FRH dă verde: 2 autohtoni, la o adică de-ajuns în sportul în 7

Noul sezon în Liga Naţională de handbal masculin va debuta în data de 15 septembrie, conform deciziei Adunării Generale a Federaţiei Române de Handbal, care a mai hotărît ca numărul maxim de jucători străini ce pot fi utilizaţi de un club să crească de la trei la cinci.

Aşadar o nouă decizie reprobabilă şi detrimentală intereselor handbalului autohton, F.R.H. dovedind că se conformează şi aliniază majorităţii organismelor interne din diverse domenii în a metamorfoza România într-o biată piaţă de desfacere, şi nicidecum de prima mînă. În condiţiile modestelor rezultate ale selecţionatelor tricolore, ca efect al defectuoasei strategii ce ţine de selecţia, creşterea şi lansarea din sectorul juvenil, handbalul masculin românesc numai de o lărgire a porţilor destinate importurilor nu avea nevoie, ci de o reaşezare pe baze sănătoase a piramidei sistemului de copii şi juniori.

Desigur, importanţa reprezentativelor naţionale în arena sportivă a scăzut proporţional cu erodarea suveranităţii statale în această alienantă globalizare, competiţiile intercluburi ca vehicul al publicităţii marilor companii atîrnînd tot mai greu în balanţa apreciativă a executanţilor federali, însă rezervorul de tineri jucători tot trebuie să fie judicios întreţinut, ori ce semn încurajator pentru ulterioara promovare în sistemul de seniori poate oferi o eventuală limitare a numărului de jucători autohtoni într-o echipă la doar… doi!? Cert este că o infuzie de handbalişti străini în grupările Ligii Naţionale n-ar aduce în nici un caz o întărire în ansamblu a jocului pe semicercuri de la noi, nici pe termen scurt, nici pe termen mediu sau lung, ci dimpotrivă, exemplele fiind la îndemînă.

Dar de ce să ne mai mirăm de asemenea decizii din partea unor federali care au transformat derularea competiţiilor interne într-o miniparodie, efectele fiind vizibile aproape ori de cîte ori reprezentante carpatine descind în arena internaţională!? Şi, luînd de această dată un nume de pe semicercul feminin, şi anume Oltchim, ar fi ideal să nu fie oferit drept exemplu al puterii handbalului nostru, gruparea din Râmnicu Vâlcea fiind mai degrabă excepţia care confirmă regula sau, şi mai bine zis, o entitate care nu caracterizează cîtuşi de puţin adevăratele contururi ale sportului în 7 de la noi. Ci doar un leit-motiv proslăvit de mass-media pentru a se amăgi cît mai des cu putinţă şi a duce de nas publicul că am mai avea niscaiva handbal.

Revenind la băieţi, CSU Politehnica Municipal Timişoara are în prezent trei jucători din afara graniţelor, şi anume pe sîrbii Milan Djuricin, în poartă, interul Gorijan Spahic şi pivotul Dragan Mrakic.

În prima rundă, CSU Politehnica Timişoara va evolua în deplasare la CSM Bucureşti. Apoi, în 22 septembrie, alb-violeţii vor disputa derby-ul Banatului cu vecina CS Caraş Severin, partida urmând să aibă loc în sala “Constantin Jude”. Iată datele complete stabilite pentru acest tur de campionat: 15, 22 şi 29 septembrie, 6, 13 şi 20 octombrie, 10, 17 şi 24 noiembrie, respective 1 şi 8 decembrie. Returul va avea patru etape în lunile februarie şi martie, două în aprilie şi una în luna mai.

 

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sapte − = 0

 


Ultimele articole din categoria Handbal: