Fenici, două goluri pentru România, Timofte 9 pentru Poli

CSU Politehnica Municipal a disputat joi seară al treilea joc amical în răstimp de 10 zile, dar tot fără selecţionabilii Cristian Stelian Fenici şi Ioan Stan, reţinuţi la convocarea lotului naţional pentru „dubla” cu Luxemburg din preliminariile C.M., alb-violeţii câştigând la limită în Serbia, pe terenul lui Dinamo Pancevo, cu 28-27 (14-13). Mihai Timofte, marcator a 9 goluri, aproape o treime din realizările echipei, s-a dovedit a fi principalul realizator al bănăţenilor, fiind secondat de Alexandru Ursu şi Sabin Ignat, cu câte 4 reuşite.

Cristian Stelian Fenici, căpitan polist pozând în luna august cu "Cupa Politehnica", este unicul produs local convocat la naţionala mare ce a rămas şi pe mai departe la violeţi

Timişorenii mai dispuneau de gruparea din Pancevo şi pe 27 august, în cadrul „Cupei Politehnica”, scor 30-21, grosul diferenţei de nouă goluri fiind conferit de cele 8 reuşite ale lui Ioan Stan, acum convocat la lot.

Lotului pregătit de Nedeljko Vuckovic şi Uwe Bittenbinder i s-a realăturat Călin Hagiu, care fusese convocat la acţiunea selecţionatei România B, finalizată cu participarea la „Trofeul Carpaţi”, la Piatra Neamţ, unde vor reveni pentru returul de sâmbătă cu Luxembrurg cei 2 polişti cooptaţi în ultimele săptămâni de Vasile Stângă în reprezentativa „mare” a României.

Fenici şi Stan se vor realipi poliştilor după disputa de mâine din preliminariile Campionatului Mondial, urmând a se alinia cu violeţii în jocul restant cu HC Odorhei, din cadrul etapei a VII-a, partidă contra vicecampioanei pregătite de Vlad Caba ce va avea loc miercurea viitoare, în 9 noiembrie, de la ora 18,30, la sala “Constantin Jude”.

Ulterior acestui joc, poliştii vor evolua duminică 13 noiembrie în deplasare la Dinamo Municipal Călăraşi iar apoi din nou pe teren propriu, în week-endul următor, cu Universitatea Bucovina Suceava.

Cristian Stelian Fenici, autor a două goluri în debutul în preliminarii, câştigat miercuri cu 35-20 (17-8) la Schifflange, în Luxembrurg, s-a numărat printre cei 11 marcatori, ai tricolorilor, punctând Sabou, cu 6 goluri (1 din 7 metri), Csepreghi – 6, Ghiţă – 5 (1 din 7 metri), Mihalcea – 4 (1 din 7 metri), Păiuş – 3, Buşecan, Ghionea, Novanc şi Savenco, cu câte două goluri, şi Asoltanei, un gol. Au mai evoluat fără să marcheze şi Şimicu, Dragnea şi Jurcă, urmând ca alţi 4 componenţi ai naţionalei, printre care şi Neluţu Stan, să figureze probabil în planurile selecţionerului pentru returul de sâmbătă.

Reamintim că poliştii au dispus cu 30-21 într-un amical disputat săptămâna trecută cu secund-divizionara HC Arad, după care au încheiat pe scut duelul de vinerea trecută, 28-33 cu Al Sadaka, la Reşiţa, jocuri în care n-au evoluat cei 3 selecţionabili de lot naţional.

 

 

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


opt + 8 =

 


Ultimele articole din categoria Handbal: