FRH se înduplecă și de handbalul din Divizia A. Start spre finele toamnei și cu 3 echipe timișorene: două de băieți, CS UVT la fete

Se vorbește tot mai mult despre turneul final Women’s EHF Euro 2020, programat între 3 și 20 decembrie în Danemarca și Norvegia, dat fiind că nici 3 săptămâni nu le mai despart pe ”tricolore” de debutul contra Germaniei în Grupa D, în care vor mai juca la Trondheim pe 5 și 7 ale lunii viitoare cu Polonia și cu gazdele, astfel încât debutul mult amânat al ligii secunde de seniori ar trece ca și neobservat, dacă n-ar fi notabil că FRH s-a înduplecat totuși în cele din urmă să dea spre finele toamnei și startul Diviziei A, reconfigurată sub forma a câte 3 serii la feminin respectiv masculin și tot cu turnee la momentul lansării, precum în elită. Nu vor lipsi din întreceri nici grupările din Timișoara, CSU și junii de la CNOPJ la băieți, CSU UVT la fete…   

Herning, în Danemarca, și Trondheim, în Norvegia, vor găzdui luna viitoare turneul final al Campionatului European de handbal feminin, care programează între 10 și 15 decembrie meciurile fazei a II-a a competiției, tur principal cu câte 6 naționale în două serii, calificate de pe primele 3 locuri ale celor 4 grupe patrulater din faza I, ”tricolorele” fiind pe jumătatea de tablou competițional în care mai sunt implicate tot la Trondheim, dar în Grupa C, Olanda, Ungaria, Serbia și Croația.

Până atunci, start și în noua ediție a Diviziei A pe semicercul intern al ligii a doua, părăsit în sezonul trecut la ieșirea din iarnă dat fiind întreruperea generală a competițiilor, cu începere din 20 noiembrie în cazul campionatului masculin, sub forma unui turneu în 3 zile consecutive, săptămâna viitoare, de vineri până duminică, respectiv de miercuri 2 decembrie în întrecerea fetelor, turneu în 4 zile la rând, până sâmbătă 5 decembrie.  

CSU UV Timișoara, reprezentanta capitalei Banatului în liga a II-a feminină de senioare, va juca în primele 3 zile ale turneului, cu CSU Reșița, CS Gloria 2018 Bistrița Năsăud și cu CNE Sfântu Gheorghe, pe celelalte 3 oponente din Seria B urmând a le întâlni în al doilea turneu al turului, care va fi programat cândva după Anul Nou, fiind vorba despre CSU Oradea, CSM Deva și CSM Târgu Jiu.

Așadar o întâlnire cu formația a doua a prim-divizionarei de cupele europene din Bistrița-Năsăud, dar și cu un club trecut prin Liga Florilor, CSM Deva, cu mențiunea că 6 sunt localitățile din interiorul curburii Carpaților cu grupări în elita senioarelor, reunind 16 participante, și anume Baia Mare, Bistrița-Năsăud, Chișineu Criș, Cisnădie, Cluj și Zalău.

Doar șase, două din Neamț și câte unul din Bacău, Brăila, Târgoviște dar și CSM Corona Brașov, sunt cluburile din Seria A a Diviziei A de handbal fete, tot 7 fiind în Seria C, de la est la vest din Constanța, Călărași, Slobozia, două din București, Râmnicu Vâlcea și Slatina.

Weekendul viitor programează startul Seriei C în Divizia A la băieți, cu 8 formații în componență, mai multe în aceeași regiune față de vechiul sezon întrerupt din scurt, juniorii de la CNOPJ Timișoara urmând a juca pe rând cu Academia Minaur, CSM Sighișoara și CS Universitatea Cluj, pe când alb-violeții de la CSU Politehnica Timișoara, cu CSM Oradea, echipa secundă a Potaissei Turda și ACS Szejke Odorheiu Secuiesc. Iar astfel au și fost enumerate cele opt grupări din alcătuire.  

În principiu, restul turului, spre deosebire de calendarul fetelor, este deja bătut în cuie, cu un al doilea turneu programat cu 4 runde în zile consecutive între joi 21 ianuarie 2021 și 24 ianuarie, interval în care se va desfășura și duelul direct timișorean. Nu vor mai exista însă și întâlniri timișene, deoarece CS Unirea Sânnicolau Mare n-a mai optat pentru păstrarea locului deținut în campionat, după ce în vară rata la barajul cu apariții pe scut promovarea în elita Liga Zimbrilor.

Iar tot câte 8 cluburi alcătuiesc și celelalte două serii la masculin, cea sudică incluzând 3 grupări din capitală, și anume ale prim-divizionarelor CS Dinamo și CSM, dar și CNOPJ București. 

Pentru reamintire, pe coloana rezultatelor, ultimele date tehnice și ierarhii ale seriilor vestice în sezonul trecut al Diviziei A la ora opririi campionatului. Handbalul de liga a doua, totuși salvat cumva spre finele toamnei, după luni și luni de pauză competițională, deloc benefică…

Acest articol a fost publicat în Handbal și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


5 − = patru

 


Ultimele articole din categoria Handbal: