Florile Floricăi Gallovits, de la LPS Banatul, 7 jocuri în Moravia de sud, inclusiv cu naționalele Lituaniei și Belarus

Excelentă experiență peste hotare pentru una dintre cele mai promițătoare garnituri din handbalul juvenil timișean al ultimilor ani, junioarele II de la LPS Banatul Timișoara având parte în weekend de un rar prilej de a se alinia la un puternic turneu internațional reunind două selecționate naționale, ale Lituaniei și Belarus, precum și câte două cluburi din Slovacia respectiv Cehia, țară gazdă. Un total de 7 teste pentru elevele Floricăi Gallovits, fost portar al campioanei Universitatea Timișoara…

”A fost un turneu realmente foarte bun, inclusiv cu naționalele sub 17 ani din Belarus și Lituania. Fetele noastre au și remarcat, privind alte meciuri din tribună, că toate participantele la competiție sunt una și una, fiecare joacă bine! Iar echipa noastră a reușit niște meciuri foarte bune, o participare în general bună”, s-a referit profesoara Florica Gallovits la aparițiile ”Banatului” în turneul de handbal feminin sub 17 ani organizat cu 7 grupări la start de HK Hodonin, dintr-o mică localitate din Moravia de sud, la granița Cehiei cu Slovacia.

”Fetele și-au dovedit cu această bună ocazie de ceea ce sunt capabile și sunt convinsă că le-a folosit foarte mult acest turneu internațional iar pe cel de la Râmnicu Vâlcea îl pot aborda cu altă încredere. Contează mult să ieși pe plan internațional, să constați cum evoluează alții, de plăcere, cu bucuria jocului, fără inhibiție. Sentimentul meu este că la noi jucăm mereu cu presiune și cu mult stres. S-a jucat un handbal de calitate și au văzut cum joacă și alții, e important pentru sportivele noastre”, a mai spus profesoara Gallovits.

Antrenorul timișorencelor a explicat în privința junioarelor oponente că s-au dovedit a fi în special ”foarte tehnice, se joacă în viteză și fără teama de a mai încerca poarta dacă au mai ratat sau dacă nu le-au ieșit aruncările. Joacă și dacă o cere situația de șut, aruncă fără rețineri. Simt momentul când trebuie să arunce, nu sunt neinspirate, și se vede, din punctul meu de vedere, că au mult mai multe jocuri disputate decât noi, se vede că joacă foarte mult. Noi ne limităm în sistemul nostru la un turneu pe lună, de 5 jocuri”.

Pentru LPS Banatul a fost de fapt o revenire în turneul ceh de la Hodonin, în care se alinia și în anul 2013, atunci cu o generație mai mică de vârstă, 1998, în condițiile în care dintre adversare erau și garnituri de 1997. ”Ne-au invitat din nou și ne-am prezentat jumi-juma, cu fete din 1997 și 1998, parte din lotul nostru. Ei au fost pe generații de 1998, cu excepții din 1999. Fetele au remarcat încă de anul trecut multe lucruri bune și au avut apoi altă tragere de inimă, chiar dacă nu toate rezultatele le-au surâs, căci au avut și adversare mai mari, motiv pentru care merita din plin să ne întoarcem. Tehnică în regim de viteză, și s-a detașat naționala Lituaniei, prima și ca gabarit, cu mult peste celelalte formații, începând încă din poartă”, a mai zis Gallovits.

”Am fost plăcut impresionate de acest turneu și sunt mulțumită de felul cum s-au prezentat fetele. La final ne-am clasat pe locul 5, după naționalele din Lituania și Belarus, după gazda Hodonin și Slovan. Și locul în care s-a ținut turneul a fost deosebit, o sală foarte frumoasă, în care junioarele localnice efectuează zilnic antrenament”, a mai spus Florica Gallovits.

Ca rezultate, ”Banatul” a obținut la Hodonin două victorii, una sâmbătă și una duminică, în meciul de clasament pentru locul 5, după ce a jucat pe rând, vineri, cu Belarus U17 și HK Hodonín, sâmbătă de la 9,50 cu DHK Zora Olomouc, de la 13,10 cu Lituania U17, și de la 15,40 cu Slovan Duslo Šaľa, iar duminică dimineață cu HC Tatran Stupava iar de la ora 12.00 din nou cu ”Zora”.

”Am început extraordinar turneul, vineri, contra naționalei Belarus, în fața căreia am cedat la limită 20-21, iar peste puțin timp am jucat cu gazdele din Hodonin, meci pe care l-am pierdut la mică diferență”. Lotul timișorean a făcut deplasarea spre Cehia vineri la prima oră, jucând deja la o oră și jumătate după sosirea la Hodonin și mai având încă un meci în aceeași zi, durata jocurilor fiind de două reprize a câte 20 de minute, față de 25, durată a mitanului la nivelul junioarelor II în întrecerile FRH. Numărul mare al partidelor într-un interval scurt de timp, 7 pentru fiecare participantă în nici 48 de ore, a dictat însă comprimarea reprizelor.

Iar ”Banatul” a încheiat turneul pe val, cu o victorie cu 24-14 în fața lui DHK Zora Olomouc, de care era întrecută în ziua precedentă la 6 goluri diferență, timișorencele ținând așadar pasul și la cea de-a doua apariție de ieri, după ce ”dădeau totul” în primul meci al zilei: ”L-am câștigat detașat deși am avut la început două aruncări de la 7 metri ratate la rând și am ajuns la 1-5. Dar cu concentrare și multă dorință au putut întoarce rezultatul, dovedindu-și ceva, căci altfel, când sunt conduse, tind să le scape jocul din mână”.

Toate handbalistele care au făcut deplasarea au evoluat în turneul ceh, și anume Andreea Nicoară, Paula Oprescu – portari; Carina Murariu, Sabina Marinca, Diana Mada, Medana Stîncescu, Anamaria Boștină, Maria Bobu, Estera Rusanovschi, Andra Goldan, Brigitte Szabo, Bianca Kovacs, Francisca Borbely și Beatrice Danciu, ”Banatul” prezentându-se pe rând în roșu, alb și turcoaz. Benefica experiență a fost posibilă cu spijinul Liceului cu Program Sportiv și a părinților handbalistelor.

LPS Banatul va juca între 18 și 21 decembrie într-un nou turneu al Campionatului Național FRH de handbal feminin pentru juniori II.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Handbal, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


5 × trei =

 


Ultimele articole din categoria Handbal: