Foști participanți sau medaliați la Jocurile Olimpice de vară, protagoniști ai Săptămânii Olimpismului

Săptămâna Olimpismului are ca punct culminant la Biblioteca Universității „Politehnica” din Timişoara întâlnirea cu foşti participanţi sau medaliaţi la Jocurile Olimpice de vară desfăşurate în cele mai recente şapte decenii. Vor fi prezenţi miercuri 15 iunie, de la ora 10, foştii jucători de volei Doina Moț, Mihai Coste şi Mihai Grigorovici, foştii handbalişti Alexandru Folker şi Alexandru Buligan, antrenorul emerit de atletism Emil Grozescu şi fostul pentatlonist Marian Cosmescu.

Olympic_rings_without_rims.svg

 

Cu ocazia acestei manifestări a fost editată şi o broşură ce cuprinde informaţii despre cei enumeraţi anterior, precum şi despre alţi doi sportivi, care nu au putut onora cu prezenţa: handbalistul Roland Gunesch şi canotoarea Camelia Macoviciuc.

La evenimentul de miercuri, 15 iunie, va participa şi un înalt reprezentant al ambasadei Braziliei în România, care va face o prezentare a ediției Jocurilor Olimpice de vară din acest an, de la Rio de Janeiro. De asemenea, va fi o demonstraţie de scrimă, la care vor fi prezenţi componenţi ai CSU Politehnica Timişoara, cu rezultate remarcabile pe plan naţional în ultimii ani.

Programul săptămânii cuprinde şi alte demonstrații sportive, expoziții, concursuri sau modalităţi de relaxare. Gazdele invită vizitatorii să facă pronosticuri sportive pentru JO Rio 2016, să joace tenis de masă la bibliotecă, să viziteze expozițiile despre istoria sportului și a olimpismului și expoziția de carte braziliană ‘Bem-vido ao Brazil!’, să vadă trofee, diplome și echipament sportiv.

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Handbal: