Fetele „Banatului” se revanşează clar la juniori 1: zece diferenţă contra Hunedoarei

La exact 3 săptămâni după ce debuta cu un eşec la 11 goluri în noul sezon competiţional, 24-35 pe teren neutru cu CSŞ Hunedoara, preschimbat la „masa verde” într-un 10-0 datorită nerespectării cerinţelor de vârstă de către oponente, echipa feminină de juniori 1 a „Banatului” Timişoara s-a revanşat astăzi de la 15,30 în faţa hunedorencelor, 36-26 (17-9) în sala „Banu Sport”, într-o miercuri în care în elita masculină de seniori Potaissa Turda, învinsă acasă cu 24-30 în restanţa din etapa a III-a cu HCM Constanţa, a rămas cu aceeaşi linie de clasament ca şi poliştii, 6 2 0 4, în vreme ce campioana a egalat-o la puncte pe podium pe HC Odorhei.

Timişorencele pierdeau două jocuri dar şi câştigau două meciuri în turneul din 10-13 septembrie de la Târgu Jiu, care a inaugurat noua ediţie a Campionatului Naţional al FRH rezervat junioarelor 1, ca o noutate adăugată programului competiţional, iar astăzi au pornit cu bine în turul sezonului regular, câştigând detaşat în faţa celor de la CSŞ Hunedoara.

Loredana Kovacs, remarcată duminică pe semicercul senioarelor Diviziei A, a fost şi astăzi golgheterul bănăţencelor, cu 8 reuşite, celelalte goluri venind de la Roşu, cu 7, Istrate 5, Mogoş şi Pârpaliţă, câte 4, Coca şi Erie, câte două, respectiv Petruţa, Gabără, Florea şi Ştefan, fiecare cu câte un gol.

Rezultatul va fi cel mai probabil omologat cu 10-0 în favoarea timişorencelor, ca şi în cazul disputei de la Târgu Jiu, dat fiind că hunedorencele au apelat din nou mai ales la junioare II, peste limita stipulată de regulament, dar profesorul Cosmin Zgârdea, antrenor al bănăţencelor, a subliniat că „acest aspect nu micşorează semnificaţia succesului nostru, în primul rând pentru că este pentru prima oară când am reuşit să învingem Hunedoara!”

De fapt, opt dintre cele 12 meciuri ale turneului de la Târgu Jiu au fost în cele din urmă omologate cu 10-0 sau, în două cazuri, 10-10, dat fiind nerespectarea cerinţelor de vârstă de către 4 din cele 7 grupări ale Seriei E, iar situaţia pare a se extinde şi la nivelul jocurilor din sezonul regular, chiar din debutul turului.

Antrenorul Zgârdea, care a început cu şaptele Aparaschivei – Kovacs, Pârpaliţă, Coca, Roşu, Istrate şi Ţarina, pe pivot, a rulat întreg lotul, evoluând fără a marca şi Pantea, Ţarina şi Surduc, precum şi portarul Bejan.

„Am avut o apărare foarte bună, am reuşit multe goluri din contraatac, datorită apărării bune, am fost mai agresive pe apărare, dar şi în atac, unde am păcătuit până acum. Remarc unitatea de echipă dar trebuie să fie mai atente, căci au fost şi câteva ratări pe relaxare şi graba de aruncare, însă este o victorie notabilă, deoarece mereu am tot pierdut în faţa Hunedoarei, şi am avut un singur egal”, a spus Cosmin Zgârdea, care a salutat introducerea celor două turnee, dinaintea turului respectiv a returului, care ar mai face cât un tur de campionat în sine: „E decizia FRH şi nu o comentez, jucăm conform sistemului competiţional, dar cert este că e foarte important ca fetele să aibă cât mai multe partide oficiale, şi care să fie cât mai tari. Puteau să facă chiar câte două tururi şi două retururi de sezon regular, căci e nevoie de cât mai multe meciuri, şi tari să fie!”

Zgârdea are la dispoziţie 24 de handbaliste în lotul de juniori 1, „apărând concurenţa, creşte şi valoarea individuală a fetelor”, dintre care din generaţia 1996 sunt 10 iar alte 14 din 1997.

„Suntem mult în creştere faţă de turneul de la Târgu Jiu! Acolo, cu Hunedoara am luat meciul uşor, cu Severinul jocul nostru a crescut mult, a crescut şi mai mult cu Craiova, dar am jucat apoi slab cu Reşiţa. Cu Hunedoara şi Reşiţa am jucat prost din toate punctele de vedere dar astăzi a mers bine”, a conchis Zgârdea.

Iată rezultatele „Banatului” la Târgu Jiu: 24-35 cu CSȘ Hunedoara dar omologat cu 10-0, 29-23 cu CSŞ Drobeta, 30-24 cu CSŞ Craiova și 14-36 cu Universitatea Reșița.

Dat fiind însă penalizările survenite la 4 dintre competitoarele seriei, de câte 4 sau două puncte, mai puţin liderul U Reşiţa, timişorence şi craiovence, LPS Banatul se află pe locul secund, cu 12 puncte din 15 posibile, urmând a juca şi în weekend, în deplasare, în etapa a II-a.

 

 

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Handbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


3 × = douazeci unu

 


Ultimele articole din categoria Handbal: