acest an în 10 septembrie și care astăzi, după aproape 3 luni, pe 7 decembrie, abia a bifat penultima etapă a turului, doar cea de-a opta rundă în două dintre cele 3 serii ale Diviziei A, rezultând așadar în medie câte o apariție la fiecare numai 11 zile pentru majoritatea participantelor sale.

Fără a exista însă o constanță în ceea ce privește datele programărilor, astfel încât, de exemplu nu s-a disputat nicio etapă între 12 octombrie și 18 noiembrie, dar în săptămâna în curs sunt chiar două runde.

Pentru conformitate, etapele turului în Seria C – vestică în Divizia A, au avut loc în jurul datelor de 10, 17 și 24 septembrie, 6 și 12 octombrie, 18 și 24 noiembrie, ultimele două fiind la ceas de decembrie, săptămâna aceasta, în 7 și 11 ale lunii.

Deși ar părea la prima vedere că privarea anuală fără justificare a anticamerei elitei de continuitatea calendarului competițional n-ar putea avea absolut nicio legătură de exemplu cu contraperformanțele internaționale de dată recentă ale sportului carpatin cu mingea mică, cert este că FRH nu crează premizele consolidării și dezvoltării handbalului feminin românesc în întregul său, prin creșterea în profunzimea sa a nivelului competițional și al performanței sportive, structura divizionară aducând mai degrabă cu o piramidă inversată, având baza pe piciorul de lut al Diviziei A și salvând aparențele prin mercenariatul artificial dinspre vârful Ligii Florilor, când de fapt o disciplină sănătoasă ar dispune tocmai de o fundație din care să-și tragă seva.

Ori care poate fi oare nivelul competițional al unei divizii secunde jucate în salturi haotice fără noimă? Minus care trenează de la an la an, oglindirea pe plan internațional manifestându-se cu ocazia ultimelor două turnee finale europene, așadar de la o competiție la alta, prin clasarea pe același loc 12, minimum istoric pentru ”tricolorele” FRH.

Regresul este evident iar la acest recul a contribuit și neglijarea importanței consolidării structurii divizionare în întregul și profunzimea sa, prin impulsionarea ligii secunde și nu prin discontinuitatea programărilor de care are parte, parcă după ureche.

Care va să zică, FRH n-a fost în stare nici în acest sezon de campionat să evite ”găurile de cașcaval” din calendarul Diviziei A, de parcă ar fi fost cumva și secund-divizionarele implicate în acțiunile majore ale loturilor naționale, capabilă dovedindu-se în schimb Federația Română de Handbal să constrângă ”tricolorele” în lipsa consimțământului informat la înțeparea ”booster” înaintea turneului final, injectare ce a periclitat pe vecie viitoare femei mature cu potențial de mame, iar asta pentru un biet loc 12 la ”Europene”, în condițiile în care deja chiar și prin Curți Supreme și mass-media profund coruptă a început totuși să ”transpire” că așa-zisele ”vaccinuri” nu sunt de fapt nici pe departe… vaccinuri, ceea ce în aceste pagini se sublinia explicit și cu referințe în acest sens încă din 2020.

Pe când patetica FRH târa handbalul pe tușă de frica nejustificată a farsei cu fentă Stupid-19, doar pretext ”sperietoare” pentru inducerea senzației așa-zisei ”necesități” a așa-zisei ”vaccinări”, propăvăduită propagandistic ca fiind ”sigură” și ”eficientă”, în condițiile în care ”campania” de înțepare nici măcar n-avea de-a face cu actul medical al vaccinării. 

Dar chiar și așa, la aproape 2 ani de la demararea abominației mincinoase, pe când toate măștile ”pLandemiei” Stupid-19 căzuseră, ba fie și cele ale inoculării ”sigure” și ”eficiente”, Federația Română de Handbal a fost totuși în stare să constrângă destule ”tricolore”, în lipsa consimțământului informat, la înțeparea așa-zisă ”booster” dinaintea turneului final continental.

Decât să fi făcut din 2020 pe epidemiologul și vaccinologul de serviciu, FRH s-ar fi îngrijit mai bine de ani și ani să consolideze eșalonul secund, lăsat în anonimat, în umbra elitei.

Și constrâns să dispute în doar câteva zile ultimele două etape ale turului, după pauze în plină toamnă, una chiar și de peste o lună de zile. 

Astăzi s-a jucat runda a zecea în Seria A, singura cu 11 cluburi, respectiv etapa a opta – așadar tot penultima, în Seria B, în care Corona Brașov are punctaj maxim iar cândva fosta prim-divizionară cu bune rezultate CS Știința Bacău niciun punct, precum și în Seria C a Diviziei A, în care CSU Universitatea de Vest din Timișoara a pierdut ultimul meci acasă din acest an și a rămas pe ultimul loc cu o singură victorie.

Vizitate de echipa secundă a prim-divizionarei CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud, într-o întâlnire din a doua jumătate a clasamentului Seriei C, între echipe cu bilanțuri negative, ”universitarele” de pe Bega au fost întrecute cu 19-27 (11-14) în meciul de la ora 17:30, echilibrat până în ultimele sale nici 15 minute. 

A fost abia primul joc pe teren propriu al timișorencelor din 19 noiembrie, atunci când disputau întâia lor partidă de campionat după peste o lună de zile, din 16 octombrie, între timp mai cedând și la Târgu Mureș la final de noiembrie, cu 36-21, celor de la Arena, învinse în această seară la căderea cortinei peste etapa a opta, cu 32-28 (15-15) la Deva, în fața fruntașei ex-prim-divizionare CSM, cu punctaj maxim. 

Iar după ce n-au avut ocazia să joace decât două meciuri în ultima lună și jumătate, CSU UVT este nevoită să dispute și o a doua partidă în nici 70 de ore sâmbătă de la ora 12:30 în sala ”Lascăr Pană” din Baia Mare cu a doua clasată în Seria C, Centrul Național Olimpic de Pregătire a Juniorilor, în cadrul rundei a IX-a, ultima a turului.

De notat că învingătoarea de pe Bega, CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud, este ”satelitul” secund-divizionar al trupei de elită din nordul Ardealului, nu și în acest sezon în cupele europene, dar pe podiumul Ligii Florilor după 8 etape, cu bilanțul 7 1 0, îmbunătățit duminică grație unui 30-22 la Dacia Mioveni 2012, bistrițenele urmându-le ierarhic pe cele de la Gloria Buzău – cu punctaj maxim, și CSM București, pe care o vor primi marți 13 decembrie de la ora 17:30 în runda a noua. Prim-divizionara năsăudeană e urmată în clasament de CS Rapid, prezent în faza grupelor EHF Champions League. Chelului, tichie de mărgăritar. 

Sau paradoxuri postdecembriste, CFR fiind aproape fier vechi, încă o gaură neagră pentru România, dar CS Rapid permițându-și totuși cumva să achiziționeze personal pentru alinierea în Champions League, modalitate de salvare a aparențelor în handbalul românesc. Dovezi ale minciunii, fățărniciei, ipocriziei și înșelăciunii dintr-o societate bolnavă, sacrificându-și majoritatea pentru un fals Vanity Fair ale unor pseudoelite, că-i vorba de sport sau la modul general.

Rezultatele etapei a opta în Seria C din Divizia A de handbal feminin și programul viitor, pe coloana clasamentelor la zi. În elita băieților, SCM Politehnica ve juca vineri primul meci în deplasare din retur, la Buzău.

 

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua − = 3

 


Ultimele articole din categoria Handbal: