FOTO. CSC Millenium trece la limită Frontiera la Giarmata și câștigă Final4 în Campionatul Județean Timiș de handbal feminin

Comuți canalele manipulării noastre, ești asaltat insistent când vine vorba despre handbal cu informații legate de participarea artificialei CSM București în Champions League, de parcă n-ar mai fi curbat semicercul sportului cu mingea mică dacă nu s-ar pomeni ”de la centru” de așa-zisele ”tigroaice”. Treci strada peregrinărilor noastre, n-auzi altceva de la consumatori de sport televizat pe canalele manipulării noastre decât despre artificiala CSM București, de parcă s-ar sfârși lumea handbalului intern fără această emanație care numai rău a făcut sănătății organice în profunzime a jocului în 7 din Carpați. Da, ”tigroaicele” n-au intrat din nou în Final4, dar handbalul nu se reduce din fericire nici pe departe la doar atât în țara noastră. Și în orice caz nu se va revigora prin importurile practicate de CSM București, ci de undeva de la baze.  

Se mai joacă handbal în bătătura mioritică și altfel decât ”la televizor”, când apare struțocămila proptită din banul public a Municipalității păstorite de Nicușor Dan. 

Handbalul ca fenomen de masă încearcă a se relansa cumva și în ciocul vestic al României, cândva bastion al acestei discipline, astăzi decăzut, dar dând oarecare semne de reanimare. 

AJH Timiș se căznește administrativ și organizatoric, iar cum speranța moare întotdeauna ultima, ambianța creată în jurul demersurilor recente merită punctată ca atare. S-a relansat Campionatul Județean Timiș de handbal feminin, un prim pas, efectuat dând credit noilor valuri juvenile, iar deznodământul ediției 2021-2022 a fost pus în scenă în weekend la sala sporturilor din Giarmata, unde s-a desfășurat turneul Final Four.

Sâmbătă, prima semifinala a fost jucată între echipele CS Frontiera 2004 Curtici si LPS Banatul Timișoara, iar arădencele au tranșat un duel echilibrat, calificare în ultimul act cu 35-33, la limită încheindu-se cea de-a doua întâlnire, CSC Millenium Giarmata – HC Jimbolia 36-35. 

Duminică, invinsele și-au disputat finala mică pentru locul 3 iar LPS Banatul a trecut de HC Jimbolia cu 22-20, gazda CSC Millenium triumfând pentru amfitrionii din Giarmata în partida cu trofeul pe masă, din nou la limită, 31-30 cu CS Frontiera 2004 Curtici. 

CSC Millenium a obținut locul I în ediția 2021/2 a ”Județeanului” de handbal fete, urmată de arădencele Curticiului, LPS Banatul și jimbolience. 

Iar după încheierea finalelor s-a jucat un meci demonstrativ “All Stars”, reunind echipa Divelor si echipa Luptătoarelor, compuse din jucătoare de la toate echipele care au debutat în Campionatul Județean Timiș. 

La Final Four au fost delegati Constantin Fîșcu si Mircea Gheorghe iar arbitri, Marius Fîșcu, Adrian Baghiu, Iasmina Lascu si Amalia Constantinescu. 

Fotografiile

Acest articol a fost publicat în Handbal, Juniori și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 2 = unsprezece

 


Ultimele articole din categoria Handbal: