Fenici, 5 goluri în România – Georgia 29-24 la startul preliminariilor Mondialului de anul viitor

Cristian Fenici, coordonatorul de joc al Politehnicii Timișoara, a fost al doilea cel mai prolific marcator al reprezentativei de handbal masculin a României în meciul de debut al ”tricolorilor” în preliminariile europene ale Campionatului Mondial de seniori de anul viitor din Egipt, meci câștigat vineri seară în Italia la startul Grupei 3 patrulater, 29-24 (16-13) cu Georgia, pentru care cele mai multe reușite le-a avut ex-polistul Irakli Chikovani, șase, golgheter al învingătorilor fiind un alt fost inter al alb-violeților, Demis Grigoraș, cu 9 goluri. 

Debut oficial de succes al selecționatei de seniori a României sub comanda lui Rareș Fortuneanu, ”tricolorii” luând la Benevento o primă opțiune pentru calificarea în faza următoare a preliminariilor, pe drumul spre turneul final mondial din anul 2021. Continuarea, sâmbătă și duminică, împotriva celor din Kosovo respectiv a gazdei peninsulare, naționale care au remizat vineri seară, 26-26, în celălalt meci al rundei inaugurale din Grupa 3.

Fenici, care n-a demarat așadar pregătirile de iarnă cu formația de club, SCM Politehnica Timișoara, reunită în vederea antrenamentelor luni 6 ianuarie, dat fiind că a fost convocat în lotul României pentru patrulaterul oficial din Italia, a înscris de 5 ori în victoria contra gruzinilor, alți 7 handbaliști ”tricolori” completând lista marcatorilor, inclusiv timișoreanul ex-polist Alexandru Viorel Șimicu, autor a 3 goluri. Pe lângă Grigoraș, golgheter al întâlnirii, au mai punctat de trei ori și Dumitru respectiv Thalmaier, iar de câte două ori Bujor și Fotache, în vreme ce Asoltanei și Mocanu au marcat o dată.

Cincisprezece reprezentative sunt implicate în această fază inaugurală a preliminariilor, derulată sub forma a 4 grupe, Grecia câștigând-o deja pe cea din Israel, urmată ierarhic de gazde, iar Turcia unica serie triunghiular, în fața Belgiei. În acest weekend se mai dispută și meciurile celei de-a patra grupe, Lituania și Slovacia impunându-se în fața celor din Insulele Feroe respectiv a gazdei Luxemburg.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× sapte = 63

 


Ultimele articole din categoria Handbal: